АКТУЕЛНО

ВЕЛИКА ВОЈНА ВЕЖБА РУСИЈЕ И САВЕЗНИКА: Са војних аеродрома Русије, Белорусије, Казахстана, Киргизије, Узбекистана и Јерменије, из 130 командних центара полетело око 100 борбених авиона и хеликоптера


vv

Са војних аеродрома Русије, Белорусије, Казахстана, Киргизије, Узбекистана и Јерменије, из 130 командних центара послетело око 100 борбених авиона и хеликоптера

Око стотину авиона и хеликоптера подигнуто је на узбуну у Заједници независних држава ради пресретања бомбардера на војним вежбама јединица противваздушне одбране.

Пет бомбардера Ваздушно-космичких снага Русије винуло се у небо „источноевропског и централноазијског региона“ како би представљало контролне циљеве за дежурне ПВО Белорусије, Казахстана и Русије.

– Са војних аеродрома Русије, Белорусије, Казахстана, Киргизије, Узбекистана и Јерменије у ваздух су подигнуте дежурне посаде авиона МиГ-21, Су-27, МиГ-29 противваздушних одбрана које су добиле наредбе, извели ваздушно извиђање, ушле у зону пресретања и извођења условног уништења контролних циљева – наводи се у саопштењу.

У ваздух је подигнуто око 100 авиона и хеликоптера Оружаних снага земаља-чланица ЗНД, навели су у руском Министарству одбране.

Велике војне вежбе обједињених система ПВО почеле су данас на територији седам држава ЗНД. У њима учествује 130 командних центара и око 100 борбених авиона. У провери учествују дежурне посаде ПВО Русије, Јерменије, Белорусије, Казахстана, Киргизије, Таџикистана и Узбекистана. Снагама се управља из контролног центра Ваздушно-космичких снага Русије у Московској области.

—————-

27.10.2016. ВЕСТИ, за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић