АКТУЕЛНО

Албанац уз помоћ два сведока отео петочланој српској породици дедовину! (ВИДЕО)


ilic

фото: КМ Новине

Адвокати наводе да је случај Илић један од примера како је свих ових година на Косову Србима отимана својина.

Да се шиптарски тзв „судови“ у случајевима где су Срби оштећени, понашају крајње дискриминаторски кршећи све прописе, доказ је и случај петочлане породице Илић из Косовске Митровице која је пре годину дана исељена из своје куће, али и даље не одустају у покушајима да врате право власништва над својом  имовином.

Илићи су без куће, која се налази у центру Косовске Митровице, остали иако нису уопште учествовали у судском спору који је покренуо један косовски Албанац, а који је уз помоћ два сведока добио судску парницу.

Њихов адвокат је уложио жалбу на са захтевом да се поступак понови, али је он одбијен, па је одбрана правду одлучила да потражи пред шиптарским „Апелационим судом“ у Приштини чија се одлука чека.

Илић није учествовао у првостепеном судском спору јер, како каже, од суда није добио ниједан позив за парницу, осим пресуде да мора да напусти кућу коју је један Албанац уз помоћ два сведока, заједно са имањем, преписао на себе.

фото: КМ Новине

фото: КМ Новине

Адвокат у изјави за Танјуг истиче да је недавно добио решење првостепеног суда, да се захтев за понављање поступка, одбија као неоснован иако тај „суд“ у првостепеном поступку није могао да постави привременог заступника зато што није предузео ни једну активност ни радњу да се дође до адресе тужених.

21.9.2016. КМ НОВИНЕ, за ФБР приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. ТАКО МУ ГОСПОД СУДИЈО ДА БОГ ТОМ шиптару КОЈИ ЈЕ ДОШАО НА СВЕТУ ЗЕМЉУ НАШУ КОСОВО МЕТОХИЈУ НЕК И ДАЉЕ будале ГЛАСАЈУ ЗА ав тому николића ивицу дачића УМЕСТО ГЛАСАЈ БРЕ ЗА СРБСКИ ОБРАЗ И СНП НАШИ

    Свиђа ми се