АКТУЕЛНО

Вучић: Подржао сам Хилари Клинтон зато што сам (много) паметан!


Извор: ФБ Војислав Шешељ,

***

Питали Вучића зашто је подржао Клинтонову: Зато што сам паметан!

Када су светски медији пренели под назнаком „хитно“ да је Доналд Трамп нови председник САД – свету је требало тек неколико секунди да се опорави од шока, а председницима држава исто толико да почну са слањем честитки новом америчком вођи. У Србији се мало дуже чекало на реакцију политичког врха. Наиме, неколико сати после проглашења победника огласио се премијер Вучић штурим саопштењем.

У њему је премијер честитао победу Доналду Трампу и „изразио наду да ће та победа допринети наставку унапређења билатералних односа двеју држава.“

Да ли се премијер ипак у тих пар сати ћутања потајно надао да ће ипак Хилари Клинтони неким чудом да победи? Ваљда навикнут на српски изборни систему којем се гласови потребни за победу пребројавају целе ноћи, а РИК чека знак „од горе“ да саопшти резултате…

Или је ћутао зато што је имао пар великих грешака у корацима јер је све време као нека баба Ванга предвиђао да ће да победи Хилари Клинтон.

vucic-1

Наиме, та предвиђања почела су још фебруара 2015. када је Вучић оправдавајући Тонија Блера као саветника српске владе изјавио:

– Тони Блер би могао да буде од користи за Србију, он је велики пријатељ породице Клинтон, а Хилари ће највероватније бити председник САД.

Зато је премијер и спаковао кофере и отишао на конференцију фондације Клинтонових где га је Бил пријатељски тапкао по рамену.

То је требало да буде велика Вучићева жртва за Србију. А беше грешка…

Само два месеца пред изборе, гостујући на РТС-у премијер је на питање новинара зашто Србија прави партнерство са Блером и Клинтоновим који су имали све слабију подршку одговорио: „Зато што сам паметан“.

– За разлику од оних који мисле да су много мудри што ће да викну у српским новинама „Уааа, ти и ти“. А шта ћемо да радимо ако победи случајно Хилари Клинтон – питао се тада премијер.

– Хоћете ви да ми гарантујете да неће да победи Хилари Клинтон? Треба Америка онда да води политику против Србије овде. Хоћете то – упитао је Вучић.

Нећемо, паметни наш премијеру.

Зато што је победио Доналд Трамп.

Детаљнији снимак – Извор: Српски покрет ДВЕРИ

***

Још детаљнији снимак – Вучић са Клинтоном
Извор: Teleprompter.rs TV

3 replies »

  1. Vuciceva privatna vecera kod Klintona kostala je Srbju 2.000.000 $.Diplomatska katastrofa, nema cijenu.Tu je Srbija nepopravljivo ponizena omalovazena i obrukana.Svi smo imali priliku da vidimo taj blam.Vucic je zbog „zlih Srba „koji ne razumiju nista ispao „veliki covjek“-„heroj.“

    Liked by 1 person

  2. Za to sto si pametan krivicno ces da odgovaras zbog osnovane sumnje da si budzetski novac davao privatnim licima za finansiranje kampanje, a narodne pare ces da vratis oduzimanjem Sve pokretne I nepokretne imovine, zbog nanosenja politicke, materijalne I nematerijalne stete Srbskome narodu, uz dugogodisnju robiju.

    Liked by 1 person