АКТУЕЛНО

Миодраг Новаковић – РЕАГОВАЊЕ: АЗИЛАНТСКА ОПСАДА БЕОГРАДА- ПОВРАТАК ОТПИСАНИХ…


Миодраг Новаковић, управник и уредник СРБског ФБРепортера

Миодраг Новаковић, управник и уредник СРБског ФБРепортера

Тачно оно о чему сам писао још пре пар година. Србија постаје слепи колосек за азилантске отпаднике, тзв. економске мигранте. Одавде даље не могу, назад никако неће. Београд им се највише свиђа.
Према признању самог Цуцића по Београду ових дана тумара око 1.500 „миграната“, углавном азијских, афричких и блискоисточних мушкараца војног доба (и углавном муслимана), које је ЕУ дефинитивно шкартирала, и депонује их назад у своју омиљену „азилантску депонију“- Вучићеву Србију, која „само што није ушла тамо где неће никад“…
Наопаснија ствар у свему овоме је очигледна помирљивост наших државних органа, са самовољом и безакоњем илегалних миграната, који одбијају да се региструју и буду смештени у азилантске центре, те су пуштени да неконтролисано и слободно скитају по нашим градовима и варошима.
Ако то све сагледамо у светлу стравичних злочина који се ових дана дешавају од стране „илегалних миграната“ широм Европе – труднице, бабе, малолетнице силоване, чак и једно дете из Србије силовано на јавном базену у Аустрији, разбојништва, убиства, премлаћивања и пљачкања људи по улицама, да не говоримо и некажњеном „дрпању младих жена“- све то је све више уредно документовано чак и на главним страницама водећих западних медија, да не спомињем све остале… Онда нам се црно пише. Очигледно да наш премијер верује да ће „скидањем гаћа“ да удовољи недобронамерној и политички перверзној унији. Уосталом коме све то причам, све то добро знате. Време је за акцију. Устајте Сајбер Патриоти, пре него што вам се „муџахедини“ илегално не увуку и у тај ваш мали „великосрбски лаптоп“…

***

фото: НОВОСТИ

фото: НОВОСТИ

ВЕСТ: Цуцић – Повећава се број миграната које ЕУ неће да прими

Републички комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић каже да у Србији проблем представља око 1.500 људи који не желе да се региструју и буду смештени у неким од прихватних центара.

Владимир Цуцић је истакао да Србија има капацитете, енергенте и довољно пара за храну до априла, напомињући да не очекује веће проблеме током зиме.

Према његовим речима, проблем је око 1.500 миграната који углавном бораве у Београду у парку код Аутобуске станице или у импровизованим склоништима.

Они нису регистровани и углавном потичу из земаља и припадају категоријама које ниједна земља ЕУ не жели да прими, рекао је Цуцић за Бету.

Њихов број се повећава, указао је Цуцић и додао да је реч о углавном економским мигрантима из земаља које нису захваћене ратним сукобима.

Напоменуо је и да би та ситуација могла да буде решена за свега неколико сати, али да Србија не жели да примењује силу према „тој муци и беди“.

Нерегистроване мигранте Цуцић је позвао да се пријаве и сместе се у неки од прихватних центара Комесаријата за избеглице и миграције.

„Саветујем им да иду у неки од наших центара, то је једини начин да дођу на листу, ако и не буду стављени на њу, бар ће знати на чему су“, навео је Цуцић и додао да ће у Европску унију најлакше ући породице, док је за самце отежана проходност.

Цуцић је критиковао поједине организације које, како је оценио, обмањују мигранте, па их погрешно и против њиховог интереса саветују да је боље да се не пријаве, па чак ризикују и одлазак у затвор због илегалног боравка у земљи.

За оне мигранте које Европска унија дефинитивно не буде хтела комесар види два могућа решења – или да се у договору са ЕУ постигну и спроводе споразуми о реадмисији у земље порекла, или да се враћају у суседне земље из којих су ушли на територију Србије.

Ипак, ово друго решење Цуцић је описао као „игранку“, пошто би мигранти, према његовој процени, поново покушавали да се домогну жељених дестинација у ЕУ.

