ДРУШТВО

Обраћање „УГ Ко нам трује децу“ надлежнима у култури – Због чега нисте одржали реч и ЗАБРАНИЛИ РИЈАЛИТИ емисије?


Ko нам трује децу – Удружење Грађана
24.12.2016.

Поштовани чланови и пратиоци УГ „КНТД“ управо смо се обратили министру културе РС а у склопу наше акције чишћења српског медијског простора „МЕТЛА“.

На увид вам достављамо наш Апел који ће у прилагођеној верзији бити упућен и свим члановима Одбора за културу Скупштине РС:

„Поштовани министре културе, господине Вукосављевићу,

обраћам Вам се у име Удружења Грађана „Ko нам трује децу“, основаном и званично регистрованом у Агенцији за привредне регистре Републике Србије, са циљем заштите малолетних лица од сваке врсте насиља и злоупотребе.

Наше удружење само преко ФБ странице има око 50.000 пратилаца а чију је последњу „видео поруку Србији“ у року од два дана по званичним статистичким подацима ФБ администрације у току протекле недеље прегледало више од 200.000 људи. Признаћете, бројке које никако не треба игнорисати и потцењивати.

Разлог због којег Вам се обраћам је пре свега подршка у намери коју сте показали да заштитите „Закон о електронским медијима“ („Сл.гласник РС, бр.83/2014 и 6/2016) који се годинама уназад најгрубље крши од стране ТВ емитера (најчешће приватних са додељеним националним фреквенцијама), али нажалост и од стране свих надлежних институција које су дужне да спровођење овога Закона контролишу.

Многи електронски медији су, непосредно пошто сте преузели дужност министра културе РС, пренели Вашу изјаву да се ријалити емисије са крајње вулгарним садржајима, сценама насиља, експлицитног сексуалног садржаја, рекламирањем људи из криминогених структура… морају забранити. Тада речено (ако је заиста доследно пренета Ваша изјава) нажалост и након неколико месеци није спроведено.

rijaliti

Стога се намеће закључак да сте од ове часне намере на заштитити Устава и Закона Републике Србије приморани, да за јавност из непознатих разлога, одустанете или сте једноставно променили мишљење ?!

Уколико је разлог први, имаћете у нама пуну подршку да своје обећање дато грађанима Републике Србије испуните до краја, међутим ако сте својевољно одустали од обећаног, бићемо принуђени да се свим законски датим средствима боримо на заштити правне државе а против анархије која тренутно доминира „српском медијском сликом“.

Дубоко смо уверени да је стање у медијима који рекламирају криминал, насиље, верску и расну нетрпељивост, проституцију, допринело новонасталој болесној друштвеној клими од које највише трпе малолетна лица и породица као основна ћелија друштва.

Уместо да, како у Закону стоји, раде на образовању и културном уздизању народа, чине управо супротно, деградирајући напоре, нажалост у многим случајевима презапослених родитеља (и оних који нису родитељи) да деци омогуће одрастање и сазревање у здравом окружењу. Поједине телевизије са националним фреквенцијама као и други електронски (и штампани) медији непрекидно крше Закон о електронским медијима, игноришући на тај начин и сам Устав РС, приказујући све оно што је овим Законом забрањено и водећи се искључиво профитом који остварују.

Стога се са правом питамо, да ли је поштовање закона обавеза свих држављана Републике Србије или само оних који се не размећу својим привилегијама и богатством ?! Ми сматрамо да јесте (желимо да верујемо и Ви) па вас као најмеродавнију институцију задужену да спроводи и брине о култури овога народа, позивамо да тај Закон а тиме и Устав ове земље заштитите.

Подсећамо вас шта у „Закону о електронским медијима“ пише :

„Законска дужност пружаоцa медијске услуге je дa доприноси општем културном и образовном уздизању грађана, као и да не пружа програмске садржаје који истичу и подржавају наркоманију, насиље, криминално или друго недозвољено понашање, као и садржаје који злоупотребљавају лаковерност гледаоца (чан 47. Закона).

