Режимска тортура

ГЛАСАЈ БЕДО, ГЛАСАЈ ЈАДУ, ГЛАСАЈ ЧЕМЕРУ!


Пише: Миланко Шеклер
30.12.2016.

Ни у Србији, као ни у било којој другој земљи на овом свету, бедни људи нису и не могу бити слободни. Бедни људи су увек само робови своје беде. Бедни људи су зато увек уплашени. Њихово сопствено сиромаштво их највише плаши. Они, попут мале деце, наивно и уплашено, увек гледају на свет око себе искрено и широм отворених очију, али је њихова немаштина једино што виде и једино што имају. Бедни људи су у својој тешкој оскудици зависни од свакога. У њиховом животу једино од њих самих ништа не зависи. Њихова немаштина их чини осетљивим и рањивим на сваки грех и зло овога света. Таква тешка сиротиња, без игде ичега, која чак и пред крај свога раднога века и живота има мање него што је имала на дан свог рођења, дуго није постојала у Србији! Данас је у Србији  таквих највише и сваким даном их је све више и више.

siromastvo

Онај малени остатак Србије, који још увек није осиромашио као та убедљива већина грађана,  све то гледа са нескривеним страхом, гледа све то кришом и помало сузних очију, онако, испод обрва! Није лако гледати у своје пријатеље, своје кумове, своје рођаке, познанике, суграђане, како се захваћени општом поплавом и плимом беде и сиромаштва боре да не буду одвучени на само друштвено дно, на коме им више нико и никада не може помоћи! Није нимало лако гледати све то, и тешка срца, свакодневно процењивати коме се од њих некако мора одмах пружити помоћ (јер ће иначе заувек нестати), а да се тиме не повреди њихово достојанство и понос!

И баш таквој Србији се ових дана великодушно обећава и нуди да поново нешпто бира!? Пред таквом посрнулом Србијом се јуначи и куражи и кочопери наш Бог-премијер! Каже, како ће он ускоро одлучити, и за пар недеља свима показати „ко се уплашио избора“!

О драги Боже, о Мајко света, о сви свети Оци овога света!

Пред таквом Србијом, пред којом стоји зид, тренутно никаквог пута нема и не може га бити!

Политичари данашње Србије, без имало стида и без имало срамоте, са најавом избора се претварају у немилосрдне ловце који у немилосрдној борби за гласове користе све могуће мамце и замке не би ли што више тих јадника у своју мрежу ухватили!

Политичари Србије, у тој сезони лова на људе, постају само трговци  људском бедом и јадом, чемером и надом! Другим речима, постају сурови макрои народа Србије! Продају и обећавају народу његову сопствену гузицу и то за што веће новце!

Политичари, ти трговци заблуделим и залуталим душама, пред изборе народу обећају и нацртају излаз, као нека прелепа врата, и то на оном чврстом зиду њихове свакодневне  животне беде, уз чврсто слаткоречиво обећање да ће та врата бити сигурно пробијена и отворена, али наравно тек после избора а најкасније за годину или две, а да за то време морају мало да се стрпе и сачекају!

А не знају ти јадни и бедни људи, нити ће икада то сазнати, да чак и тај „нацртани“ „лажни“ излаз не води нигде ван зидина, и да је тај њихов излаз и пут само кружно беспуће у коме се већ одавно врте, као некада они мотоциклисти на вашарима у Србији у такозваним „кацама смрти“!

Пошто је бедних људи и сиротиње тренутно понајвише у Србији,  то њихово тешко „кружно“ беспуће које им се намеће као њихов једини пут у будућност, то беспуће поплочано бедом, сиромаштвом и муком народном, али оном правом, већинском – вештином манипулатора и лажова већ сутрадан се намеће као једино решење читавој Србији, као њен један једини Велики пут који једино и може све нас скупа да одведе у ту светлу европску будућност! А европска будућност Србије је толико светла, сјајна и блистава, да се не може у њу ни честито погледати а да се не ослепи!! Зато нам та сјајна будућност, ваљда, увек и измакне, јер док се заслепљени као пијани тетурамо према њој, тој огромној попут Сунца блиставој лопти, она, као фатаморгана, са пар новопостављених услова, једноставно одлети! И зато увек као слепци лутамо и посрћемо!