Према речима комесара, око 100 миграната поднело је захтев за азил у Србији и они углавном сарађују са Комесаријатом и раде као преводиоци.

„То су све јако добра деца из добрих породица, не бисмо се постидели када би они остали овде“, указао је Цуцић.

Како је навео у последњих неколико месеци нема драстичних промена када је реч о броју миграната који бораве у Србији, и та цифра се креће око 6000 до 6.500.

Комесар је задовољан због тога што је Србија успела да избегне македонски или грчки сценарио и као последицу мигрантске кризе није имала кампове попут оног у Игуменију, познатог са фотографија и видео-снимака.

rts

РТС

********

ПОВЕЗАНО:

ФБР ФЕЉТОН – КЊИГА МИОДРАГА НОВАКОВИЋА Копље Ислама у Срцу Европе, 2016

product_thumbnail-php

Политички некоректна анализа Ислама као насилне политичке идеологије

———————-

20.11.2016. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

 1. ПОХАПСИТИ ПОЛИТИЧАРЕ КОЈИ ОВО РАДЕ СВЕСНО ЈЕР ИХ СОРОШ ПЛАЋА ДЕБЕЛО ДА ТО РАДЕ ! КАДА ОВДЕ КРЕНУ ЕКБЕР ЛУДАЦИ ДА ПО УЛИЦАМА СЕКУ ГЛАВЕ ТА ИЗДАЈНИЧКА БАГРА ЋЕ ДА ПОБЕГНЕ ИЗ СРБИЈЕ НА ВЕЋ СПРЕМЉЕНЕ АДРЕСЕ ГДЕ СУ И НОВАЦ СКЛОНИЛИ !! А МИ КО ПОСЛЕДЊА СТОКА ГЛЕДАМО КАКО НЕКАВИ ЛАЖНИ НАДРИ ИСТЕРИВАЧИ ЂАВОЛА ИСТЕРУЈУ НЕЧАСТИВОГ ПО ТЕЛЕВИЗИЈАМА КОЈЕ ИМАЈУ ЗАДАТАК ДА НАМС КРЕНУ ПАЖЊУ ОД ОВЕ ЕМИГРАЦИОНЕ ЦУНАМИ ИЛЕГАЛЕ КОЈА ЋЕ ПОЧЕТИ ДА НАС ИСТЕРУЈЕ ИЗ НАШИХ КУЋА И СТАНОВА! ВАЉДА ЋЕМО ТАДА ДА СКРЕНЕМО ПОГЛЕД СА ТВ ХЕПИ И ПОГЛЕДАМО КО НАМ СЕ ТО УСЕЛИО У СТАН!!

  Свиђа ми се

 2. ЗА НЕКЕ ПЛИТКОУМНЕ ЛОКАЛНЕ ПАРЛАТОРЕ ТО СУ САМОНАМЕТНУТЕ  „ЕВРОАТЛАНСКЕ“ ИНТЕГРАЦИЈЕ !

  ДР ИНГ БОЖИДАР МИЛОСАВЉЕВИЋ http://skrivenosaznanje.blogspot.com >Воскресенье, 20 ноября 2016, 13:57 +01:00 от СРБски ФБРепортер : > >РЕПОРТЕР posted: “

  Тачно оно о чему сам писао још пре пар година. Србија постаје слепи колосек за азилантске отпаднике, тзв. економске мигранте. Одавде даље не могу, назад никако неће. Београд им се највише свиђа. Према признању самог Цуцића по Београду ових дана тумара“ >

  Свиђа ми се

 3. Нешто ми није јасно „мигрант који неће/ не жели да се региструје“ је у суштини пораз институција државе и одраз њене неспособности.. Па када некога од нас заустави полиција и затражи личну карту ако је немамо онда смо у великом проблему. По логици ствари мигранти би требало да буду и у већем проблему. Кад оно …?

  Па због овога пада влада у свакој нормалној држави. То што због реченог у ЕУ државама не падају владе говори да су они ненормални и да им је политичка елита пропала и нас то не треба да интересује.

  Свиђа ми се