АКТУЕЛНО

Како то да ТВ емитери могу неометано да приказују вулгарности и ријалити емисије??


Како то они функционишу?

Повезано: Обраћање „УГ Ко нам трује децу“ надлежнима у култури – Због чега нисте одржали реч и ЗАБРАНИЛИ РИЈАЛИТИ емисије?

ТВ емитер, у току емитовања ријалити емисије, наручено, с’ крајње ниском намером да фасцинира гледаоца безобзирношћу, безобразношћу, примитивизмом… приказује сцену са експлицитном сексуалном садржином, разголићеном старлетом, бруталним насиљем… у за то дозвољено време после 23.00 часа (како, када Закон ту опцију не дозвољава?!). Опадне ли гледаност, овај временски термин се не поштује…

Вулгарну сцену потом преузимају редом, разни електронски медији, „вртећи“ је интернетом 24 часа. У стопу их прате штампана издања разних издавача.

Контролисати приказивање таквих сцена је на тај начин онемогућено („сасвим случајно“ пада теорија контроле даљинског управљача) а циљана група су поред „зрелог“ гледаоца, управо малолетници, чинећи од њих менталне, духовне и моралне жртве исфрустрираних сподоба, неоправедно названих друштвеним „кремом“ и „ексклузивом“…

header-televizija

Заправо, истине ради, нису деца њихове жртве, јер су они само оруђе у рукама сценаристе и режисера…

Поистовећујући се са понуђеним идолима, срозавање нације је неизбежно а профит (и не само профит) обезбеђен.

Када се оде предалеко а јавност буде згрожена, ускаче Савет РЕМ-а са „прутићем“ и претњом: „немој више да ти се то понови, иначе…“ себи обезбеђујући алиби пред нама, пореским обвезницима да су они ето реаговали. Сада „чистог“ образа, могу наставити даље са све „заслуженим“ дохотком који обичан грађанин не може зарадити ни са повећом количином зноја.

Поседујемо поверљиве информације да између ТВ емитера и појединих штампаних медија, оних најзначајнијих, стоје уговорне обавезе о „ненападању“ (асоцира на два диктатора из другог светског рата), па када се обратите једнима са доказима о другима, добијате колутање очима и слегање раменима.

Одбор за културу парламента Републике Србије, заузет неким новим изборима, обично има паметнија посла од сопственог, па га се и не тиче, како то ради орган под његовом контролом. Можда га се и тиче али ми нисмо имали начина да то проверимо, јер резултати те контроле су невидљиви или још горе, видљиво поражавајући…

Министарство културе, сматра да култура народа није под његовом ингиренцијом, већ нешто сасвим друго а шта, нисмо успели докучити…?! Можда енергетика, финансије, шумарство… Mожда, јер култура очигледно није.

Министарство Правде нам је одговорило да кршење Закона о електронским медијима не спада у делокруг њиховог рада, па тиме не налазе за сходно да интервенишу на његово очигледно кршење.

Да не дужим, јер ће ме оптужити за узбуњивање јавности, мада искрено ако се не узбунимо пред оваквим тровањем деце, онда ту исту децу и не заслужујемо. Не штитећи сопствену младост, потпуно је оправдано што нам је други отимају и дају у руке страним земљама и народима… губимо право на чуђење.

Шта нам је чинити? Одговор је једноставан. Разговарати, разголитити, прекинути тишину, отерати страх…

ПОБЕДИТИ !

Председник УГ „КНТД“
Зоран Јовановић

***

Против бесмисла!
Против примитивизма!
Против жуте штампе, шунда, срамних тв емитера!
Против материјализма и лажних вредности!
Против проституције и макро !
Против нарко мафије!
Против непотизма!
Против лажних дипломаца!
Против корупције!
Против монополиста!
Против корумпираних политичара…
Против тровача наше деце, ловаца на невине душе…!
Наша деца, више неће бити њихова отворена мета!
СА ВЕРОМ У ПОБЕДУ У НОВУ 2017 ГОДИНУ!