Приказивање порнографије, сцена бруталног насиљa и других програмских садржаја који могу тешко да нашкоде физичком, менталном и моралном развоју малолетника је забрањено (члан 68. Закона).“

На ову чињеницу смо више пута упозоравали и апеловали на чланове Савета РЕМ-а да поступе у складу са горе наведеним Законом још у току протекле године али су исти остали неми из нама „непознатих“ разлога.

Истине ради покренута је јавна полемика о ријалитијима (знаћете на које се односи) која је равна бесмислу, јер покретати расправу да ли поштовати важеће законе земље у којој остварујете добит или не, свесно је кршење закона и тиме чињење кривичног дела, ништа мањег од оних који срамним програмским садржајима то чине годинама уназад.

С` тога сматрамо да је потребно покренути испитивање одговорности овог тела за нечињење а тиме и кршење Закона али и поставити питање Одбору за културу српског парламента, на који начин контролишу рад Савета РЕМ-а када не реагују на све наведене неправилности.

Напоменућу Вам још и то да су чланови Савета РЕМ-а а посебно њен председник, за наше прилике веома добро плаћени за посао који „обављају“ али цифре нећу износити, да њима не иритирам улавном осиромашене грађане наше државе који ће овај Апел прочитати.

Одбор за културу Републике Србије (стари сазив), који је надлежан за контролу рада Савета РЕМ-а је такође био упознат са нашим захтевима али нас је оставио без званичног одговора о предузетом.

У нади и ишчекивању да ћете ми позитивно одговорити а потом и утицати на надлежне институције да се ОДМАХ започне са поштовањем наведеног Закона, Вас поздрављам“.

С`поштовањем
Председник УГ „КО НАМ ТРУЈЕ ДЕЦУ“
др вет.мед. Зоран Јовановић

11 replies »

 1. НА ЖАЛОСТ СРБСКУ ЂЕЦУ ТРУЈУ комунисти партизанштина КОЛИКО СУ тзв шиптарски рватски муслимански ЛЕКАРИ УБИЛИ СРБСКЕ ЂЕЦЕ КАД СРБКИЊА ОСТАНЕ У ДРУГОМ СТАЊУ УБИЈАЛИ СУ СРБСКУ ЂЕЦУ ИЛИ СУ ОТИМАЛИ И ПРОДАВАЛИ ТЗВ ПРОБРАНИМ МУШТЕРИЈАМА ТАКО ИМ ГОСПОД СУДИЈО ЗА СВЕ ШТО СУ РАДИЛИ ИМА БОГА СВЕ ОН ВИДИ СА НЕБЕСА

  Свиђа ми се

 2. @Србољуб Димић
  Није инсинуација, када наведете оно што је тачно “ Lecturer and examiner at the Worker’s University „Novi Beograd” (Yugoslav supplementary school), for the subject of Marxism …..“, али је ИНСИНУАЦИЈА када напишете:
  „обавезно јавља као ДЕЖУРНИ коментатор уочио сам да се дежурни коментатор ( можда плаћени ? и са пуним радним временом ?) јавља углавном, и у највећем броју случајева онда када треба бранити поступке власти“. Тамо где сте нашли наведени податак, који је ТАЧАН, све сам о себи написао веома опширно, управо, да би свако знао ко сам и шта сам радио. Према томе, нисте „открили“ нешто посебно, што није могао свако, кога занима, да сазна о мени. Напишите и Ви нешто о себи, да сви сазнамо ко сте и шта радите. Када узмемо у обзир време, које сте „мом лику и делу“ посветили, који није вредан посебне пажње, очигледно немате ништа корисније, да радите.

