АКТУЕЛНО

Бошко Обрадовић: Корупцијом у СНС-у угрожена је физичка, економска и здравствена безбедност грађана Србије


НАЈНОВИЈЕ ИЗ СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ:

ЗБОГ ОВОГ ГОВОРА ЈЕ РТС ПРЕКИНУО ПРЕНОС!

***

Српски покрет ДВЕРИ, 4.10.2016

Народни посланици посланичке групе Двери у пуном саставу узели су учешће на Првој седници Другог редовног заседања Народне Скупштине. Први посланик који се обратио посланицима био је председник ПГ Двери, Бошко Обрадовић.

Народни посланици посланичке групе Двери у пуном саставу узели су учешће на Првој седници Другог редовног заседања Народне Скупштине. Први посланик који се обратио посланицима био је председник ПГ Двери, Бошко Обрадовић.

Народни посланик Бошко Обрадовић затражио је  од министара Стефановића, Вулина и Кубуровић да у законском року од 15 дана писмено доставе обавештења и објашњења на неколико врло битних тема из њихових надлежности.

Имајући у виду изјаву премијера Александра Вучића да имамо огроман број миграната са којима не знамо шта ћемо, нити они знају шта ће са нама, уз препуњеност прихватних центара, прве случајеве покушаја пљачки  и силовања, Обрадовић сматра да је безбедност грађана озбиљно доведена у питање. Сведоци смо да после годину и по дана власт долази на позиције Двери, које су још онда предлагале озбиљнију контролу граница и много озбиљнији приступ одржавању опште безбедности грађана – истакао је Обрадовић.

Подсетивши народне посланике на случај који је узбуркао јавност, нарочито у Зрењанину, Обрадовић је затражио од министра Вулина објашњење на основу чега је дозволио брачном пару из Шведске да усвоји петогодишњег дечака, штићеника Центра за социјални рад – Зрењанин, уз неадекватно мали адаптациони период који је изложио дете стресу и није био у најбољем интересу детета.

Од истог министра очекујемо образложење зашто радницима ”Ласте” нису оверене здравствене књижице од јуна месеца за 2200 радника, међу којима има и тешко оболелих радника којима је скоро 4 месеца ускраћена здравствена заштита. Обрадовић је изнео чињеницу да је у току шести дан како радник Драган Филиповић штрајкује глађу на уласку у ”Ласту”.

Завршавајући своје прво обраћање, Бошко Обрадовић констатовао је да му се нико од надлежних органа није обратио у вези са достављањем доказа о корупцији и злоупотреби службеног положаја функционера СНС-а и начелника Златиборског округа Димитрија Пауновића, коју је недавно предочио јавности на конференцији за новинаре у Чачку. Позвао је министре Стефановића и Кубуровић да му у законском року поднесу објашњење докле су стигли са испитивањем овог случаја.

Информативна служба Српског покрета  Двери
4.10.2016.

2 replies »

 1. Dveri su jedina strankqa,koja moze kritikopvati sadasnju i predhodnu vlast,nikada nisu bili na vlasti,lider im je u najboljim godsinama,nema korupcionaskih afera niti afera trgovine uticajem,ako se Obradovic kandiduje za predsednika glasacu za njega.

  Свиђа ми се

 2. Фино је бити фино обучен, начитан, обавештен и лепо ући у скупштину Србије. Прво, није вас народ изабрао, као ни већину који су тамо, али вас је изабрао амерички амбасадор. Дакле, прва препорука, па контра. Није важно. Сад сте у скупштини, најзад и сада имате прилику да се заложите за Србију.
  Али, ви питате о неким осигурањима, као да она решавају неке ствари у Србији. Не решавају ништа. Чак и да сте председник Србије, ни ви сами их не би решили. ТО СУ СВЕ ПОСЛЕДИЦЕ, А СВАКИ ПАМЕТАН ЧОВЕК ЗНА ДА РЕШАВАЈУЋИ ПОСЛЕДИЦЕ НИКО НЕЋЕ РЕШИТИ УЗРОКЕ.
  Питате за азиланте, за корупцију, о „усвајању“ српске деце?
  И то су све последице.
  Не питате са сарадњу са Русијом, не залажете се за повлачење нато агената из Србије, не тражите да се тужи Америка због бомбардовања…
  Знам ја да то није могуће са тог места где сте сада. Јел да је могуће, не би постојало. Исто то сте знали пре уласка. Па што сте ушли тамо где нема шансе да се борите за Србију?
  Дивно је бити у скупштини и полемисати, помало се правити важан јер амерички амбасадор стоји иза вас. Помало замлаћивати српски народ.
  Знате шта, Господине Обрадовићу?
  Ви нисте направили ништа чистећи улице после лгбт шетње. Нисте стали ИСПРЕД шетње, него иза. Повукли сте и преварили чак и онај мали део који се налазио испред шетње.
  Нисте заштитили дете од подмукле продаје.
  Нисте ни корупцију напали.
  Нисам ни ја. Али ја сам два и по пута старији и ја нисам у скупштини. Да јесам, кратко би био, јер би морали да ме ухапсе у сред скупштине пре него је дете продато. А не после да постављам питања.
  Имате америчког саветника, за кога кажете да кад му се спомене име, треба да се поклонимо?
  Заиста?
  Чак и ако се те крупне речи односе само на Вучића, погрешили сте.
  Ваш саветник је американка. Некад била српкиња. И шта мислите ако ви заиста, по њеним саветима долетите до кандидатуре председника? Шта ће се догодити са американком?
  Да вам кажем?
  Па, вероватно ће је неко подржати, као што и јесте, али у том случају савим јасно. Лепо ће јој се рећи да „они“ имају у њу неограничено поверење и да Америка рачуна са њом и подршком ВАМА, господине Обрадовићу.
  А онда ћете и ви добити сличну похвалу.
  Другим речима, не вреди вам. Такве који умарају српски народ ми имамо заиста много. Сви су у влади, скупштини, „српском“ генералштабу, „српским“ обавештајним службама, и вама остаје само да сачекате да им прође рока. И ето вас тамо где сте хтели.
  А о вашем родољубљу и залагањем за Србе – ништа! Срби вас већ прочитали.
  Није ни било тешко.

  Свиђа ми се