И зато се данас само прескакањем тог измишљеног непостојећег зида наше свести, који узгред буди речено и није никакав зид већ обична филмска „лажна кулиса“ склепана још од стране издајничких петоктобарских странака, може доспети у ону праву и реалну Србију. Све власти које су се ређале од 5. октобра 2000. године до данас, уредно су ојачавалие кулисе и штедро и вредно додавале још по коју даску или дирек у њу! Чак и оне странке које су у моменту петооктобарског пуча биле на власти у Србији и говориле људима до тада само сурову истину и ништа друго, задњих година су потпуно промениле ту своју причу. И они су, видевши да их залагање за истину право и правду  више никада не може довести на власт у Србији, решили да пређу на другу страну, на страну издајника и већ искусних сарадника окупатора. Они то данас називају: прихватањем реалности! Отприлике као што је и Милан Недић прихватао реалност у окупираној Србији! С том разликом да се ови данашњи колаборационисти праве „невини“ и „самостални“ само зато што им нико од окупаторске војске још увек јавно не шета наоружан испред зграде владе, министарстава и наших касарни! Колико ће још тако бити, више нико не зна тачно, јер је ова влада кренула баш у том правцу, свесна да ће тешко одржати ред у држави како будемо све више према обећаном рају напредовали!

И да знате: није баш да истина, право и  правда више не постоје! Не, далеко било. Постоје и те како. Али наравно, сада су резервисани само за наше европске партнере, никада и за нас саме.

А сви ми који још увек у Србији мислимо својом главом, без обзира колико то било ирационално, бескорисно и чак штетно за нас саме, имамо тренутно само један излаз – да сачувамо слободарски дух и будућност Србије, а то се једино постиже што чешћим бежање у неко село, што даље из ове и овакве „ријалити“ Србије! Један дан проведен у тој и таквој Србији која се налази по далеким напуштеним селима, по бескрајним њеним пашњацима и шумама, по безљудим прелепим брдима и планинама, враћа наду! Враћа наду у живот, враћа наду у смисао нашег постојања, враћа наду у борбу, враћа наду у цену те борбе која ће морати да се једном плати! Запамтите,  само захваљујући томе данашња Србија неће и не може да умре!

Браћо моја и сестре моје, то је уједно и једини разлог зашто нас данашња власт просто тера и гони да живот којим би требало да живимо мора да буде  као онај којим се живи у „Великом брату“, „Снајкама“, „Паровима“ или „Фарми“!

И да се не лажемо, то је тај „идеални“ живот који нам желе наши европски пријатељи и партнери: ЖИВОТ САВРШЕНОГ ПОТРОШАЧА, а то је живот без посла, живот без икакве перспективе, без рада, где су „корита“ вазда пуна, где се бавимо сами собом а не породицом и пријатељима, где намамо никаквих контакта са нашим најмилијима, и где се као животиње уједамо са онима поред нас, као да су нам они нешто у таквим животима криви, и где се бавимо само туђим а не својим животима, где ништа не доприносимо сопственом друштву и Србији, где уопште и не знамо да постоји икакав свет ван нас самих, и где само мислимо на проклети новац који ћемо ваљда некада некако освојити, при чему је у борби за новац све живо дозвољено!

И како је у тим ријалитима, тако је и у правој Србији. И влада Србије се „довија“ на разне начине да се умили „страним инвеститорима“ који треба да нам дају лову само зато што је наш „премијер много вредан и паметан“!

И рече ли једне прилике наш премијер како Србија не би преживела да не би неког његовог пријатеља Арапина?! СРБИЈА ЈЕ ПРЕЖИВЕЛA ЗБОГ НЕКОГ АРАПИНА?!

Еј Србијо, шта си дочекала! И онда сви у Србији, измучени и уништени „ријалити вредностима“, потпуно изоловани од правог живота и правих вредности, почињемо да се надамо да ће нас „Влада Србије“ извући из неког свог „бубња“, и баш нама, баш нашем граду, баш нашој општини „дати неку велику страну инвестицију“ која ће нам преко ноћи променити живот и учинити нас све срећним и радосним! А тога, као ни у риалити емисијамa, нема, нити ће икада бити!

