АКТУЕЛНО

Биљана Ђоровић: Корпоративни фашизам – спајање Бајера и Монсанта


14462962_10155015161304879_6695843504944896441_n

У току је смртно опасна, гигантска консолидација власти над храном, природном средином и животом у рукама неколицине: консолидација моћи која ће одређивати ко ће добити семе – ко ће јести а ко не.

Велика Фарма (фармацеутска индустрија) и Велики Агро бизнис убрзано се спајају: Сингента је купила Хем Кину (кинеску националну хемијску корпорацију), Дау Хемикал (Dow Chemical Company) се спојио са ДуПонтом (DuPont), а недавно  (14.септембра 2016.) немачки Бајер (Bayer) је успео да реализује куповину најозлоглашеније корпорације на свету – Монсанто (Monsanto) – за 66 милијарди долара. Договор је потписан и чека се да регулаторна тела САД и ЕУ испитају детаље уговора. Уколико уговор буде одобрен, ова корпорација ће представљати највећу агробизнис компанију на Планети –  поседоваће 29 процената  светских семена и 24 процената пестицида.

У интервјуу за FOX Бизнис мрежу у емисији Countdown to the Closing Bell, извршни директор Бајера  (CEO) Вернер Бауман (Werner Baumann) и Монсантов извршни директор  (CEO) Хју Грант (Hugh Grant), говорили су о „изузетном бенефиту“ овог спајања за деоничаре и фармере!!!! „Ако погледате огромне изазове са којима се узгајивачи суочавају како би произвели храну на ограниченој површини у циљу да се храни стално растућа популација, наш циљ је да се боља решења брже дају произвођачима, како би могли да повећају принос и тако допринесу прехрани брзо растућег становништва“, рекао је Бауман.

„Ово је велики корак  за наше акционаре … али, што је још важније, ово је веома велики корак за пољопривреднике, јер фармери гладују за иновацијама „, рекао је Грант.

Овога пута – није им поверовао нико. ЕУ мора да одобри ово спајање и истраживачи и активисти су упалили све аларме, свесни да се ради о испуњењу коначног циља глобалиста: успостављању потпуне контроле над пореклом и током живота на планети.

Консолидација моћи

У току је смртно опасна, гигантска консолидација власти над храном, природном средином и животом у рукама неколицине: консолидација моћи која ће одређивати ко ће добити семе – ко ће јести а ко не.

Разлика између ове две компаније је тек привид: фармаколошка индустрија и биотехнологија припадају истој врсти индустрије која синтетичким и хемијским техникама „хакује“ живот наносећи непроцењиву штету човечанству и природи. Интеграције које се спроводе указују и на централизацију хемијске производње усклађене са централизацијом власти у Новом светском поретку, чији је успех зависио од успостављања планетарног пропагандног (медијске производње синтетичке реалности, лоботомизације, контроле ума, глобалног заглупљивања и инжењеринга перцепције популације путем мејн стрим медија) и школског система. Тренд консолидације и централизације власти могао се првобитно веома добро сагледати у процесу корпоративног обједињавања мејснстрим медија у САД, где је укупан број компанија са 50 колико их је било 1983, спао на само 6 до 2011.  Спајања или припајања Сингента-ХемКина, Дау-Дупонт и Бајер-Монсанто, значе да ће сада уместо шест, само три корпорације доминирати комерцијалном индустријом пољопривредног семена и хемијским препаратима. Некадашње компаније – Сингента (Syngenta), Бајер (Bayer), БАСФ (BASF), Дау (Dow Chemical Company), Монсанто (Monsanto)и ДуПонт (DuPont) су пре ових спајања у власништву држале 60 процената комерцијалног семена и преко 75 процената агрохемијских тржишта.

