ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА

Кад следећи пут будете причали како су „Срби продали Косово“, сетите се делом и овога…


Друштвеним мрежама последњих дана постао је веома популаран натпис:
„Када продаш њиву на Косову Шиптару за 200 000 е, немој да долазиш у кафану и наручујеш: Ко да ми отме из моје душе Косово“ 

%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%bf%d0%b8%d1%81

 

Пред вама је текст који описује живот Срба на Космету и упућен је свима онима који мисле да су Срби изгубили Косово и Метохију, јер су га продали. У нади да ће нам свима помоћи да схватимо колико је важно добро промислити и одмерити речи, пре него што их изговоримо или објавимо, објављујемо текст уз допуштење његовог аутора, Србина који и сада живи на Косову и Метохији.

***

„Пишем са тог Косова и Метохије. Имам сасвим довољно година да се сећам и почетка осамдесетих и оних демонстрација и шта им је претходило. Када живиш јужно од Ибра у селу где је Срба десетак скромнијих кућа са обрадивом земљом а окружује те неколико села са Албанцима, онда схватиш да си у центру пажње. Имаш и велике и плодне њиве на којима је рађало баш све, али деси ти се да преко ноћи останеш без летине јер ти комшије десеткују све. Покраду стоку, попале сена, затрују бунаре, посеку шуму. И тако из године у годину.

Имаш малу децу која дуго пешаче до удаљене школе, или их пратиш или дочекујеш са модрицама, покрадених јакни, патика, изгубљене торбе, књига, изгребане од трчања кроз шумарке. Сваки мрак у зимским ноћима доноси зебњу, у даљини иза брега се чују рафали, некоме изгори штала и трактор. Одеш на задушнице и нађеш поломљене споменике, поломљене крстове на свежим гробовима, покрадене металне ограде, месингана слова. И тако из године у годину.

Деца порасту, крену у средње школе, кад чујеш да је нека девојчица из суседног села силована. Чујеш како је из оближњег села човек пребијен док се враћао са посла. Телефона нема нигде.

kolaz

А онда једног дана дође ти старешина из албанског села са пратњом. Глуми велику забринутост, нуди ти помоћ, огрев, дрва, даје бесу (реч) да те из његовог села нико неће дирати. А онда ти оним стакленим погледом понуди (посаветује) да ти откупи кућу за пола милиона марака са све њивама. Размишљаш у глави да је то спас, неколико станова где год по СФРЈ тада, отвориш радњу, ишколујес децу, обезбедиш се. Али проради патриотизам, жеља и инат, одбијеш понуду. Следећих месеци све што се догађало постаје дупло интензивније, не само теби, већ и првом комшији Србину.

Следеће године опет старешина из суседног села. Ти гладан, деца гладна, шума посечена, гробови порушени. Он ти нуди 200 000 марака. Деца врше притисак да се иде, жена врши притисак да се иде. Инат не да. Одбијеш. Следеће године, по истом шаблону и још већим притиском одлазиш у суседно село и нудиш сву имовину за 200 000 марака. Мудрац врти главом и пуши увијен дуван. Каже да може за 150 000 али ако и комшија прода своје њиве, не мора кућу и окућницу. Продаш, одеш. Када комшија види да ће му Албанац бити први у злу не требало, нуди све своје за 100 000. Одлази и он. Одлази још оних двадесетак домаћина.

Е то тако изгледа, рођаци. А онда када дођу у ц. Србију, купе још већу куцу за пола новца, отворе продавницу, запосле децу. Па и ту кућу плате вама у ц. Србији, ауто купује од вас и вама даје новац за то. Иста али суровија прича дешавала се деведесетих, али са много више насиља, крви, отмица, силовања.

Када следећи пут будете причали о продаји Косова, сетите се делом овога. И да… ја имам преко 3 хектара земље у Недаковцу поред Вучитрна, близу реке Ситнице. Нити могу да је продам а ни да обрађујем. А она рађа тамо неком другом. Овом треба додати и пар правила са краја седамдесетих. Прво је било комасација земљишта. Узму твоју њиву близу куће, друге категорије, а доделе ти трећу, али до ње мораш проћи кроз албанска села. И правило 7+1 за запошљавање: на 7 Албанаца запошљава се један Србин, Црногорац, Муслиман, Турчин или Ром… Па саберите…

Живели, са Косова и Метохије.“

Љ.З.

49 replies »

 1. Ja sam iz sumadije, oko mene samo takvi sto su doneli 200000 i vise, a ja da se borim za kosovo. Ako bi i izbio rat dole, krenuo bih da cistim od svoje kuce, sve koji su izdali.

  Свиђа ми се

 2. @Marko
  Јуначе мој! Још ти је потребно, да почнеш писати писмом у Срба. Сигуран сам, да ће то допринети нашем разумевању.

