АКТУЕЛНО

Оланд: Имиграцију треба ограничити, Француска има проблем са исламом


Франсоа Оланд

Франсоа Оланд

Француски председник Франсоа Оланд признао је да постоји „проблем са исламом“ у француском друштву и наговестио да имиграцију треба ограничити, а то је наведено у изводима књиге чији су аутори два новинара листа „Монд“, која ће сутра бити објављена, јавља данас АФП.

„Постоји проблем са исламом зато што ислам изискује света места и признавање“, рекао је Оланд, додавши да ислам не представља проблем зато што је вероисповест која је сама по себи опасна, већ зато што тежи да се афримише као вероисповест у Француској.

У књизи, под насловом „Председник не би требало ово да каже“, Оланд изражава уверење да „придошлица има превише“.

Имиграција и национални идентитет су кључне теме у кампањи за председничке изборе који ће у Француској бити одржани идуће године, напомиње француска агенција.

Низ џихадистичких напада у Француској у протекле две године, уз мигрантску кризу у целој Европи, довели су до јачања антиимигрантских осећања.

Оланд још није објавио да ли намерава да се поново кандидује на изборима, али његов давнашњи противник Никола Саркози, који се бори за номинацију у десном центру, већ води жустру кампању у чијем су првом плану популистичке антиимигрантске теме.

У књизи која ће сутра бити објављена, Оланд, такође, критикује Саркозијеву „вулгарност, простоту и цинизам” и критикује ривала кога је поразио 2012. због, како каже, његове опчињености новцем и проблема са законом.

 

Танјуг/ФАКТИ

—————-

12.10.2016. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. ДОБРО ЈУТРО – ПРЕД ПОНОЋ!

    ДР ИНГ БОЖИДАР МИЛОСАВЉЕВИЋ http://skrivenosaznanje.blogspot.com

    >Среда, 12 октября 2016, 23:56 +02:00 от СРБски ФБРепортер : > >РЕПОРТЕР posted: “

    Француски председник Франсоа Оланд признао је да постоји „проблем са исламом“ у француском друштву и наговестио да имиграцију треба ограничити, а то је наведено у изводима књиге чији су аутори два новинара листа „Монд“, која ће сутра бити објављена, ј“ >

    Свиђа ми се