Савршено уклапање у хемијском Паклу

Мајк Адамс, изванредни истраживач корпоративног бешчашћа и геноцидне науке без савести, оснивач веб сајта NaturalNews, сматра да је све у свему одговарајуће и природно да Монсанто, корпоративни монструм и врхунац зла, буде припојен Бајеру, ратном злочинцу из нацистичке ере који је као хемијска компанија починио застрашујуће злочине против човечности. „Цена ове демонске аквизиције која ће гурнути човечанство у пропаст? Ситница! Тричавих 66 милијарди долара“. Адамс се препоручује и за кума новонастајућег корпоративног монструма и предлаже име: МонСатанФарбен. Ради се о добитној комбинацији, будући да је Бајер „изданак Interessengemeinschaft Farben, хемијске компаније из нацистичке ере која је радила са Адолфом Хитлером на развоју и примени смртоносног хемијског оружја против човечанства“.

Геноцидна прошлост

Монсанто и Бајер су експерти за рат против човечности: производили су експлозив и смртосносне отровне гасове користећи заједничке технологије и продавали их обема странама у оба светска рата. Исте  хемикалије за рат купљене су од стране савезничких сила и сила осовине, од истих произвођача, са новцем позајмљеним од исте банке: Банке федералних резерви.

ИГ Фарбен – који је обезбедио Хитлерову економску моћ и пре рата био немачки највећи девизни профитер – представљао је такође игру тамних коридора моћи. Херман Шмиц (Shmitz) је био председник ИГ Фарбена, Шмицов нећак Макс Илгнер био је директор ИГ Фарбена, док је Максов брат, Рудолф Илгнер, „играо“ за њујоршки рукавац ‘VOWI‘ мреже као потпредседник ХЕМНИКО  (CHEMNYCO).

300px-ig_farben_defendants

IG Farben Trial

nn

Породица Варбург, истакнута америчка банкарска породица немачко јеврејског порекла, играла је значајну  улогу у финансирању ИГ Фарбена. Члан борда директора америчког огранка И.Г. Фарбена био је Пол Варбург –  брат хамбуршког банкара Макса Варбурга, члана надзорног борда директора Farben Aufsichtsrat. Пол Варбург је био оснивач Система Федералних резерви у Сједињеним Државама и члан Савета за спољне послове. Макс Варбург и Херман Шмиц (Hermann Schmitz) играли су централну улогу у „империји Фарбен“. Друге челне личности Фарбена били су Карл Бош, Фриц тер Мир, Курт Опенхајм и Џорџ вон Шницлер. Сви су проглашени за ‘ратне злочинце’ после Другог светског рата, осим, разуме се, Макса Варбурга  (Пол Варбург је умро 1932).

Бајер је био део нацистичког конгломерата за хемијски рат IG Farben (Interessen-Gemeinschaft Farbenindustrie, или „Заједнице Интереса” хемијских корпорација за производњу боја) која је формирана 1925, спајањем највећих немачких хемијских компанија. Уско је сарађивала са Хитлером и нацистичком ратном машином (финансирана од Волстрита и америчких бизнисмена Новог светског поретка попут Џорџа Прескота Буша (George Prescott Bush), оца Џорџа Буша (George H.W.Bush). Након пораза нациста у Другом светском рату, ИГ Фарбен се поделила на много делова, од којих су четири постале Bayer, BASF, Sanofi и AGFA.

Мусолини је својевремено веома прецзно дефинисао фашизам као спајање државе и корпоративне моћи. Данашња Велика Фарма директно произилази из ових свемоћних хемијских компанија које су владале заједно са владом свог времена. Truthwiki.org бележи: „Нирнбершки ратни кривични суд осудио је 24 директора ИГ Фарбен за масовна убиства и друге злочине против човечности, међутим, за мање од 7 година, сваки од ових убица је ослобођен, и почео је да консултује америчке корпорације. Од 1950. – 1980, Бајер, БАСФ, и Хеч (Hoechst) испунили су своје највише положаје председника Управног одбора, са осуђеним масовним убицама. Фриц тер Мир, осуђен за масовна убиства, одслужио је само 5 година у затвору, затим је постао председник надзорног одбора компаније Бајер. Курт Блум, који је признао да је убијао Јевреје „језивим експериментима“, ангажован је 1951. од стране Хемијског корпуса војске САД, да ради на хемијском оружју. „Данас, су ове компаније послале лобисте у Вашингтон ДЦ са милионима (ако не и милијардама) долара да утичу на одлуке регулаторних тела у САД – FDA и CDC. Ове компаније  далеко су моћније него што је то икад било током Другог светског рата.“- каже Макиа Фримен истраживач и уредник магазина „The Freedom Articles“.

