ДРУШТВО

Србија још једном компромитована и понижена – Из притвора пуштен Нехат Тачи


ФАКТИ 01.11.2016.

ТРАГИФАРСА ПОЧЕЛА ХАПШЕЊЕМ 28. СЕПТЕМБРА ПО РЕШЕЊУ ВИШЕГ СУДА У НИШУ

nehat-taciНехат Тачи

  • ФАКТИ: Наводно ухапшен због претњи Србину у Липљану 1999, а имена Србина – нигде. Наводно су „оштећени“ посведочили да им Тачи није претио и – Тужилаштво за организовани криминал одустало од даљег гоњења. А све се сумњиво подударило са растућим притиском из Приштине и са Запада да буде ослобођен. Ово је одличан начин да се компромитују и Србија и њен правосудни систем

ТУЖИЛАШТВО за организовани криминал обуставило је истрагу против директора косовске полиције Нехата Тачија и он је данас пуштен на слободу, сазнаје Танјуг.

Тачи је био у притвору од 28. септембра када је ухапшен на основу решења Вишег суда у Нишу о одређивању притвора из 2010. године.

После саслушања сведока који га нису препознали као извршиоца, тужилаштво је одустало од даљег кривичног гоњења Тачија за кривично дело тероризма.

Тачија српско тужилаштво терети да је у јулу и децембру 1999. године, са још неколико особа претио човеку у Липљану, као и његовој породици, после чега су се они одселили са Косова, али су ти оштећени рекли да то није био Нехат Тачи.

Он је то такође негирао на саслушању.

Танјуг

1 reply »