И зато вас све молим, да сви ви који ово разумете и знате, да не мрзите нашу сиротињу и беду, не осуђујете оне који су већ осуђени, не нападате већ пале и поражене, не мучите већ измучене. Пустите их да свој чемер гасе њиховим обећањима, ма колико она била лажна. Немојте им одузимати ту малену наду коју им беспризорни мешетари, манипулатори и лажови нуде. Пустите да их преваре и овај, и ако треба још који пут. Пустите их да им наду униште они исти који су им је и дали! Ненаметљиво им и свакодневно  говорите праву истину, и то без увијања и улепшавања! Али их не убеђујте у то! Пустите их да уживају у превари коју су им приуштили ти неуки преваранти, све док сами не увиде све!

siromastvo-1

Немојте се нипошто мешати у ово последње политичко шибицарење! Јер знајте, када шибицари у својој суровој и сировој игри „преваре“ гладне и сиротињу, и још покушају да им узму последње новчиће из већ празних џепова, онда по неписаном правилу добију батине за памћење! И изгубе шибицари тада све што су преваром стекли! У тој општој тучи између шибицара и преварених, ништа не може и неће помоћи! Ни тада се не мешајте, јер заслужене батине  нико не може спречити: ни полиција, ни војска, ни свети Петар. Једноставно, то се само деси и брзо прође. Од батина народних, МИГ-ови не штите!

И запамтите, све што сте стекли, што сте украли и створили, преко ноћи ће и нестати! Како дошло, тако и отишло, каже наш народ, не случајно! Узеће вам ваша држава, на захтев вашег народа који вас је и трпео док сте све то немилице стицали! Зато волим када чујем да су перјанице ове власти нешто вредно стекле! Опааа! Супер! Радујем се као да сам сам зарадио нешто вредно! Радујем се томе јер Србија стиче, и то тако много и тако лако!

А зашто се онда нешто слично није десило 5. октобра 2000. године?
Зато што то уопште није био спонтани сукоб између шибицара и преварених народних маса, већ вешта превара коју су режирали и организовали много већи „шибицари“, они „европски“, а уз помоћ  наших домаћих „пришипетљи“! То није било ништа друго до „строго контролисана „промена“ режима, какву смо сви видели касније и у самој Украјини! Или њен последњи покушај извођења у данашњој Сирији!

И не могу да не признам како ми се увек образи не зацрвене од стида што сам тада подржавао и веровао да стиже истина, право и правда! Нисам ни ја, као ни многи други, схватао речи председника Милошевића, да су све то „издајници и страни плаћеници“! Полазећи од себе самог, мислио сам да је то немогуће! Међутим, данас све то знам! И не само ја, већ сви ми!

Поука за крај

Ко данас у Србији сме да каже и дефинише странке „левице“ и „деснице“?
Од када се то „левица“ не бави прерасподелом новостворене вредности, то јест не бави се социјалном политиком, нити стандардом радничке класе?
Од када то „левица“ почиње инсистира на приватизацијама и заштити иневсситора и крупних белосветских капиталиста?
Ко је странка „деснице“ у Србији?
Они који захтевају да се стане са европским интеграцијама?
Они који су против приватизације и расподаје задњих ресурса Србије?
Од када је „десница“ против приватизације а „левица“ за?
Од када је „левица“ за смањење државних плата и пензија, а „десница“ против?

Народе, Србијо, запамти једно: и „десница и левица“ те бију у главу, у стомак, у груди! Бију те са свих страна, бију те док ошамућена не поклекнеш да те могу одвући у страну, опљачкати  и убити!

7 replies »

 1. Не називајте Српски народ „бедом“, „левичарима и десничарима“ и осталим Вашим епитетима негативности!
  Чињеница је да СРБИЈУ НИКАДА НЕ МОЖЕШ ПОБЕДИТИ! У нашој борби је увек било нешто свето, нешто високо и изузетно важно. То је да се Србија, увек борила за праведну ствар…свим срцем и свом снагом, не жалећи себе.
  Када Србија ратује и брани себе…она мобилише све своје што има… увек је, а и биће да је у свим борбама за нас увек било нешто свето и морално и праведно! Зато смо скоро све ратове и добили…са најстрашнијом ценом…са милионима мртвих. Да се нисмо борили…по сваку цену за сваки педаљ наше Србије, ДАНАС БИ НАС БИЛО преко 25.000.000. Нажалост, наши непријатељи никада НЕЋЕ СХВАТИТИ СРПСКУ ДУШУ…и зато ће увек бити поражени.
  Нажалост у данашњем времену светлосни народ Српски многи омаловажавају… Српском хероизму, жртвама из ратова, нашем ИНАТУ, жеђи за СЛОБОДОМ, нашем великом ЈА СРБИН, нашем архаистичном мишљењу, нашем ПРАВОСЛАВЉУ… многи се данас ругају и подсмевају… а међу њима предњаче управо наши срби: НВО, Чеда, Чанак, неки бошњаци, премијер садашњи и други писци, „мудраци“ и пајаци …Нажалост!
  Српски народ је НАЈЛЕПШИ, НАЈБОЉИ, НАЈВРЕДНИЈИ, НАЈТРПЉИВИЈИ…али када затреба и НАЈСЛОБОДАРСКИЈИ, НАЈРАТНИЧКИЈИ, НАЈИНАТНИЈИ…
  Волим моју Србију, мој србски народ. ЖИВЕЛА СРБИЈА, ма каква да је!