Монсанто, најомраженија компанија на свету, којој се приписују атрибути највећег зла, у својој краткој историји већ је произвела Agent Orange, DDT пестицид, rBGH (рекомбинантни говеђи хормон раста), вештачки заслађивач аспартам, терминатор семе, генетички модификоване организме и глифосат (главни састојак злогласног смртоносног RoundUp-а). Потпомогнута доносиоцима одлука који се често крећу између Владе и Монсантових руководећих места, ова компанија има такву моћ над владом САД да успева да је ангажује за ратове против земаља које не пристају на ГМО.

На делу је корпоративни фашизам каже др Вандана Шива у недавно објављеном тексту „Корпо-фашизам. Спајање Монсанта са Бајером: Злочин против природе и човечности“, „они су експерти за – рат“.

Објашњавајући како Монсанто послује у Индије др Шива каже:

„Индија тоне у синтезу контроверзи, које је створио Монсанто са првим ГМ усевом наводно одобреним за комерцијализацију у Индији. Ангажован у парници на многим фронтовима, Монсанто покушава да подрије наш Закон о патентима, наше биљне сорте и Закон о правима фармера, Закон о есенцијалним добрима, наш Закон против монопола. Монсанто се понаша као да Индија нема парламент, нема демократију, нема суверене законе. Или, једноставно нема обзира према њима.

Глобална хемијска и ГМО индустрија – Бајер, Дау Агро, ДуПонт, Пионеер, Махико, Монсанто и Сингента заједно су створили Федерацију индустрије семена Индије!!! (FSII) како би постали удружени, моћнији и још већи злочинци у овом нападу на пољопривреднике у Индији, њену животну средину и демократски успостављене законе који штите јавност и национални интерес. Поред тога, „Удружење биотехнолошких предузећа“ (Association of Biotechnology Led Enterprises) покушало је да оспори закон о контроли цене семена у Индији обезбеђеног законом о „Есенцијалним животним потребама“ у Вишем суду у Карнатаки. Случај је одбачен.

Не ради се ни о каквој новој „Индустрији семена“, они не производе семе. Они покушавају да патенте за хемикалије прошире на власништво на семенима, чак и у земљама у којима патенти на семена и биљке законом нису дозвољени. Ово је случај у Индији, Аргентини, Бразилу, Мексику и многим другим земљама. Сви случајеви  везани за Монсанто у Индији, односе се на Монсантове ненаучне, незаконите и противправне тврдње везане за патенте на семе, непоштовање индијских закона, и покушаја да прикупе накнаду од индијске семене индустрије и индијских фармера. „Федерација индустрије семена Индије“ је ИГ Фарбен фамилија уједињена након 100 година“.

Монсанто и Бајер, већ су били једно у компанији MOBAY (MonsantoBayer), делу  картела за производњу отрова. Mobay Chemical Corporation, базирана у Питсбургу у Пенсилванији, основана 1954, представљла је удружени пословни подухват Монсанта и Бајера за тржишно пласирање полиуретана у Сједињеним Државама. Бајер је купио акције Монсанта током 1970-тих.

