АКТУЕЛНО

ДВЕРИ: Албанско питање на југу централне Србије – нова издаја власти


фото: СРБИН.инфо

фото: СРБИН.инфо

Сматрамо да је тактички излазак Албанаца из власти у општини Медвеђа у циљу интернационализације албанског питања на југу централне Србије, уз пуну сагласност Београда.

Као резултат постигнутог договора Александра Вучића и Едија Раме, а поводом обележавања независности Албаније и Дана албанске заставе, у Тирани је формирана Унија албанских општина у региону, коју поред албанске престонице чине Приштина, Тетово, Улцињ и Прешево.

Председник општине Прешево, Шћиприм Арифи, који је рођен и читав свој животни век провео у Немачкој, лидер странке Алтернатива за промене (АП), основане пре само годину и по дана, преузео је кључну улогу у циљу спровођења јединствене стратегије стварања тзв. „Источног Косова“.

По његовом налогу је јуче, после 10 година партиципације у власти општине Медвеђа председник огранка Партије демократског деловања (ПДД) у Медвеђи Фљорим Сахити изашао из коалиције са СНС-ом са којом је био на власти.

Српски покрет Двери сматра да овај тактички потез дела албанске политичке мањине има за циљ да се под притиском представника немачке амбасаде у Републици Србији, Републике Албаније и њихове дијаспоре, која увелико прикупља новчана средства из легалних и криминалних извора за економску окупацију Медвеђе – куповину дела капитала Рехабилитационог центра Сијаринска Бања, рудника Леце и Агроиндустријског комбината у стечају у Медвеђи, кућа и имања Срба, на силу помире годинама крвно завађене представнике албанских партија.

Двери су већ упозориле јавност и тражиле одговоре преко надлежних институција да се утврди зашто су супротно Закону о пребивалишту и боравишту грађана Републике Србије купљена пребивалишта у општини Медвеђа од стране Шиптара рођених на Косову и Метохији, чиме су исти стекли право на биометријска документа Републике Србије и уписани у бирачки списак општине Медвеђа.

Тврдимо да се овим нечињењем од стране Владе Републике Србије и њених тела стичу предуслови за интернационализацију албанског питања на југу централне Србије. Расписивањем поновних локалних избора у општини Медвеђа, мимо реалне структуре живља, постићи ће се циљ обједињавања власти Албанаца у општинама Медвеђа, Бујановац и Прешево.

Још једном указујемо јавности Републике Србије да у „Албанизацији Медвеђе“, активну улогу чињењем и не чињењем, незнањем и неспособношћу, учешћем у коруптивним и криминалним радњама имају и државни врх Републике Србије, високи функционери Српске напредне странке, корумпирани чиновници у републичким и институцијама општине Медвеђа, криминалне структуре у полицији, тужилаштвима и судовима различитих надлежности у Медвеђи, Лебану, Лесковцу и Нишу.
Под присмотром полиције, претњама и уценама, ових дана староседеоци српске и албанске националности боре се да очувају своја вековна огњишта и међуетнички живот у слози, забринути за сопствену будућност, егзистенцију своје деце и имовину коју поседују, безуспешно вапе за помоћ, ни од ког другог него од своје државе, која то, уз цензуру медија, игнорише.

Није југ Србије далеко од Београда, Крагујевца или Новог Сада! Да ли се српска политичка елита на власти, поред Косова и Метохије одриче и југа централне Србије за рад прагматичних разлога „будућности у коју верује“?

Нажалост, све чињенице указују да је Вучић одлучио да испоштује договор са Рамом и реши проблеме Албанаца на југу централне Србије, али на штету сопственог народа и свих лојалних грађана Републике Србије албанске националности.

 

СРБИН.инфо

————

4.12.2016. за СРБски ФБРепортер

2 replies »

  1. Слепо се спроводи анти- србска политика и свођење Србије на предкумановске границе и то се спроводи корак по корак од 1945 до данас.Све што је донето на конгресима кпј поготово у Дрездену,нажалост комунисти,неокомунисти и данашњи њихови следбеници раде на томе упорно а Србски народ безпомоћно све то посматра ћути и трпи.

    Свиђа ми се

  2. ПОСЛЕ усташке посете ивана пернера КОЈИ ЈЕ БИЈО ГОСТ БОШКА ОБРАДОВИЋА НЕМОЈ СЕ ЈАВЉАТИ ИСТИ СТЕ КА И фазлију муслију тзв ав томо николић цинцар дачић и остале рдђе погани несоји ЈЕДИНИ ЧОВЕК И СРБИН КОЈИ ЈЕ ПОСТАВЉАО ПИТАЊА БОШКУ ОБРАДОВИЋУ ЈЕ БИЈО НЕМАЊА ШАРОВИЋ ДРУГИ СУ ЋУТАЛИ БРАВО ШАРОВИЋУ БРАТЕ СРБИНЕ

    Свиђа ми се