  Свиђа ми се

  • Не поштовани господине.
   Али верујем, да ће те се сложити да је једино уредник на нашем порталу тај који одлучује ко, шта и на који начин може да нам саопшти.
   Надам се, да ће те се сложити и да немамо сви исте таланте од Оног који је Пут, Истина и Живот.
   После мог ( надам се добронамерног ) коментара верујем да би се сваки онај који има карактер погледао у огледало и помислио, ако је бар 10 % тачно од онога што је написала она будала Србољуб, онда сам се ја заиста лоше понашао.
   И време је да ставим тачку на тај начин понашања.
   И да се од данас, бавим САМО коментарима а НЕ људима.
   Наставићу, и даље са праћењем и коментарисањем, али ћу због свог и мира свих оних које не познајем а могу да их својим понашањем повредим да радим на начин: „ у принципу мислим да Ваш коментар заслужује пажњу, можда нисте имали времена и могућности да сагледате и овај аспект ? шта мислите да га на овај начин поправимо ? Наравно, у интересу свих нас “?
   Због Вас, дозволите да Вас подсетим на речи Оног чије име носи основна школа чији сте били ђак. Верујем одличан.
   „ Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довијека“.
   На крају, дозволите ми да изразим наду, да се речи нашег дивног Светог Владике Николаја не односе на Вас: “ Лако је научити животињу, лако је научити простака али је тешко научити онога ко је ненаучен већ постао учитељ другима “.
   Бар од данас.
   Свако Вам добро од Господа који живот даје !

   Свиђа ми се

 3. @Србољуб Димић
  Радује ме, да сам Вас потстакао, да избаците нагомилану пљувачку. У сваком случају, очигледно је, да сте пуни идеја шта и како треба радити. Једино нисте одговорили, шта Ви радите у вези тога? Перу сте вични, али како је са делима? Или су инсинунације, једино што знате?

  Свиђа ми се

  • Никога Ви, не можете да подстакнете да избацује како Ви кажете нагомилану пљувачку.
   Тај ексклузивни посао је само, и САМО Ваша привилегија.
   Када сам први пут прочитао један од Ваших коментара, стао сам, размислио и помислио Боже, шта је то што овог човека тера да на овако бедан и бестијалан начин пљује по људима ? па рекох деси се, можда је имао лош дан ?
   Међутим, када сам пратећи Ваше коментаре постепено почео да увиђам да је то ВАШ НАЧИН ЖИВОТА, помислих можда се њему још увек може помоћи ? можда није толико озбиљно болестан ?
   Међутим, када сам мало пажљивије погледао списак тема на којима се обавезно јавља као ДЕЖУРНИ коментатор уочио сам да се дежурни коментатор ( можда плаћени ? и са пуним радним временом ?) јавља углавном, и у највећем броју случајева онда када треба бранити поступке власти, исте оне беднике који су за аванс и примљене задатке од крволочних убица србског народа, свакога дана од јутра до поноћи ангажовани на уништавању наше јадне, опљачкане и окупиране домовине.

   Али, да се не би и остали коментатори досетили шта он ради, он не хвали директно управника логора и његову банду коју зову „ влада „ за све грандиозне успехе о којима он свакога дана арлауче на својим медијима, не то ради она ситна боранија за скромне хонораре и понеки сендвич, али он директно на један бедан и подмукао начин напада све оне који и само изразе сумњу у оно што могу да поверују само људи болесног ума и они сироти ометени у развоју.
   А његов арсенал увреда је заиста велики. За почетак, то су све БЕДНИ АМАТЕРИ који су случајно негде у шпајзу пронашли ону справу коју зову тастатура и сада су решили да се као бајаги играју, гле чуда одмах налетели на ЊЕГА, његово величанство С.М., страшно паметног, са великим егом који такве презире, а диви се на један инфантилан начин само онима који имају титулу др. Али, не губи он време, седне и он за свој расклиматани сто, стави наочаре па навали, да им се он најебе мамице да виде они с’ ким имају посла и како се усуђују да нападају његовог ПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ, кога неки неуки слободно још зову Премијером, како их стварно није стид ?
   А ако они измазани његовом фекалијама случајно имају намеру да му одговоре е онда он има за њих свој омиљени вокабулар речи од: бедаци, „сиротињског“ нивоа, који покушавају да размишљају и решавају ДРЖАВНЕ ПРОБЛЕМЕ! Замислите, теме за које је САМО ОН и нико више квалификован. А ако им и то није довољно онда ће их он посаветовати да се саговорнику скину са к….
   Све са само једним циљем, да сваком нормалном човеку који би само јавно изразио сумњу у све оне лажи управника логора који на његовим медијима само што још није почео да чита и временску прогнозу, убије жељу да остави само неколико речи као коментар. На само још један-једини преостали начин-друштвене мреже преостао у овом логору.

