АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

О Европској унији, БЕЗ ИЛУЗИЈА – Светлана Максовић у емисији Разговор са Стефаном (видео)


РАЗГОВОР СА СТЕФАНОМ

ИНТЕРНЕТ ТВ СНАГА НАРОДА, 4. ЈАНУАР 2017.

ГОСТ: СВЕТЛАНА МАКСОВИЋ

ТЕМА: ЈАДИ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

 Добар дан, и добродошли у још једну емисију „Разговор са Стефаном.“

Да ли сте икада размишљали о томе да немате појма шта се догађа, не само у другим земљама, него и у вашој непосредној околини, у земљи у којој живите?

Данас ћемо се сконцентрисати на оно што не знате о свету који вас окружује, који се налази изван граница ваше државе. Једна од најзначајнијих рупа у вашем познавању спољашњег света је – Европска Унија. Софистицирани посматрачи су је упоредили са Титаником који тоне, а вас са пацовима чија је амбиција да успешно скоче на тонући брод.

Право стање у Европској Унији је једна од најбоље чуваних тајни у Србији, заправо најповерљивија државна тајна. Од медија који су под контролом страних интереса, махом из Европске Уније, о томе никада нећете сазнати. Њихов задатак није да вам било шта објасне, него да стварност од вас прикрију и да вас убеде да вас тамо, ни ви сами не знате где, чека бољи живот. Наравно, у замену за ситницу – за одустајање од вашег идентитета, од независности ваше државе, од контроле над њеним људским и материјалним ресурсима, и од моралних темеља на којима почива мисија једног великог малог народа.

Од политичке елите – наравно елита је погрешан израз зато што имплицира изузетност у позитивном смислу те речи – то такође никада нећете чути, нити ће њени представници дозволити информисану јавну дебату по овом питању. Задатак за који су они плаћени – а у питању су буквално мрвице које добијају, али то је ипак више од онога што су спремни да поделе са вама – је да вас кљукају илузијама док, у име светле будућности које никада неће бити, распродају остатке ваше земље.

Праву истину вероватно нећете чути ни од својих рођака и пријатеља којима се осмехнула срећа па живе у земљи меда и млека. Они вам никада неће искрено признати да се мед и млеко незадрживом брзином претварају у најкиселије сирће. Малограђански порив да се несрећницима који су остали код куће покаже како смо „успели“, да би нам се дивили и завидели, не дозвољава им да вам се искрено повере. Тако се врло често, из најприземнијих разлога, ови природни и како би требало да буде, најкредибилнији, сведоци истине, претварају у несвесне агенте погубне пропаганде, који из сасвим различитих побуда ипак објективно делују у складу са претходно наведеним агентурама.

Европска Унија је у самртном ропцу и аспирација да уђете у њу није вредна ни једног педља ваше земље, ни на Косову, ни у Војводини, ни у Рашкој области, или било где. Уколико после разговора са нашом данашњом гошћом, избеглицом из раја која се у суботу преселила у Србију, не усвојите сличан закључак, нећете имати било кога да кривите за упорно негирање стварности, осим саме себе.

Да вас потсетим да је Србија једина земља коју имате. И овако опустошена и разваљена она је, барем потенцијано, очаравајуће привлачна у поређењу са распадајућим светом одакле је наша данашња компетентна саговорница, госпођа Сесил Максовић*, емигрирала.

Молим вас да саслушате њене утиске и да најозбиљније примите њену поруку.

04.01.2017. Радио Снага Народа – званични канал

________________________

* Светлана Максовић, генерални секретар Центра за геостратешке студије, рођена је 1972. године у Београду. Стекла је звање магистра приватног права на Правном факултету у Лиону, у Универзитету Жан Мулен -Лион 3 и дипломирала на Институту за компаративно право Едуар Ламбер у областима енглеског, америчког, шпанског и немачког права.

Дуги низ година је радила као директор правне службе у једној француској фирми. Такође се бави новинарством и превођењем за српски месечни часопис ГЕОПОЛИТИКА, као и за интернет портале Мрежа Волтер, Фејсбук Репортер, итд. Њени преводи су објављени и у часопису ПЕЧАТ, као и на порталима НСПМ, Видовдан, Фонд Слободан Јовановић, и многи други. Течно говори француски, енглески, шпански, немачки и италијански језик. Директор је одељка организације Еуро Рус за Србију.

_____

SREBRENICA HISTORICAL PROJECT

Postbus 90471,

2509LL

Den Haag, The Netherlands

+381 64 403 3612  (Serbia)

E-mail: srebrenica.historical.project@gmail.com

Web site: http://srebrenica-project.blogspot.rs/

2 replies »

  1. Istina je U CEKVI Božjoj Pravoslavnoj!! Ne treba da nam niko to objašanjava! Pa ni cenjana Gospodja! Nego da ne filosofirate mnogo neg da se smenjuje ova banda na vlasti i na REFERENDUM!

    Свиђа ми се