Европа

Чуркин Великој Британији: Прекините да подржавате којекакву багру широм света


Чуркин Великој Британији: Решите се својих колонијалних навика

Он је на тај начин прокоментарисао изјаву сталног представника Велике Британије при УН Метјуа Ракрофта о томе да вето Русије на француски предлог резолуције представља „циничну злоупотребу привилегија сталне чланице СБ УН“.

Представник Британије је патетично узвикивао да се прекину ваздушни напади овог тренутка. Да, заиста, прекините да подржавате којекакву багру широм света попут терориста и екстремиста. Штавише, прекините да се мешате у питања суверених земаља, баталите своје колонијалне навике, оставите свет на миру. Управо ће се тада ситуација поправити у многим деловима наше планете“, рекао је Чуркин.

Јуче су на седници Савета безбедности УН изнесена два предлога резолуције о Сирији. На француску верзију резолуције је Русија ставила вето. То је уједно 14. по реду вето откад је Русија 1992. године наследила стално чланство у тој организацији од СССР-а. Истовремено, руски предлог резолуције који је подржавао план специјалног изасланика УН за Сирију Стафана де Мистуре такође није усвојен, јер није скупио довољно гласова подршке. Из Министарства иностраних послова Русије наводе да Француска у свом предлогу резолуције није узела у обзир руске предлоге за кориговање текста, што је Москва протумачила као покушај злоупотребе ауторитета Савета безбедности УН да се насилним путем смени актуелна власт у Сирији.

2 replies »

  1. Права реч за вечите окупаторе широм света,коначно да им неко покаже зубе.Морају једном да плате цену миленијумског угњетавања народа и држава целога света.Крајње је време,само нама Србима колико су зла нанели,нисмо свесни.Расточили су Србске територије,отели и дали другима и још то чине и још ће то чинити ако се не казне једном занавек.

    Свиђа ми се

  2. БРАЋО РУСИ ПОКРЕНИ ПИТАЊЕ ОКУПАЦИЈЕ КОСОВА МЕТОХИЈЕ И ТАМО СУ енглези немци И ОСТАЛА банда КОЈА ЈЕ ОКУПИРАЛА СВЕТУ СРБСКУ ЗЕМЉУ ПОШТО САДАШЊА еу СРБИЈА СВЕ ИЗДАЈЕ ОНДА ЈЕДИНО РУСИЈА ДА ПОКРЕНЕ ПИТАЊЕ ОКУПАЦИЈЕ КИМ КОСОВО МЕТОХИЈА ЈЕ ЗЕМЉА НАША СРБСКА

    Свиђа ми се