Америка

Обрад Кесић: Додик је позван на званични и најважнији део Трампове инаугурације


29. децембар 2016. НСПМ

Београд – Шеф Представништва Републике Српске у Вашингтону Обрад Кесић рекао је да је предсједник Српске Милорад Додик позван на званични и најважнији дио инаугурације новог америчког предсједника Доналда Трампа, односно на полагање заклетве 20. јануара, гдје би требало да сједи и саслуша Трампов инаугурални говор заједно са амбасадорима земаља, али и са двадесетак других државника.

obrad-kesic

Обрад Кесић

Кесић је рекао за „Политику“ да је предсједник Српске позван на укупно четири манифестације поводом инаугурације новог америчког предсједника Доналда Трампа.

Међу позванима је и Најџел Фараж из Лондона, који је водио кампању за излазак Велике Британије из ЕУ.

Кесић је рекао да је ријеч о одлуци организатора Трампове кампање да се, осим уобичајено амбасадора, позову и неки људи из међународне заједнице, „са којима нова америчка администрација жели боље односе“.

(Срна)

2 replies »

  1. “ . . . и неки људи из међународне заједнице „са којима нова америчка администрација жели боље односе“! “
    Ако неко жели да се подјсети неке пријашње америчке администрације и њеног мишљења и односа са „неким људима“ (а администрација-е не мијењају тако лако своје зацртане циљеве спољне политике ма ко им био предсједник) нека погледа и ово , прочита пажљиво па добро размисли :

    http://www.yurope.com/nasa-borba/arhiva/Feb98/2302/2302_10.HTM

    http://www.vreme.com/arhiva_html/480/04.ASP

    Свиђа ми се