Издаја

ДОГОВОРЕНО СА ВУЧИЋЕМ: Отворена канцеларија шиптарских власти у северном делу Косовске Митровице


29.12.2016. Срби на окуп

km1

Такозвана „министарка за дијалог“ у шиптарској администрацији Едита Тахири отворила је зграду тзв. „косовске владе“ у сјеверном дијелу Косовске Митровице, саопштила је „Влада Косова“.

„Овај процес означава ширење и консолидацију суверенитета државе Косово и у сјеверном дијелу земље сходно одлуци Владе Косова и као резултат споразума у Бриселу“, наводи се у саопштењу шиптарских власти на Косову и Метохији.

km2

Према њеним ријечима, зграда је отворена захваљујући анагажовању „Министарства за локалну самоуправу“, других институција „Косова“ и уз снажну подршку кабинета Иса Мустафе.

У том објекту, према саопштењу, биће канцеларије 15 министарстава „Косова“ и у њима ће радити 105 запослених.

Тахири је имала састанак са представницима свих институција које су почеле рад у сјеверном дијелу Косовске Митровице, а разговарала је о координацији активности између институција „Косова“ у сјеверном дијелу Косова и Метохије.

Она је рекла да ће се такве канцеларије отворити и у општинама Зубин Поток и Лепосавић, док ће службеници „Владе“ за општину Звечан радити, у данас отвореној згради у Косовској Митровици.

Тахири је рекла да се тиме „припадници српске заједнице интегришу у систем Косова“, захваљујући прије свега дијалогу у Бриселу и споразумима који су постигнути уз подршку међународних парнера, прије свега Европске уније и САД, али и појединих чланица ЕУ.

Извор: Принцип

***

Едита Тахири: Марка Ђурића од нервозе ухватило лудило због „ширења суверенита“ и на северу Косова, он и сви званичници Србије знају да је то – држава „Косово“

 29. децембар 2016. НСПМ
Приштина – Министарка Владе Косова за дијалог са Србијом Едита Тахири је изјавила да је директора канцеларије за КиМ Марка Ђурића ухватило лудило.

edita-tahiri

Како каже, њега је ухватило лудило од нервозе што Влада Косова шири свој суверенитет и на северу Косова.

“Ђурића је ухватило лудило. Он и сви званичници Србије знају да је то држава Косово”, казала је Тахири за приштинске медије.

Она је то казала одговарајући на изјаву Ђурића да је Тахири држављанка Србије и да је данас илегално отишла у северни део Митровице. 

Према њеним речима, званичници Србије су ти који траже дозволе за улазак на Косово и на Косово улазе колима хитне помоћи, они су ти који нелегално улазе на Косово. 

Она је рекла да је сигурно да су изјаве Ђурића за унутрашњу употребу у Србији.

„Много значајније је да кажем да је Влада Републике Косова данас отворила централне канцеларије које сам ја пустила у рад у општини Северна Митровица. Ту је рад започело 20 министарстава и централних агенција”, казала је Тахири, додајући да се на тај начин шири суверенитет државе Косово на северу као резултат споразума у Бриселу.

(Бета)