   Зато, Вам се гаде теме и немате за њих интересовања где би сви могли да видимо Ваша добра дела као што су све оне теме које су директна ПОСЛЕДИЦА деловања Вама омиљене власти као што су: Педери и геј параде; присилне вакцинације; сатанизам у Републици Србији; пљачка народа; издаја домовине и њена окупација ( можда је не сматрате својом ?); о раду обора који зову Парламент; тровању грађана; умирању грађана од глади; о раду „ владе „ ; о корупцији у нашем логору; о Вашим колегама у србском „ правосуђу“ ; о злочиначком затирању Републике Србије; о Нато злочинима; о раду шљама из НВО; о опљачканим изборима ? о……………………………………

   Једино што сте успели да одговорите на моје питање је: „Или су инсинунације, једино што знате“ ?
   Питате се, Ви марксиста у покушају, некадашњи атеиста и данашњи агностик.

   Па ово су те инсинуације: Lecturer and examiner at the Worker’s University „Novi Beograd” (Yugoslav supplementary school), for the subject of Marxism и превод на србски језик: Предавач и испитивач на радничком Универзитету „Нови Београд“ (Југословенска допунска школа), за предмет марксизма.
   https://rs.linkedin.com/in/slobodan-mlinarevic-19ab432a

   И мала исправка, нисам ја онај Србољуб са портала Стање Ствари због кога Вас много боли глава.

   Свиђа ми се

 4. Иако овакве иницијативе сматрам здраворазумске и добронамјерне, чини ми се да су ипак кратковиде јер тима којима су упућене савјест је отупјела и то што раде им стоји у опису радног мјеста, њихов задатак и јесте да урушавају морал, уништавају фамилију, промовишу сваки вид деструктивности и што је најтужније у томе успјевају, тако да овакве молбе њих не дотичу, они неће губити сна због тога. Најбољи лијек за овај проблем је угасите телевизоре, до даљњег. Па и кад би такве емисије нестале из етера, да ли би ТВ програм био ишта бољи и квалитетнији?
  Као да је нашој дјеци корисно да сатима гледају Нолета како пребацује лоптицу преко мреже и да му се диве до имбецилности.
  Морамо преузети одговорност о томе како се хранимо, како одржавамо здравље, како се образујемо, како одгајамо дјецу, како дочекујемо старост, системска рјешења показују огромне недостатке.

  Свиђа ми се

 5. @Србољуб Димић
  Неком прилико сам Вам поставио питање:“Шта Ви текуће радите, а шта ја?“. Ево сада, ја ово писмо послах на преко 500 мејл адреса(медији, новинари, странке, удружења, српско-руска друштва, пријатељи и остали). А Ви пишете „коментаре“!!

  Свиђа ми се

  • Ма немојте ?
   Само на 500 адреса ?
   Којим медијима ? да то Ваше медије интересује већ би они то објавили и без Вас. Само је наш портал објавио њихов апел.
   Странкама обавезно, истом оном антрополошком шљаму кога нико и нигде именом и презименом није бирао као представнике грађана, који су у обору који зову парламент те законе и усвојили и омогућили њихову примену.
   Када шаљете удружењима не заборавите: љубитеље голог отока, младе шиљокуране, полазнике партијске школе у Кумровцу класа 78-82 године, све Ваше ђаке којима сте били предавач и испитивач на радничком Универзитету „Нови Београд“ (Југословенска допунска школа), за предмет марксизма, чика Слоби председнику удружења „Старе куротресине“, члановима удружења „ Томовача“, а од пријатеља све оне са Линкедин пословне мреже, обавезно представника свих педера у Србији г. Аздејковића, Јелени, Бисерки, Наташи, не заборавите и Вашег омиљеног јеретика који ће одмах по пријему Вашег e-mail-a да отрчи јеретику папи и скочи му у крило. Овог пута прескочите г. Себастијана К.

   Они су ти, који ће решити проблем уништавања наше јадне дечице на који са пуно пажње указује Удружењe грађана „Ko нам трује децу“.
   Искрено речено, од једног интелектуалца каквим се представљате превазишли сте моја очекивања.

