АКТУЕЛНО

Душан Марић: Од воље ти Сефере, ако хоћете рат…


Душан Марић, фото pressrs.ba

Душан Марић, фото pressrs.ba

Ако Срби у Републици Српској одрже референдум, биће рата, пријети Сафер Халиловић, први ратни командант Алијине војске. Од воље ти Сефере. Како хоћете ти и твоји. Нама вала и није нешто запрло да ратујемо, мислимо да ову јесен можемо паметније да искористимо, нисмо сви још ни дрва за зиму припремили, али ако вам је баш шећер у воду упао, па хоћете рат, имаћете га.

Ви нама хоћете да забраните да одржимо обичан референдум, ето ми се вама нећемо петљати ни у то да ли ћете или нећете ратовати. Демократија је, бирајте.

Ако конташ да је Србима рата преко главе, безбели да је тако. Нисмо фанатичне будале које се понашају као да је још 1992. А жале што није 1941. Па да хиљаде лаковјерних Срба без отпора воде у јаме и Јасеновац.

Али, ако конташ да ћемо ми бјежати, а да муслимански младићи једва чекају да гину по вукојебинама на Јахорини, Влашићу, Трескавици и Грмечу, зајебао си се. Нити су се они толико зажељели да слушају хеви-метал из осамдесетчетворке, нити је нама та мелодија баш толико огадила да је не би могли још једном преслушати. Тим прије што постоје реалне шансе да би овај пут у српском квартету свирале и руске „каћуше“.

Признајем Сефере да је љепше овако сједити за компјутером, „извиђати“ по интернету и за бањалучки Пресс писати коментар о ратном губитнику који би да животима туђих синова, новим разарањем Сарајева, Мостара или Добоја лијечи своје комплексе и брише тужну историју својих пораза против Ратка Младића и ВРС, али си у великој заблуди ако мислиш да би ми срцу тешко пало да сутра обучем чизме и униформу и „сурфујем“ са тобом по врлетима Требевића. Мада бих, ако могу да бирам, радије сачекао прољеће. И рат је љепши кад сунце грије, а птице цвркућу.

(Знам да ће се неки читаоци запитати зашто баш око Требевића. Халиловић неће. Он јесте лош генерал, али не толико лош да није свјестан да од Требевића нема даље. Ту је граница.)

Никоме нећемо дозволити да однесе и један дио БиХ без белаја, пријети даље Алијин генерал, чији су војници 1992. јуначки побјеђивали и убијали преплашене српске цивиле по сарајевским солитерима. И силовали дјевојчице од 14 година. А у свим одлучујућим биткама са српском војском редовно табанима давали вјетар.

Чуј, да носимо. Какво црно ношење. Босна је више наша, него ваша. Херцеговина такође. Ако већ будемо морали да се „носамо“ само ћемо мало да испегламо границе и исправимо грешке које су доктор Дабић и његови генерали, глумећи хуманитарце, направили 1992. И то је то.

Што се „цијепања БиХ“ тиче, уколико је будемо цијепали нећемо је сами цијепати. Цијепаће је и Хрвати. Па ћеш ти ђенерале поново бити на челу војске која ће бранити огромну филџан државу, која се свом својом ширином и дужином развалила између Сарајева, Тузле, Мостара и Травника.

Мада је више вјерујем да би нови ватромет у Сарајеву Бакир прије искористио да заврши оно што његов отац није успио, кад ти је послао оне момке са свилен гајтаном, него што би ти повјерио команду.

Тврди даље несрећни Сефер да је Република Српска масовна гробница. Јесте. Не само Српска, већ цијела БиХ. Захваљујући идиотима као што је он.

———————

22.9.2016. pressrs.ba, за ФБР приредила Биљана Диковић

5 replies »

 1. Genijalno! Svaka čast gospodine, brate moj.
  Moja malenkost je manja od „kapljice vode okeana, koji se talasa među obalama trajanja“, ali osjećam da moram reći ovo: Zbog tolike nepravde, nanesene srpskom narodu u poslednjih 200 godina, spreman sam, mada osim po porijeklu nisam Srbin, obuti srpske čizme, obući uniformu kakvu mi daju i staviti svoj život Srbima na raspolaganje. Dosta je bilo. Previše.

  Свиђа ми се

 2. РАТ ЖЕЛИ ватикан немачка западна јевропа и турска СВАКАКО ДА КОРИСТИ ОНЕ КОЈЕ СЛУЖЕ непријатељу КРОЗ ВЕКОВЕ ТАКО ЈЕ БИЛО ПРОБЛЕМ ЈЕ ШТО запад ТАЧНИЈЕ ватикан ЖЕЛИ ПРЕКО ТЗВ рватске ДА ДРЖИ ПОД ОКУПАЦИЈОМ ЗАПАДНЕ СРБСКЕ ЗЕМЉЕ А ПРОБЛЕМ ЈЕ ШТО ТЗВ ПАТРИЈАХ ИРИНЕЈ И ТЗВ ВЛАДИКЕ СПЦ НЕ ТУЖЕ ватикан ЗА НАСИЛНА покатиличавање РАДИЛИ СУ НА ЖАЛОСТ ОНО ШТО САМО луд МОЖЕ ДА ОД СРБСКОГ НАРОДА МУЧИ УБИЈА РАДИЛИ СУ ШТО НОРМАЛАН ЧОВЕК НЕ БИ НИКОМ РАДИЈО ПОШТО СУ ОНИ јерес ватиканска и папина А ДОБАР ДЕО муслимана ЈЕ БИЈО ТЗВ курватски цвеће

  Liked by 1 person

 3. Из срца хвала текстописцу ових хумором написаних реченица, ето насмијх се и ако није за смијање. Да огромна количина истине је уткана у редовима, на жалост наша браћа не разумију нити желе мир међу нама, незнам чему толика жеља по крви кад знамо да смо само гости на овом планету. Нитко ништа не носи са собом, требало би бити јасно сваком смртнику. Како радили тако нам бог помогао!

  Liked by 1 person