  Свиђа ми се

 3. @Бранислав
  Имате ли било каква сазнања о броју Беееооограђана? Знате ли, да је број становника Београда пред Другог рата био нешто преко 300.000? Значи, да у данашњем Београду су СВИ дођоши. Немојте, да правите селекцију и пребројавање. Све што се дешава у Београду је у рукама ДОЂОША. Има, ту и тамо, који се пувају, да су Београђани, али су сви они једва друга генерација, а од њих има онолико, који нису ни рођени у Београду. Очигледно Вам није познато, како су се делили друштвени станови. Станове су добијали ДОЂОШИ, јер су по дефиницији становали у изнајмљеним становима. Бееооограђани, од пре рата су становали у становима родитеља, у породичним домаћинствима и били тим хендикепирани приликом расподеле станова. У том смислу, свако уопштавање је непримерено.

  Свиђа ми се

 4. @Радослав Радовић
  Нема смисла китити се туђим перјем. Свака част твојим прецима, али се поставља питање, шта уради ти, ДАНАС, у Црној Гори и около? Мани се јуначења својих предака.

  Свиђа ми се

 5. @Marko
  Пишеш: „Komunisti su sve to sprovodili planski i temeljno. Prvo su zabranili povratak Srba na KiM posle II s.r.“ Зар ниси обратио пажњу, да је на овом сајту објављена одлука о томе. Да си мало пажљивији, видео би, да није реч о Србима и забрани повратка, како то ти замишљаш и претстављаш. Слаба ће бити корист од лагања и преувеличавања.

  Свиђа ми се

  • Da, jestu! Planski i temeljno su se Josine sirovine i mračnjaci borili protiv srbskih interesa. Od tada do danas. Ma pažljiv sam ja i ne lažem i ne preiveličavam ni malo. Danas su već potpuno ogoljene i dokazane laži i zločini Josine horde i propagande. Samo što su sledbenici lika i dela beznadežno indoktrinirani i boriće se protiv srbskih interesa dok dišu.

   Свиђа ми се

 6. @Moje ime je manje bitno
  Када неко ОДГОВОРНО тврди нешто онда је његов име ВРЛО БИТНО! Лако је анонимусу, да „одговорно“ прича. Замислите, да, ја узмем неки псеудоним и ОДГОВОРНО саопштим нешто о Вама?

  Свиђа ми се

 7. МГ БРАТЕ ИЛИ СЕСТРО ЈА СВОЈУ БРАЋУ СА КИМ ПОДРЖАВАМ А ПРОШАО САМ ТЕШКЕ МУКЕ ПОНОСАН САМ НА ТО ЂЕДОВИ БИЛИ У ЧЕТНИЦИМА И ЗНАМ ДА СУ СРБИ СА КИМ МУЧЕНИЦИ КУЋА НАМ ЈЕ ПРОШЛА НЕВИДЂЕНЕ МУКЕ ОД комуниста ЗЕМЉА И ШУМА ОДУЗЕТА МАЛО ОСТАЛО АЛИ НЕКА БОГ СВЕ ВИДИ И СУДИЋЕ ИМ НА СТРАШНОМ СУДУ НИЈЕСАМ СЕ ИМ ПРЕДАО И ТУ ЈЕ МОЈА ПОБЕДА НЕКЕ ОНИ СЛОМЕ ПРАВЕ СРБЕ НИКАДА НЕК ГОСПОД И СВЕТИ ОТАЦ ВАСИЛИЈЕ ОСТРОШКИ СЛАВА МУ И МИЛОСТ СВЕ НАС СРБЕ УЈЕДИНИ СЛОЖИ ОБНОЖИ СРБИН ЈЕ СРБИН ЂЕ ГОД БИЈО СЛОЖНО ДО ПОБЕДЕ СССС

  Свиђа ми се

 8. Komunisti su sve to sprovodili planski i temeljno. Prvo su zabranili povratak Srba na KiM posle II s.r. Zatim su ohrabrivali Arbanase da se u buljucima prebacuju iz Albanije u Srbiju. Decenijama. Cela bivša SFRJ (republike) je tokom celog svog postojanja izdvajala „za nerazvijene“. Strahovit novac je utučen u KiM a to se nikada nigde nije moglo primetiti. Beda i sirotinja svuda. Gde su tolike pare potrošene? Arbanasi nisu plaćali struju, vodu, komunalije, školovanje, knjige…Završavali sve na svom maternjem jeziku, završavali vojne, i policijske škole, naturani su Srbima kao advokati, sudije, političari, starešine. Tajna policija je finansirala zastrašivanje i progon Srba, monaha. Štitila i kuražila na terorisanje Srba. Preko hiljadu(!) srbskih hramova je uništeno do kraja 2004. Tito je kumovao 10om detetu. Imali su pomoćvlasti da se razmnožvaju i zaposedaju KiM. Srbska crkva je istovremeno mrcvarena i drobljen (isti i danas održavaju u životu makedonsku pravoslavnu crkvu). Pa onda nabijanje razbijene flaše Đorđu Martinoviću i nikada ne rešeni slučajevei stradanja Srba… bezbrojni su dokazi da je to sve bilo planski, predstava…