   А сваки онај, ко има IQ виши од 70 би пошто се упозна са проблемом исти ставио на папир и упитао се:
   1/. Шта је проблем ? 2/. Како је настао ? 3/. Када је настао ? 4/. Како се манифестује ? 5/. Има ли решења и 6/. Које решење предложити ?
   И највећи део одговора имате у Вашем питању: А Ви пишете „коментаре“!!
   Тако је, коментар треба само допунити чињеницама које Ви велики љубитељ недела власти не желите да видите ( а можда и по службеној дужности ? ).
   Када Одбор за културу Републике Србије (стари сазив), који је надлежан за контролу рада Савета РЕМ-а као ДРЖАВНИ ОРГАН не ради свој законом дефинисан посао а прима плату пореских обвезника, и то СВИ у логору који неки још увек недовољно информисани зову државом Србијом знају, онда је то ЗВАНИЧНА ДРЖАВНА ПОЛИТИКА. И само ометени у развоју још не знају да риба од главе смрди !!!
   А када је у нашем логору то државна политика, онда је јасно да су њени креатори и извршиоци сви они из мог претходног коментара, на медијима које бивши шеф ЦИА контролише, новцем убица наших грађана и реализацијом наравно њихових злочиначких пројеката. И то Вам је одговор на питања од 1 до 4 а решење постоји и зове се метла ( може и усрана ) којом ће грађани у интересу и своје јадне дечице да почисте са друштвене сцене сав тај антрополошки шљам који се накотио.
   И да пусте воду.
   Када се зна, КО ЈЕ ЦИЉНА ГРУПА њиховог злочиначког деловања:
   ………Američki projekat o „genocidu u miru“
   Naime, Dals je tada u svom „elaboratu“ rekao i ovo:
   „…Stavićemo ih u bespomoćan položaj, ismevati se sa njima…Mi ćemo rušiti duhovne vrednosti, vulgarizovati i uništavati osnove narodne moralnosti. Na takav način ćemo rasklimati pokoljenje za pokoljenjem, LOVIĆEMO LJUDE U DETINJSTVU i mladalačkom dobu, uvek ćemo glavnu stavku da bacamo NA O M L A D I N U, demoralisati, razvraćati i obeščaćivati je. Napravićemo od njih cinike, vulgarne ljude, kosmopolite. Eto, tako ćemo mi to da uradimo………………….. nepovratno ćemo ugasiti njihovu nacionalnu svest……………… Mi ćemo na svaki način podržavati one koji budu usađivali u čovekov razum kult seksa, nasilja, sadizma i izdaje – jednom rečju svake nemoralnosti. ………………. Čestitost i pravednost biće ismevani, nikome neće biti nužni i biće smatrani ostatkom prošlosti. Grubosti i naglost, laž i obmana, pijanstvo, narkomanija, izdajništvo, šovinizam i neprijateljstvo prema narodima – sve ćemo to kultivisati u svest ljudi…“.
   U ovoj Dalsovoj zločinačkoj ideji, danas je lako prepoznati sve što se dešava u Srbiji: od najvulgarnijih medijskih ponižavanja nacije, pa sve do beskrupulozne pljačke, izdajničkih vlada I IZGUBLJENE OMLADINE.

   А Ви ћете, њиховим извршиоцима и саучесницма да шаљете мејлове и да им објашњавате оно што они знају боље ( и пре ) од Вас!!!
   Смешно или тужно ?
   Закључите сами