Mobay, заједно са Мајлс Лабораторијама  (Miles Laboratories), био је члан Бајерове менажерије компанија у САД, све док Бајер није успео да пренесе права на своје име.
После првог неуспелог покушаја појављује под именом Bayer USA Inc. у САД-у. Бајер је консолидовао своје америчке операције под називом Miles 1992. године.

Mobay је био један од добављача диоксином-контаминираног 2,4,5-Т који се користио за производњу отрова Agent Orange  – дефолианта прсканог у Вијетнаму у операцији Ranch Hand (1962-1972): 20 милиона литара биљних отрова и хербицида прсканих над Јужним Вијетнамом још увек узимају пакленски данак: деца се још увек рађају са урођеним манама, одрасли имају хроничне болести и рак, услед изложености хемикалијама које је произвео Мобај.

Ратови, дугорочно уништење живота, преузимање земаља, успостављање вештачких граница које одговарају колонизаторским циљевима и крађи ресурса, све се то одвија и данас када Бајер и Монсанто продају хемикалије које нису ништа друго до бомбе и отрови који се пласирају широм света након што корумпирани политичари пристану да узму кредите под условом да купе те бомбе и отрове и изложе своје становништво болестима и смрти. У скорије време, према сајту Монсанта, Baier CropScience AG и Monsanto Co. „ушли су у серију дугорочних пословних и лиценцних споразума који се односе на кључне пољопривредне технологије“, износи  даље Вандана Шива. Тамни историјски корени, ИГ Фарбена, део су Хитлеровог картела за хемијско-генетички инжењеринг“ (Monsanto Merges with Bayer, Shady Historical Origins, IG Farben, Part of Hitler’s Chemical Genetic Engineering Cartel), Ови споразуми обезбеђују Монсанту и Бајеру слободан и унакрсан приступ хербицидима и упареној технологији резистенције на хербицид. Унакрсни уговори о лиценци, као што су ови, спајања и аквизиције, учинили су да биотехнолошка индустрија постане савремени ИГ Фарбен, са Монсантом у кокпиту“.

ig-farben-cartel

Геноцидална фамилија под називом ИГ Фарбен, одговорна је за уништавање људи у концентрационим логорима, под паролама научног експериментисања и иновације. Осавремењени картел данас наступа под велом генетичког инжењеринга, понављајући до изнемоглости мантре о „иновативним технологијама“. Ради се заиста о иновативним технологијама смрти и производњи болести под окриљем гигантских корпорација које сто година потом спроводе делотворну екстерминацију, глобално, у тишини, далеко ефикасније под истом мантром о технолошком и научном напретку.

Вандана Шива у истом тексту наводи да су Монсантове „иновације“ које се односе на прикупљање нелегалних ауторских права навеле 250000 индијских фармера на самоубиство, што  је такође новина у убијању без одговорности, индиректно. Но, само зато што се изналазе нови начини убијања, сматра Др Шива, не чини убијање исправнијим, нити се тако може стећи право на убиство. „Иновација“ као и свака људска делатност, има своје границе – ограничења у форми морала, правде, демократије, права људи, природног права. ИГ Фарбену је суђено у Нирнбергу. Ми имамо националне законе за заштиту људи, право на живот и здравље људи и животне средине. Индија је усвојила законе о Биолошкој безбедности и Патентима, а Закони о биолошком дивезитету су дизајнирани да ограниче и зауздају похлепу власника корпорација – који у својим досијеима имају позамашне историјате злочина против природе и човечности“.