  Свиђа ми се

 2. ХВАЛА БОГУ НИЈЕСАМ НИКАДА ГЛАСАО ШТО ГЛУМАЦ ЈОСИП ПЕЈАКОВИЋ У ФИЛМУ ГЛУВИ БАРУТ ЗБОРИ ИМАМ ЈА СВОГ КРАЉА ПЕТРА У ЛОНДОНУ И ЂЕНЕРАЛА ДРАЖУ МИХАИЈЛОВИЋА РАВНОГОРСКИ ПОКРЕТ ЖАО МИ ЈЕ НАШЕГ НАРОДА НАРОДЕ СРБСКИ ОПСТАО СИ ВАЗДА ПОМОЛИ СЕ БОГУ ДА НАМ ПОШАЉЕ ПОТОМКА СВЕТИХ НЕМАЊИЋА ШТО ПРЕ ТО БОЉЕ А ДОТЛЕ МОЛИ СЕ БОГУ ЗА НАШЕ ЧЕТНИЧКО КОСОВО МЕТОХИЈУ СРЦЕ СРБИЈЕ ТО ЈЕ НАЈСВЕТИЈА ЗЕМЉА КОЈУ МИ СРБИ ИМАМО И НАША ЈЕ ОТАЏБИНА СРБСКИ МАНАСТИРИ СУ СТАРИЈИ ОД америке МНОГИ СУ ОКУПИРАНИ ОД унијата СРБИ СУ МОЈ НАРОД НИСУ папин СВЕТИ САВА ЗБОРИ БРАЋО СРБИ И СЕСТРЕ СРБКИЊЕ ЧУЈТЕ ГЛАС СВЕТОГ САВЕ НАЈСЛАВНИЈЕ СРБСКЕ ГЛАВЕ

  Свиђа ми се

 3. Nikada ranije nijesam procitao ovako dobro smisljeno sroceno i kazano sve sto treba kazati o zlu nasem, o nesreci nasoj, o pogibiji nasoj, jednom rijecju nasoj tragediji koja nas nosi tamo odakle se necemo moci vratiti.

  Свиђа ми се

 4. О бре човече,па кад је народ такав какав је шта сад?Ти ћеш га ослободити страха или научити храбрости и мудрости како да поступа!?Има ко да води народ,Дух Свети, не бој се ти за то него себе прво избави од малодушности и невере у силу Божију.Нико не може избавити до самог Бога јер смо Њему и криви и дужни толико да још петсто година робујемо.Оволики неморал,издаја Косова, издаја вере у врху СПЦ,лаж,прогон правоверних, лицемерје, безосећајност,кукавичлук мора да се испашта дуго дуго и тешко док се у душама овог јада од некадашњег народа не роди вера и нада у једини спас а то је истински нелицемарни покајни повратак себи и Богу.Ево прилике,још смо у посту,постимо,молимо се покајмо се Господару свих светова да нас поштеди и окупи и умудри и поведе према излазу из овог пакла.Он је и крсну смрт поднео због нас да би нас спасио а ми смо га презрели и одбацили и ово што доживљавамо је по правди Његовој а ти мислиш да смо без кривице,оптужујеш Бога,то ти радиш несретни човече,уместо да паднеш ничице и молиш за опроштај у чему и јесте спас само ако хоћеш!А кад будемо сви тако поступили онда ко ће против нас кад је снама Бог!?А и не морају сви да послушају али ће они послушни Господу опстаи и победити!Они који се супроте спремају себи гори пакао од овога овде.

  Свиђа ми се

   • Не знам баш нешто много али оно што знам је сигурно и проверено самим животом иначе не бих се усудила да нешто кажем а да није тако.Провери код светих Отаца да ли ја оно горе изречено исправно па ми кажи.

    Свиђа ми се