   Свиђа ми се

 6. RIJALITI “PAROVI” VREĐA INTELIGENCIJU GRAĐANA SRBIJE
  MIODRAG TOMIĆ STUBLINSKI·ПОНЕДЕЉАК 26. ДЕЦЕМБАР 2016.

  Piše, Miodrag Tomić Stublinski
  RIJALITI „PAROVI“ VREĐA INTELIGENCIJU GRAĐANA REPUBLIKE SRBIJE.
  Orvelova „Životinjska farma“ je bila društvena satira, predosećanje profane, nekulturne, prostačke i nadasve autoritarne budućnosti. TV „Hepi“ je sa svojih nekolikih višemesečnih, danonoćnih, pre svega, banalnih a potom i profano – vulgarnih rijalitija „Parovi“ prevazišla svaku meru neukusa, gluposti, nevaspitanja i nekulture. Sam izbor učesnika za rijaliti „Parovi“, dovoljno govori kakvu kafansko – vašarsko – kuplerajsku predstavu gledaoci mogu da očekuju. Vukov „Crveni ban“ je , po obimu vulgarnosti, još u prvom rijalitiju „Parovi“ prevaziđen. Na otvaranju novog serijala rijalitija „Parovi“ 25. decembra 2016.g krenula je kanonada novokomponovanog prostakluka iz usta novih i starih rijaliti zvezda „seksualnih radnica“,propalih pevaljki, pevaljki u pokušaju i ličnih Vučićevih gatara bez kojih Srbija neće moći u Evropsku uniju. Nijedan rijaliti „Parovi“se nije mogao zamisliti bez sitnih lopova i probisveta, Šta na sve kaže RRA, Ministar kulture, Premijer, Parlament, Predsednik Republike Srbije,SANU itd. ? Ne kažu ništa. Ćute! Zašto ćute? Odgovor na ova pitannja ne treba tražiti u institucijama sistema, od njih je davno i Bog digao ruke. Odgovor, na pitanje može li se ići primitivnije i gluplje i ispod dna, mogli bi da daju sami građani Srbije u čijim je rukama daljinski upravljač. lako bi građani daljinskim upravljačem uklonili „Parove“ sa tv ekrana da im aktuelna vlast odavno nije obesmislila život, uništila kulturu, prosvetu. Zaglupi pa vladaj je slogan na kom počiva marionetska vlast u Srbiji.Rijaliti „Parovi“ selektivnim izborom „inetektualne elite“ učesnika, na čelu sa „evropskom“ produkcijom i Glavnim i odgovornim Ketmanom MIlomirom Marićem (koji je zaista vrstan novinar ali se ne libi da se za dobre pare ponižava) upravo svi oni“edukuju“ buduće Vučićeve birače i drže ih 24 časa prevezane za ekran“Hepi“ televizije i za skaredni rijaliti „Parovi“ da nekom slobodnomislećem građaninu ne padne na pamet da ode u biblioteku ili u pozorište, ili nedajbože napokon upotrebi daljinac i svoju decu udalji od „Parova“ koji kao najstrašniji otrov, polako ali sigurno, truju njihove mozgove i prljaju duše. Da je Srbija slobodna , da je pravna država, kao što nije. Da Srbija ima normalnu Vladu, normalnog Premijera, normalnog Ministra prosvete, normalnog Predsednika države. rijaliti Parovi ne bi mogao da se čuje ni vidi ni na nekoj prćilovačkoj televiziji , eventualno na „radio Milevi“ čiji kulturno-obrazovni nivo , upravo, odgovara, rijalitiju „Parovi“. Gde nema Mačke MIševi kolo vode. Gde je narod slep ko ima jedno oko biraju ga za predsednika vlade. U „Orvelovoj životinjskoj farmi“ „Cezar“ je bio predsednik . A u rijalitiju „Parovi“ Sudbina Državnog vrha je u „ciganskim kartama i u rukama jedene Gatare, Ona veli da ima moć da ih postavlja i smenjuje.A Oni ne bi da se kockaju sa Satanom koji je izmislio te đavolske karte Neko i od tih karata mora, (bez motike) leba da jede.Do sada je bilo „Panem et circenses“ sad kad narod nema hleba dovoljne su mu igre. Da su bar igre primerene srpskoj kulturi koje normalan um može da podnese?Ovo što nam Vlast servira preko državne frekfencije posredstvom TV „Hepi“ i rijalitija „Parovi“ ponižava Srbiju u svetu ,ponižava srpsku kulturu, srpsku istoriju, zagađuje srpski kulturni prostor i duboko vređa inteligenciju građana Srbije

  Свиђа ми се

 7. УГ „КНТД“ …….Подсећамо вас шта у „Закону о електронским медијима“ пише :
  ……….„Законска дужност пружаоцa медијске услуге je дa доприноси општем културном и образовном уздизању грађана, као и да не пружа програмске садржаје који истичу и подржавају наркоманију, насиље, криминално или друго недозвољено понашање, као и садржаје који злоупотребљавају лаковерност гледаоца (члан 47. Закона).
  ++++
  па још једном : ……… као и садржаје који злоупотребљавају лаковерност гледаоца (члан 47. Закона)“

