АКТУЕЛНО

Сорош позвао Русе да зауставе Путина и његове «гнусне злочине против човечности»


Сорош, Ројтерс

Сорош, Ројтерс

Амерички милијардер Џорџ Сорош, «оштро» је осудио руску кампању ваздушних удара у Сирији, преноси CNBC. Он је оптужио председника РФ Владимира Путина да «агресивно» користи «вакуум власти у Белој кући», који је наступио уочи председничких избора у САД и који ће трајати до дана инаугурације новог председника у јануару наредне године.

 

«Свет је сведок хуманитарне катастрофе историјских размера. То се дешава у Сирији. И изазива је руски председник Владимир Путин уз подршку свог штићеника (сиријског председника) Башар ел Асада», написао је Сорош у саопштењу на свом сајту.

Сорош је упозорио да,

«када се у потпуности утврде чињенице, путинско бомбардовање Алепа ће се разматрати као један од страховитих ратних злочина савременог света».

Милијардер је такође позвао Русе, Европу и остатак света да утичу на руског председника.

«Апелујем на људе Русије, Европе и остатка света: не посматрајте са стране, изразите своје незадовољство. Манифестација јавног мњења може да убеди Владимира Путина да прекине своје гнусне злочине против човечности», написао је Сорош, а преноси РТ.

———————————

8.10.2016. srb.news-front.info, за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

  1. Какав бестидник,не зна и сам дали има више новца или зла.Не каже то онима за које заиста треба рећи, да цео свет треба да се уједини против јединог зла званог САД.

    Свиђа ми се

  2. КАЖЕ чифут ђердђ сорош ДА РУСИ СРУШЕ ПУТИНА Е куго РУСИ СУ НАЦИОНАЛИСТИ А чифути СУ ИЗАЗВАЛИ ТЗВ октомбарску револуцију 1917 СУДИЋЕ ТУ ГОСПОД А НАДАМ СЕ И КОЗАЦИ ЗА СВА СРБСКА И РУСКА СТРАДАЊА

    Свиђа ми се

  3. Pazite ko priča….belosvetski zločinac, prevarant i kriminalac, terijer u rukama Novog Svetskog Poretka, Soroš Đerđ. Nadam se da će se ovoj matoroj drtini suditi pre nego što odapne!

    Свиђа ми се