Монсанто саботира праве научне студије

Недавно су процурели неспорни докази експлицитне улоге Монсанта у саботирању најзначајније научне студије о здравственим последицама Монсантове ГМ хране.  „Америчка организација за транспарентност хране“ у САД, „Право јавности да зна“ (USRTK), недавно су објавиле e-mail кореспонденцију између Монсанта (данас Монсанто-Бајер) и А. Валаса Хејса, главног уредника у некада угледном научном  часопису Food and Chemical Toxicology (FCT), Такође, они откривају и e-mail кореспонденцију између Монсанта и Ричарда Гудмана, професора на Универзитету Небраска, који је био позван да се придружи редакцији часописа, убрзо након објављивања рецензиране студије француског професора Жила Ерика Сералинија  и његовог тима на Универзитету Каен, која је показала катастрофалне, смртоносне ефекте на пацовима који су у периоду од две године храњени Монсантовим ГМО кукурузом МК 603. Професор Гудман, бивши Монсантов упосленик, који је наставио истраживачки рад, првенствено финансиран од стране Монсанта и агробизнис индустрије, постављен је у часопису Food and Chemical Toxicologу као сарадник уредник „одговоран за биотехнологију”, т.ј. ГМО – радно место посебно створено за њега како би – спровео дискредитацију Сералинијеве студије.   Е-маил кореспонденција потврђује да су Монсанто и друге ГМО компаније интензивно деловале са циљем уништавања научних доказа, тежећи да срозају научни углед Сералинија и сарадника. Овај прљави покушај корупције темељно се осветио Монсанту.

Бајер АГ ради на уништењу пчелиње популације

 „Бајер АГ, довео је до масовне смрти пчела преко својих неоникотинида“, каже Вилијам Енгдал у тексту „Бајер АГ производи контрацептив за пчеле“. У овом свом недавно објављеном  тексту, Енгдал говори о веома важним геноцидалним аспектима деловања компаније Бајер: „Већина вас се пита да ли сам полудео када кажем да Bayer AG, немачка компанија за хемикалије и лекове, иста она која је недавно апсорбовала Монсанто, прави хемикалије које делују као контрацептиви за пчеле.

Баш ово је показала недавна студија која је објављена у престижном научном часопису Proceedings of the Royal Society B (Biological Sciences). То подсећа на још један веома штетан изум Bayer-a, наиме хероин.

Bayer прави класу инсектицида који се називају неоникотиниди. Њихова глобална употреба прети опстанку популације пчела и читавом ланцу исхране.

У поменутој студији испитивано је дејство инсектицида из поменуте класе које производи Bayer. Уочено је да два најчешће коришћена инсектицида из те класе – tiametoxam и clothianidin смањују број вијабилних сперматозоида код трутова. Наиме, као што у студији пише: ова два инсектицида „значајно смањују репродуктивну способност мужјака пчела врсте Apis mellifera“.

Закључак ове студије је да овакви ефекти могу имати широке импликације у екосистемима, те да је ово прва студија која се бави испитивањем еколошких последица инсектицида на репродуктивну способност корисних инсеката.

Шта можемо очекивати од Bayer сада када је у браку са Монсантом који шири токсичне ефекте којима повређује људске ембрионалне ћелијe и много тога другог?  Да ли присуствујемо стварању онога који ће драстично смањити живот на нашој предивној планети. Ох, али зар не би то био најрадикалнији облик еугенике, нацистичког „прочишћења расе“ који се може замислити?

Зар нам није речено да су Бајер АГ данас добри момци, што производе оне безопасне мале аспирин таблете?

У шта је Бајер АГ био укључен у време Трећег рајха, када је био кључни део комплекса ИГ Фарбен?

Шта су Рокфелерове компаније радиле како би подржале ИГ Фарбен током Трећег рајха и Другог светског рата?

Некe добре, радознале душе учиниле би велику услугу човечанству када би почеле да копају по тим питањима у светлу садашњих дешавања око Бајера АГ и неоникотинида“, сматра Вилијам Енгдал, аутор најбоље студије о дијаболичном свету генетичке манипулације: „Семе уништења: скривена агенда генетичке манипулације“.

Да, то је оно што нас веома интересује и најављује наставак нашег текста.

Биљана Ђоровић

Биљана Ђоровић

ПЕЧАТ –Спајање Бајера и Монсанта: Тамне сенке на „порођајном болу“ највећег агробизниса на планети

———————–

5.10.2016. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић