АКТУЕЛНО

20 милиона муслимана протестовали против ИСИС-а! Мејнстрим медији су ово потпуно игнорисали (видео)


isis-muslimani-protest

Скоро 20 милиона шиитских муслимана учествовало је у једном од највећих протеста за мир икада, али мејнстрим медији су то наравно игнорисали, пише портал novi-svjetski-poredak.com.

У једној од највећих организованих демонстрација у историји света, десетине милиона муслимана је учествовало у покрету отвореног протеста против ИСИС-а, рискирајући своје животе, путујући кроз ратом погођена подручја и отворено пркосећи ИСИС-у.

Овај масовни догађај који би несумњиво помогао да се ублажи напетост на Западу, а готово у потпуности занемарен од стране корпоративних медија.

Жене, мушкарци, старије особе и деца кренули су према граду Карбали у недељу и понедељак прошле седмице на „свети дан Арбаеен“. Арбаеен је догађај који означава крај 40-дневног туговања након раздобља Асхура, верског обреда који обележава смрт унука пророка Мухамеда – Имама Хусеина 680. године.

Према Индепенденту, масивно окупљање је одало почаст светишту Имама Хуссеина и његовог полубрата Аббаса у Карбали, који су убијени у побуни у 7. веку.

isis-muslimani-protest2

Овај подвиг 20 милиона људи је спроведен упркос опасностима од стране ИСИС-а.

Како алтернативни медији наводе готово 80 људи, од којих су многи били ходочасници који су се враћали из Карбале, убијено је у последњем ИСИС-овом нападу у том подручју.

ИСИС је изјавио да су шиитски муслимани отпадници и да их циљају својим крвавим кампањама с циљем оснивања тврдолинијашког калифата на подручју Ирака и Сирије, према Индепенденту.

Нусајеф ал Катаби, који предводи веће провинције Карбала, изјавио је да је током неколико дана промарширало “између 17 и 20 милиона људи”. Међу њима је било око три милиона странаца, махом Иранаца који су дан раније прешли границу с Ираком.

Храбри мушкарци, жене и деца су марширали знајући да се ИСИС-ов бомбаш самоубица управо разнео у непосредној близини Карбале седам дана раније.

У последњих неколико година, овај марш је преузео двоструку сврху. Тамо где је некад био марш за Арбаеен, сада се претворио у протест против ИСИС-ових терориста.

“Дошао сам пјешице из Басре, са супругом и три сина. Ово нам је треће ходочашће. Почели смо пјешачење пре 13 дана и у Карбалу смо стигли у недељу увече”, рекао је протестант-ходочасник Јабер Кадхем Кхалифа и додао да се моли за оне који се боре против џихадиста.

Према Индепенденту, организатори овогодишњег Арбаеен процесије у Великој Британији су раније говорили о својој фрустрацији због недостатка маинстреам медијског праћења овог догађаја.

“Нажалост [неки] медији су објавили ову причу, али су заправо нагласили подељност муслимана. Ако скупина муслимана раде нешто добро, то се не спомиње или се религија не спомиње. Али ако нетко ради нешто [негативно], то је на насловној страници и њихова вера се с тада помиње”, рекао је за Индепендент Мохаммед Ал-Схарифи, волонтер на прошлогодишњем маршу.

И у праву је.

Многи приче о муслиманима у САД-у које објављују мејнстрим медији су они који подстичу поделу. Када муслиман јунак спашава стотине живота скакањем на бомбу – што заправо догодило у јулу – мејнстрим медији потпуно заћуте.

Начин да се истински порази ИСИС јесте пружање отпора страху којег они намећу и показавањем диверзивне тактике.

Морамо показати ИСИС-у да је толеранција и слобода далеко моћнија од фанатизма и мржње – због чега, случајно, нити један амерички масовни медиј није известио о неколико десетина милиона муслимана који су марширали против ИСИС-а.

**

„Молимо Вас да поделите ову причу са својим пријатељима и породицама које се налазе под утјицајем распиривања страха у мејнстрим медијима против муслиманског насиља. Направите сами избор… “ – кажу на порталу  NoviSvjetskiPoredak.com

 

2 replies »

  1. „Marširanje“!!? Šta znači to protiv onih koji odsecaju glave ljudima, otimaju mlade žene, kidnapuju mlade devojke, školarke, studetkinje i prodaju za seks i tako se financiraju itd. Kojima nije ništa, ili je preporuka kod Alaha ako postave eksploziv negde gde je fluktuacija ljudi i dece velika da bude što više žrtava. Šta znači u tom slučaju „protesno marširanje“? kao da su pali s’Marsa!?.Traže da im „meinstrim“ mediji poklone pažnju!?, koju pažnju, kakvu pažnju? Umesto da zatru taj korov oni prave „performans“, „protestuju“, „marširaju“!

    Свиђа ми се

  2. СВАКИ ЧОВЕК НА СВЕТУ ЗНА ДА ЈЕ ТО НАМЕШТЕНО ТЗВ избеглице ЈЕДИНО У СРБИЈИ ОНА банда КОЈА ЈЕ ОКУПИРАЛА 1944 СРБИЈУ ЋУТИ чифути ХОЋЕ ДА ИХ НАСЕЛЕ У СРБИБИ МОГУЋЕ НА КИМ НИЈЕ ЏАБА ђилас РЕКАО АКО НЕСТАНЕ СРБА НАСЕЛИЋЕ ОНИ кинезе ТО СУ МИСЛИЛИ НА КОСОВО МЕТОХИЈУ ПРОЧИТАЈТЕ КЊИГУ крвава листа комунистичких злочина У СРБИЈИ СВЕ ЋЕ БИТИ ЈАСНО У ИЗДАЊУ ПОГЛЕДА СССС

    Свиђа ми се