АКТУЕЛНО

Удружење породица киднапованих и убијених на КиМ – Зид плача остаје испред Скупштине Србије све док Србија не подигне споменик КОСМЕТСКИМ ЖРТВАМА


udruzenje 1

 

 

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији 09.11.2016. издало је образложење – одговор на жалбу (у прилогу), које су упутили Секретаријату за инспекцијске послове.

У саопштењу Удружења, чији је председник Симо Спасић, се наводи:

„Испред Скупштина Р. Србије нису постављене никакве табле, то је Зид плача „КОСМЕТСКЕ ЖРТВЕ“. На њему су фотографије са киднапованим и убијеним цивилима, војницима, полицајцима од стране терористичке „ОВК“ и НАТО агресије од 1998, 1999, 2000,…2003, 2004,… 2014. године.

Симо Спасић крај "српског зида плача". / Фото: Стево Мрђен - КМ Новине

Симо Спасић крај „српског зида плача“. / Фото: Стево Мрђен – КМ Новине

Идеја да се постави Зид плача је Удружења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији уз дозволу Сектора за саобраћај и Дирекције за путеве, затим уз дозволу полицијске станице Стари град, МУП-а Србије, града Београда, Владе Р. Србије, председника Р. Србије, породица жртава, грађана Србије.

Циљано је изабрана та локација како би грађани Србије, Београда, као и многобројни туристи могли да виде фотографије недужно убијених људи Срба, Рома, Горанаца, Муслимана, лојалних Албанаца.

Зид плача остаје ту докле год град Београд и Р. Србија не направи споменик КОСМЕТСКИМ ЖРТВАМА у Пионирском парку преко пута Скупштине.
Није тачно да смо прекршили градске комуналне одредбе о наводном заузимању пешачког простора, јер је Зид плача постављен ПОРЕД пешачке зоне у дужини од 105 метара.

Овим путем бисмо замолили грађане код којих постоји нејасноћа о нашем проблему, да одговоре могу добити у Удружењу породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији, Београд, Масарикова 5, спрат 20, канцеларија 2016 и на контакт телефон председника Удружења Симе Спасића 063 858 48 84.“

***

Прилог:

sl1 sl2

 

1 reply »

  1. ВАЗДА МОЈЕ МОЛИТВЕ ЗА НАШЕ КОСОВО И МЕТОХИЈУ КОСОВО МЕТОХИЈА ЈЕ СРЦЕ СРБИЈЕ БЕЗ КОСОВА МЕТОХИЈЕ НЕМА НИ СРБИЈЕ ТО ЈЕ КОЛЕВКА НАС СРБА И СРБКИЊА КРОЗ КОСОВО МЕТОХИЈУ СЕ ВИДИ КАКАВ ЈЕ СВАКИ СРБИН И СРБКИЊА НИШТА ЧУДНО ГУСЛЕ СВЕТЕ СВЕ ВИТЕЗОВЕ ОПЕВАШЕ И ГУДАЛО ВАЗДА СРБСТВО БУДИЛО ДОК ЈЕ СВЕТИХ ГУСАЛА И ГУДАЛА ПРКОСИЋЕМО СВИМ душманима поганом БЕОГРАДСКОМ режиму И нато окупатору ЗАПЈЕВАЋУ СА ВЈЕРОМ У БОГА И ТАКО МИ ОСТРОГА ПЈЕСМУ КОЈА ЦРНА ГОРА НИЈЕ ПЕДЕСЕТ ЉЕТА ПЈЕВАЛА О МАЈОРУ ЂЕНЕРАЛА ДРАЖЕ О СИВОМ ТИЋУ БАШ ВОЈВОДИ ЂУРИШИЋУ ДА СЕ ЧУЈЕ НА СВЕ ЧЕТРИ СТРАНЕ ДА СМО ПРОЋЕРАЛИ партизане

    Свиђа ми се