564290_metla-copy1_iff

4 replies »

 1. Председник УГ „КНТД“ Зоран Јовановић,
  Наивна та ваша Метла, она може само да почисти тротоар испред виле неког нарко боса, или корумпираног политичара.
  Али ипак је важна ваша добра намера, и постојање неког ко има исправно мишљење. Исправно тако да га сваки нормалан човек прихвати.
  Упустили сте се у разглабање када је нешто дозвољено приказивати, а када не. Беспотребно сте се упецали на правничке заврзламе које су постављене са рупом односно комисијом која је спремна да за одређену надокнаду погледа кроз прсте. Тај рат је изгубљен у старту, не треба водити битке на овај ваш начин, битке треба водити појединачно, у родитељском дому, школи, па и на улици. Када се деци објасни да нешто није добро, а лако је то деци објаснити, онда ако ништа друго – остаје деци грижа савести уколико прекрше савет. Па и мала присила није на одмет.
  У гледању неподобних цртаних филмова смо већ ту битку изгубили, зато што су они махерски направљени (не сви), и свеприсутни, али бар неке као што су били Телетабриси можемо да избацимо. А тврду порнографију, ту нема спаса сада у ери електронског напретка. Значи, једини спас је у добром нормалном васпитању. Посао кваре државни органи, који силом намећу параде хомосексуалаца у центру престонице, шаку јада од 200 болесника којима је дозвољено да чак и вређају српског патријарха, а чува их милиција од 5.000 људи. Од кога их чува? Од „хулигана“. Видите, и школе издају накарадне уџбенике који су чиста саботажа, а држава ћути ли ћути, а самопомоћ није дозвољена – односно ми обични људи не смемо да избацимо такве књиге из школа. Чак и једна лектира из првог разреда основне била је написана у виду неке мини енциклопедије за тај узраст и ја сам био замољен да је прочитам једној седмогодишњој девојчици, наишао сам на део где је морска сирена описана како је описана, али да има „Застрашујућу лепоту“. Девојче се насмејало и тражило је да јој објасним како то „застрашујућа“, Ја сам рекао да је то написала нека будала, Ша Ла Б без П (Шашав Луд Будала без Памети), она је била задовољна мојим одговором. Није уважила ауторитет књиге.
  Такође о Ноћи вештица сам јој објаснио мало грубљим речима зато што је индоктринација била већ започета. И то је решено добро. За Прославу римокатоличке Нове године са кићењем јелки нисам предузимао ништа зато што се то већ дубоко укоренило, са надом да ће одласком у цркву и годинама сама да то разуме и да одустане од тог страног обичаја.
  Зоран Јовановић, видим дали сте и списак лепих жеља, а задња парола вам је написана погрешно, испустили сте реч „Бог“ требало је да пише СА ВЕРОМ У БОГА….., тако се свуда данас тако пише.
  Такође, није моје да се мешам, али ваша илустрација је написана хрватским писмом, па немам представу да ли се односи и на нас Србе?

