АКТУЕЛНО

Павловић: Припадници тзв. Армије БиХ побили све што су стигли да побију (ВИДЕО)


Душан Павловић, фото: РТРС

Душан Павловић, фото: РТРС

Душан Павловић, свједок и експерт на суђењу генералу Ратку Младићу, гостујући у емисији „Људовање“ Радио-телевизије Републике Српске говорио је о свједочењу и догађајима у Сребреници јула 1995. године.

Павловић је рекао да су припадници тзв. Армије БиХ под командом Насера Орића на подручју Подрињу починили страшан злочин у којем су „побили све што су стигли да побију- жене, дјеце, старце…“.

– Да су стигли да убију 5.000, убили би 5.000. Не причамо о статистици, већ о карактеру злочина. Врло мали број српских заробљеника је преживио и врло мали број њих је послије размијењен жив. Чак и они који су заробљени, који нису убијени на лицу мјеста – цивили и они који су били у сеоским стражама – страдао је послије мучења у затворима у Сребреници и приватним затворима. Јако мали број њих је размијењен – рекао је Павловић, који је и бивши шеф Сектора за тражење, идентификацију и ексхумацију у Институту за нестале особе БиХ.

Павловић је рекао да је контраофанзивом Војске Републике Српске у рано прољеће 1993. године, Сребреница фактички војно поражена.

– Сребреница је тада требала да падне, али су наступиле на сцену међународне снаге и међународни представници и донесен је споразум о демилитаризацији. Сефер Халиловић у својој књизи „Лукава стратегија“ пише, а постоје и документи о томе, да је он након постигнутог споразума одмах контактирао Насера Орића и јасно му ставио до знања да не смије да преда ниједан комад исправног оружја или муниције Уједињеним нацијама – навео је Павловић.

Погледајте шта је још Павловић рекао о догађајима у Сребреници и свједочењу на суђењу генералу Младићу:

—————-

22.10.2016. РТРС, за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Када Срби одбаце наивност и престану веровати онима који су их кроз историју највише убијали,избећи ће досадашње размере губитака.Једном за навек се морамо тргнути.

    Свиђа ми се