ПАТРИОТИЗАМ

Русија поштује своје хероје! Постхумно одликован поручник Магомед Нурбагандов који до задњег часа није погазио своју заклетву!


Председник Русије Владимир Путин уручио је златну звезду хероја родитељима убијеног полицајца Магомеда Нурбагандова.

dodela-odlikovanja

Извор: Русија1, РТ 22.9.2016.
Приредила редакција СРБског ФБРепортера

Указом Председника Руске федерације Путина, звањем хероја Русије постхумно је одликован поручник полиције Магомед Нурбагандов, за храброст и хероизам при испуњавању службене дужности. Предлог за одликовање упутиле су  власти Дагестана.

Главни представници Дагестана су истакли у својој поруци Председнику Русије да је Магомед Нурбагандов испољио херојство као официр, остајући заувек веран заклетви и дужности према домовини.

Наиме, 10. јула у шуми која се налази на 2 км од села Сергокала (Дагестан), четири наоружана нападача пришла су групи излетника и пуцњима из аутоматског оружја убили 23-годишњег младића а остале везали. Сазнавши да је Магомед полицајац, нападачи су од везаног младића захтевали да позове колеге да напусте полицијску службу. На мобилном телефону злочинаца остао је забележен одговор Магомеда Нурбагандова непосредно пре него што су га убили: «Радите браћо!»

7. септембра, у специјалној полицијској операцији у Махачкали и у Избербашу, ликвидирани су зликовци који су починили убиство Нурбагандова, када је и откривен снимак његовог убиства.

Његове речи „Радите, браћо!“ одјекнуле су у срцима целе Русије, а његов херојски поступак постао је светао пример борбе за отаџбину.

%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%83%d0%b7%d0%b8%d0%bc%d0%b0%d1%9a%d0%b5 %d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%83%d0%b7%d0%b8%d0%bc%d0%b0%d1%9a%d0%b5-1

1 reply »