  Драга браћо и сестре из удружења,
  тај коме се обраћате као министру, када би он радио свој посао, шта мислите где би управник логора могао свакодневно, од јутра до поноћи, да нам прича бајке о његовим успесима, и где и ко га је примио у посету први и последњи пут ?
  Зар сте заборавили ко контролише медије у нашем логору, ево подсетник ….

  Бивши шеф ЦИА контролише највише медија у Србији!
  http://borbazaveru.info/content/view/8048/1/

  Колико новца убице нашег народа троше на финансирање НВО агентурне мреже у Србији и коме тај новац иде
  http://www.srbijadanas.net/koliko-novca-amerikanci-trose-na-finansiranje-nvo-agenturne-mreze-u-srbiji-i-kome-taj-novac-ide/

  за реализацију њиховог омиљеног ( наравно злочиначког по нашу децу ) пројекта………..

  ……………Američki projekat o „genocidu u miru“ – Planirano zatiranje
  O tome kako će likvidirati Srbe, Ruse i druge pravoslavne slovene, razmišljao je i bivši direktor CIA Alen Dals (koji je na toj funkciji bio od 1953 do 1961 godine). Njegova „strategija“ duboko je zacrtana i u današnju američku politiku prema Srbiji.
  Naime, Dals je tada u svom „elaboratu“ rekao i ovo:
  „…Stavićemo ih u bespomoćan položaj, ismevati se sa njima…Mi ćemo rušiti duhovne vrednosti, vulgarizovati i uništavati osnove narodne moralnosti. Na takav način ćemo rasklimati pokoljenje za pokoljenjem, lovićemo ljude u detinjstvu i mladalačkom dobu, uvek ćemo glavnu stavku da bacamo na omladinu, demoralisati, razvraćati i obeščaćivati je. Napravićemo od njih cinike, vulgarne ljude, kosmopolite. Eto, tako ćemo mi to da uradimo… Malo po malo, mi ćemo odigrati grandioznu po svom obimu tragediju pogibije svih pravoslavnih Slovena, i konačno, nepovratno ćemo ugasiti njihovu nacionalnu svest. Književnost, bioskop i pozorište će proslavljati najniža ljudska osećanja.
  Mi ćemo na svaki način podržavati one koji budu usađivali u čovekov razum kult seksa, nasilja, sadizma i izdaje – jednom rečju svake nemoralnosti. U upravljanju državom, mi ćemo izazivati haos i nered.
  Neprimetno, no aktivno i postojano, pomagati despotizam činovnika, korupciju i neprincipijelnost. Čestitost i pravednost biće ismevani, nikome neće biti nužni i biće smatrani ostatkom prošlosti. Grubosti i naglost, laž i obmana, pijanstvo, narkomanija, izdajništvo, šovinizam i neprijateljstvo prema narodima – sve ćemo to kultivisati u svest ljudi…“.
  U ovoj Dalsovoj zločinačkoj ideji, danas je lako prepoznati sve što se dešava u Srbiji: od najvulgarnijih medijskih ponižavanja nacije, pa sve do beskrupulozne pljačke, izdajničkih vlada i izgubljene omladine.
  https://getosrbija.wordpress.com/2015/05/08/ko-stvarno-upravlja-srbijom-americki-projekat-irenja-demokratije-do-unitavanja-svih-tragova-srbije-i-srpskog-naroda/

  Али, требају нам и медији, који ће пренети вест када управник логора испуни само једно од стотине датих обећања грађанима наше јадне, опљачкане и окупиране домовине.

  http://www.kurir.rs/vucic-rts-pretplata-samo-preko-mene-mrtvog-clanak-675893

  Свиђа ми се

 8. Piše, Miodrag Tomić Stublinski

  RIJALITI „PAROVI“ VREĐA INTELIGENCIJU GRAĐANA REPUBLIKWE SRBIJE.