  Свиђа ми се

 2. Одличан текст .
  Има ли нас још који не знамо да одбори и министарства културе , образовања и правде , као и увек , неће учинити ништа јер су спремни , за мало новца , да пусте да и њихова рођена деца буду отрована бљувотинама које се непрекидно врте на нашим медијима ?
  Има ли нас још који не знамо ко седи ( не ради ) у тим службама ?
  Необразоване , неписмене , некултурне особе , верујући идолопоклоници само једном идолу , новцу , којим мисле да могу да реше све своје и надолазеће проблеме своје деце …
  Кад би ти исти , којима је обавеза дата радним местом , да СЛУЖЕ добру , напредку и омогућавању боље и светлије будућности наше деце и омладине , само половину енергије потрошене на полтронство , улизивање и подвлачење под битанге горе и од њих самих , утрошили на оно за шта су плаћени , много тога би било друкчије
  Али , има ли међу нама још оних који верују у деда мраза ?
  Има , гомила која цупка на тргу у Новом Саду , дочекујући „нову , берићетну , насмејану , срећну , бољу од пролазеће , нову годину , уз цику и дреку „Чоле “ и осталих , управо оних које , ти исти , лажући сами себе пред огледалом целе године , оптужују за понашање и труљење морала своје деце …
  Извињење Новом Саду , камо среће да је то изолован случај .
  Колико новца су разне естрадне „звезде“ , арлаучући бесомучно , само за једну ноћ , покупиле од мајки очева , дека и бака , младих , старих , несрећних , срећних , депресивних , уморних , пијаних , опијених , необичних , обичних …
  Колико деце је , само за ту , још једну незаборавну новогодишњу ноћ , слушало уз своје родитеље , бесомучно бљување шунда и простаклука …?
  Па шта , то је једна ноћ , сви смо заслужили да се опустимо , зар не ?
  Два дана касније , после трежњења мамурлука и неуспелих покушаја да се сетимо свих глупости учињених за једну ноћ , идемо даље , почињемо ЧЕКАЊЕ нове , боље , нове године која ће нам сигурно донети бољи и квалитетнији живот , с пуним правом родитељским очекујући да , у процесу чекања , слушајући и гледајући с пожудом и глађу понуду масовних медија , будемо позитиван и добар узор нашој деци …
  Узор јесмо , али какав ?
  Огледало је место где сваки родитељ мора да почне , не бријањем и шминкањем , већ ЗАПЉУВАВАЊЕМ…
  Само тако ћемо сачувати оне које зовемо најважнијим и највреднијим особама у нашим животима а они које оптужујемо за сво зло које нас окружује , налазећи истовремено одличан изговор за нас саме , нестаће временом као што се и појавише …
  Само ми можемо да укинемо њихово постојање укидањем разлога њиховог постојања .
  Створени смо по Божијем лику , дато нам је право да владамо овим светом , дата нам је слобода одлучивања , добили смо разум , МИ одлучујемо о својим животима .
  Вучићи, Николићи , Шешељи , јовановићи , Тадићи , и остали не одлучују о нама , они су ту где су да СЛУЖЕ , не да владају …
  Гади ми се сваки пут кад прочитам гомилу чланака и чујем читаву плејаду јадника који себе називају новинарима , образованим , културним људима који представљају „елиту “ српског народа све са мученицима којима се улизују и додворавају .
  Од тренутка кад свако од нас , појединачно , промени свој лични однос према себи и свему што га окружује , кад лажни морал и изопачени систем вредности буде замењен и одбачен , сви наши изговори и наш бес и неуспех нестаће заједно са оним који сав тај јад и болест представљају , протурају и гурају у очи и умове наше деце .
  Слава Богу у висини , мир на земљи , слога међу људима , Христос се роди !
  Срећан Божић !

