АКТУЕЛНО

Захарова: САД користиле осиромашени уранијум у Сирији и Ираку


фото: ИН4С

фото: ИН4С

Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова тврди да су Сједињене Америчке Државе користиле гранате са осиромашеним уранијумом у Сирији и Ираку најмање два пута.

Она се у овим тврдњама позвала на заједнички извјештај једне холандске НВО и Међународне коалиције за забрану оружја са уранијумом у којем се изражава забринутост због тога што су САД користиле забрањено оружје током интервенције у Ираку, преноси Спутњик позивајући се на ТАСС.

„Аутори су дошли до закључка да је америчка војска прекршила сопствена правила о употреби таквог наоружања, јер су њиме гађали мете на којима није било оклопних возила, укључујући људство непријатеља и излажући цивилно становништво“, рекла је она, додајући да те чињенице из блиске прошлости западни медији заборављају.

Захарова је такође подсјетила да је америчко неиспуњавање обавеза довело до садашње тешке хуманитарне ситуације у источном Алепу.

„Жељела бих посебно да нагласим да је до тешке ситуације у Алепу дошло због неиспуњавања обавеза од стране САД у оквиру руско-америчког договора од 9. септембра о борбеним акцијама у Сирији. Америчка страна није успјела да натјера снаге наоружане опозиције да повуку своје јединице са положаја код пута Кастело. То би отворило хуманитарни коридор цивилима који су се нашли у клопци милитаната“, изјавила је Захарова, преноси Спутњик.

 

———-

ПОВЕЗАНО:

*Биљана Диковић: Осиромашени уранијум којим су НАТО/ЕУ/САД ЗЛОЧИНЦИ бомбардовали Србе по мишљењу „стручњака“ има својство „витамина за ојачање имунитета“…

*Проф. Саша Живић: Јенс и озрачена погача

*Професор Слободан Чикарић: За пораст броја умрлих и оболелих од рака кривац је осиромашени уранијум којим смо бомбардовани током НАТО агресије

*Др Мирјана Анђелковић Лукић: Забрањена тема у Србији или О чему се у Србији не говори

*

——

21.10.2016. ИН4С, за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. БРАЧО РУСИ НЕДОЗВИЛИТЕ АМЕРИЦИ ДА ЗАТРУЈЕ ЦЕО СВЕТ. МИ СРБИ ИСПАШТАМО ТОГ МИРОЉУБИГ АНЂЕЛА.

    Свиђа ми се