  Orvelova „Životinjska farma“ je bila društvena satira, predosećanje profane, nekulturne, prostačke i nadasve autoritarne budućnosti. TV „Hepi“ je sa svojih nekolikih višemesečnih, danonoćnih, pre svega, banalnih a potom i profano – vulgarnih rijalitija „Parovi“ prevazišla s vaku meru neukusa, gluposti, nevaspitanja i nekulture. Sam izbor učesnika za rijaliti „Parovi“, dovoljno govori kakvu kafansko – vašarsko – kuplerajsku predstavu gledaoci mogu da očekuju. Vukov „Crveni ban“ je , po obimu vulgarnosti, još u prvom rijalitiju „Parovi“ prevaziđen. Na otvaranju novog serijala rijalitija „Parovi“ 25. decembra 2016.g krenula je kanonada novokomponovanog prostakluka iz usta novih i starih rijaliti zvezda „seksualnih radnica“,propalih pevaljki, pevaljki u pokušaju i ličnih Vučićevih gatara bez kojih Srbija neće moći u Evropsku uniju. Nijedan rijaliti „Parovi“se nije mogao zamisliti bez sitnih lopova i probisveta, Šta na sve kaže RRA, Ministar kulture, Premijer, Parlament, Predsednik Republike Srbije,SANU itd. ? Ne kažu ništa. Ćute! Zašto ćute? Odgovor na ova pitannja ne treba tražiti u institucijama sistema, od njih je davno i Bog digao ruke. Odgovor, na pitanje može li se ići primitivnije i gluplje i ispod dna, mogli bi da daju sami građani Srbije u čijim je rukama daljinski upravljač. lako bi građani daljinskim upravljačem uklonili „Parove“ sa tv ekrana da im aktuelna vlast odavno nije obesmislila život, uništila kulturu, prosvetu. Zaglupi pa vladaj je slogan na kom počiva marionetska vlast u Srbiji.Rijaliti „Parovi“ selektivnim izborom „inetektualne elite“ učesnika, na čelu sa „evropskom“ produkcijom i Glavnim i odgovornim Ketmanom MIlomirom Marićem (koji je zaista vrstan novinar ali se ne libi da se za dobre pare ponižava) upravo svi oni“edukuju“ buduće Vučićeve birače i drže ih 24 časa prevezane za ekran“Hepi“ televizije i skaredni rijaliti „Parovi“ da nekom slobodnomislećem građaninu ne padne na pamet da ode u biblioteku ili u pozorište, ili nedajbože napokon upotrebi daljinac i svoju decu udalji od „Parova“ koji kao najstrašniji otrov polako ali sigurnoi truju njihove mozgove i prljaju duše. Da je Srbija sloboda , da je pravna država, kao štro nije. Da Srbija ima normalnu Vladu, normalnog Premijera, normalnog Ministra prosvete, normalnog Predsednika države. rijaliti Parovi ne bi mogao da se čuje ni vidi ni na nekoj prćilovačkoj televiziji , eventualno na „radio Milevi“ čiji kulturno-obrazovni nivo , upravo, odgovara, rijalitiju „Parovi“. Gde nema Mačke MIševi kolo vode. Gde je narod slep ko ima jedno oko biraju ga za predsednika vlade. U „Orvelovoj životinjskoj farmi“ „Cezar“ je bio predsednik . A u rijalitiju „Parovi“ Sudbina Državnog vrha je u „ciganskim kartama i u rukama jedene Gatare, Ona veli da ima moć da ih postavlja i smenjuje.A Oni ne bi da se kockaju sa Satanom koji je izmislio te đavolske karte Neko i od tih karata mora, (bez motike) leba da jede.
  Do sada je bilo „Panem et circenses“ sad kad narod nema hleba dovoljne su mu igre. Da su bar igre ? preko primerene srskoj kulturi koje normalan um može da podnese
  Ovo što nam Vlast servira preko državne frekfencije posredstvom TV „Hepi“ i rijalitija „Parovi“ ponižava Srbiju u svetu ,ponižava srpsku kulturu, srpsku istoriju, zagađuje srpski kulturni prostor i duboko vređa inteligenciju građana Srbije

  Свиђа ми се