  Свиђа ми се

 3. RIJALITI “PAROVI” VREĐA INTELIGENCIJU GRAĐANA SRBIJE
  MIODRAG TOMIĆ STUBLINSKI·ПОНЕДЕЉАК 26. ДЕЦЕМБАР 2016.

  Piše, Miodrag Tomić Stublinski
  RIJALITI „PAROVI“ VREĐA INTELIGENCIJU GRAĐANA REPUBLIKE SRBIJE.
  Orvelova „Životinjska farma“ je bila društvena satira, predosećanje profane, nekulturne, prostačke i nadasve autoritarne budućnosti. TV „Hepi“ je sa svojih nekolikih višemesečnih, danonoćnih, pre svega, banalnih a potom i profano – vulgarnih rijalitija „Parovi“ prevazišla svaku meru neukusa, gluposti, nevaspitanja i nekulture. Sam izbor učesnika za rijaliti „Parovi“, dovoljno govori kakvu kafansko – vašarsko – kuplerajsku predstavu gledaoci mogu da očekuju. Vukov „Crveni ban“ je , po obimu vulgarnosti, još u prvom rijalitiju „Parovi“ prevaziđen. Na otvaranju novog serijala rijalitija „Parovi“ 25. decembra 2016.g krenula je kanonada novokomponovanog prostakluka iz usta novih i starih rijaliti zvezda „seksualnih radnica“,propalih pevaljki, pevaljki u pokušaju i ličnih Vučićevih gatara bez kojih Srbija neće moći u Evropsku uniju. Nijedan rijaliti „Parovi“se nije mogao zamisliti bez sitnih lopova i probisveta, Šta na sve kaže RRA, Ministar kulture, Premijer, Parlament, Predsednik Republike Srbije,SANU itd. ? Ne kažu ništa. Ćute! Zašto ćute? Odgovor na ova pitannja ne treba tražiti u institucijama sistema, od njih je davno i Bog digao ruke. Odgovor, na pitanje može li se ići primitivnije i gluplje i ispod dna, mogli bi da daju sami građani Srbije u čijim je rukama daljinski upravljač. lako bi građani daljinskim upravljačem uklonili „Parove“ sa tv ekrana da im aktuelna vlast odavno nije obesmislila život, uništila kulturu, prosvetu. Zaglupi pa vladaj je slogan na kom počiva marionetska vlast u Srbiji.Rijaliti „Parovi“ selektivnim izborom „inetektualne elite“ učesnika, na čelu sa „evropskom“ produkcijom i Glavnim i odgovornim Ketmanom MIlomirom Marićem (koji je zaista vrstan novinar ali se ne libi da se za dobre pare ponižava) upravo svi oni“edukuju“ buduće Vučićeve birače i drže ih 24 časa prevezane za ekran“Hepi“ televizije i za skaredni rijaliti „Parovi“ da nekom slobodnomislećem građaninu ne padne na pamet da ode u biblioteku ili u pozorište, ili nedajbože napokon upotrebi daljinac i svoju decu udalji od „Parova“ koji kao najstrašniji otrov, polako ali sigurno, truju njihove mozgove i prljaju duše. Da je Srbija slobodna , da je pravna država, kao što nije. Da Srbija ima normalnu Vladu, normalnog Premijera, normalnog Ministra prosvete, normalnog Predsednika države. rijaliti Parovi ne bi mogao da se čuje ni vidi ni na nekoj prćilovačkoj televiziji , eventualno na „radio Milevi“ čiji kulturno-obrazovni nivo , upravo, odgovara, rijalitiju „Parovi“. Gde nema Mačke MIševi kolo vode. Gde je narod slep ko ima jedno oko biraju ga za predsednika vlade. U „Orvelovoj životinjskoj farmi“ „Cezar“ je bio predsednik . A u rijalitiju „Parovi“ Sudbina Državnog vrha je u „ciganskim kartama i u rukama jedene Gatare, Ona veli da ima moć da ih postavlja i smenjuje.A Oni ne bi da se kockaju sa Satanom koji je izmislio te đavolske karte Neko i od tih karata mora, (bez motike) leba da jede.Do sada je bilo „Panem et circenses“ sad kad narod nema hleba dovoljne su mu igre. Da su bar igre primerene srpskoj kulturi koje normalan um može da podnese?Ovo što nam Vlast servira preko državne frekfencije posredstvom TV „Hepi“ i rijalitija „Parovi“ ponižava Srbiju u svetu ,ponižava srpsku kulturu, srpsku istoriju, zagađuje srpski kulturni prostor i duboko vređa inteligenciju građana Srbije

  Свиђа ми се

  • Горан Војводић,
   Заиста се роди. Мало си поранио, али не смета.
   Иначе, има нешто што се не слажем са твојим коментаром, а то је да се буниш зашто неко иде да цупка испред неке бине у Новом Саду. Ти људи тако проводе своје весеље, срећом не уз порнографију или са неким криминалним радњама. Ја то не бих никада, њима се свиђа, док једног дана и то не изгустирају – све у своје време. Примећено је да је у неким градовима био слаб одзив, тако да ће идуће године вероватно општине преусмерити средства у добротворне сврхе. То ће да изазове нове проблеме, вероватно сума неће бити толико велика, а и биће тешкоће око уграђивања оног који одлучује кога уметника позвати, они којима се помаже парама нису расположени да подмићују, нема кога да даје мито.

   Свиђа ми се