  Свиђа ми се

  • Sa porodicom sam kao dete izbegao sa Kosova iz Gnjilana,sredinom juna 1999.god.To je bio grad u kome je postojao logor u kome su silovali tudnice i vadili im decu iz utrobe.Toga se nista ne bi desavalo da srpska vojska,koja je dosla iz Srbije,te iste stvari i jos gore nije radila Albancima,a kasnije se kukavicki povukla sa tog Kosova.Imovinu,bar jedan deo,kucu smo prodali 2002.god.Meni su moji roditelji spasili zivot,bili pre svega odgovorni roditelji.Za Srbiju i za Kosovo me danas nije briga,kao i sta ce biti s njima.Isti ovi sto iz toplih fotelja kritikuju,to su isti oni sto su ubijali i krali po Kosovu za vreme rata,pa se vratili u Srbiju.To su isti oni fasisti(citaj kao srpske patriote)koje su te strasne stvari radili u svim ratovima okolnim narodima,a posto je njihova fasisticka mrznja neogranicena,oni su je usmerili i ka svom narodu.Oni su odraz jednog paralelnog srpskog mentaliteta koji se izrodio 90ih,a predstavlja simbiozu krvolocnosti,zlocinstva i nemorala svako vrste.Zbog te kategorije smo i u svetu tako anatemisani…jer su se lepo pokazali.

   Свиђа ми се

   • „Moje ime je manje bitno“,
    Твој коментар ми је дошао као кец на десетку, ево доказа мог ранијег коментара како изгледа Другосрбијанац. Види се да си образован, али у таквом смеру да твој новоговор оставља видљив и смрдљив траг. „silovali tudnice i vadili im decu iz utrobe“, „oni fasisti(citaj kao srpske patriote)“, „Oni su odraz jednog paralelnog srpskog mentaliteta“, „koji se izrodio 90ih“, „predstavlja simbiozu krvolocnosti,zlocinstva i nemorala“……
    Када бисмо ангажовали неког врхунског биолога да протумачи ово што си написао, заболела би га глава сигурно. А психолог би могао само да закључи да твоја глава није за само две ноге. Нарочито ти вреди оно „паралелни српски менталитет“, може можда да се употреби као почетак у дефиницији савременог отпада нације званог Другосрбијанац.
    Овај склоп речи „фашисти“ и „паралелни српски менталитет“ упућује највише на писмене радове са конкурса које организује Ружица Ђинђић, такође и на Сорошеве ђаке приучене полазнике о људским правима.

    Свиђа ми се

 9. Само је усрана држава Југославија крива за то а можда пре Југославије да је крива република Србија са својим политичарима подрепашима којима је била дража фотеља од праве борбе против шиптара.Све те политичке промашаје је платио сироти народ који се затекао на територији Косова и метохије.

  Свиђа ми се

  • Kada sam pricao o Gnjilanu,pricao sam o logoru Internat u kome su Srbe,mucili i ubijali,juna 1999.god,nakon sto se srpska vojska povukla,ali je tacno i da je ona dok je bila na Kosovu iste takve stvari radila,pa je srpski narod,koji je ni kriv ni duzan,platio ceh takve politike zlocina koju je,odgovorno tvrdim,Srbija vodila u periodu 1991-1999.Jer ono sto je Srbija htela da ostvari tim ratovima,etnicki prosirenu i svesrpsku drzavu,na multietnickom prostoru,to bez zlocina nije moglo.Srbi sa Kosova su bili taoci takve politike,i oni koji kritikuju te Srbe,koji su prognani,su samo oni koji su na terenu bili operativci Miloseviceve politike.Oni bi voleli da su svi Srbi ostali da izginu na Kosovu,kako bi mogli da liju krokodilske suze za svojom „bracom“,jer takve patriote vole Srbina samo ako je mrtav,a zivog nikako ne.Samo mrtav Srbin im odgovara,da bi bio povod za ispoljavanje njihovih bolesnih,zlocinackim frustracija.Vi ste ocigledno pokazali da ne poznajete istoriju stradanja sopstvenog naroda,kada ne znate o stradanju u logoru Internat.To je samo dokaz da je tacna teorija da ce Srbi prihvatiti da se nista ne zna ni o zlocinima nad Srbima,ako bi to bio uslov da se zaborave zlocini koje su cinili Srbi.Izgleda da bi jedan dobar psiholog/psihijatar imao dosta posla zapravo s vama.
   Odgovor za onog sto se predstavlja kao „Kosovac“

   Свиђа ми се

 10. ЗИД ПОРЕД ГРАЧАНИЦЕ
  28-03.10

  [Слика: monastery-gracanica-f3437a.jpg]

  Знали смо да је почело…
  Био велики митинг `89 на Газиместану. Све перфектно организовано. Патриотски.
  Следеће године, мало кога је више било брига.
  И загустило.
  Решимо Мијага и ја да опет идемо. Жени не кажем ништа, да се поштедим дводневног бескорисног звоцања.
  Узмем `слободне дане` у фирми. Пустим супругу да оде на посао ( у „Каменицу“). Сачекам ташту да перузме бригу о деци. Кажем јој:
  – Идем на Косово.
  – Баш ме брига!
  Седнемо Мијага и ја на аутобус, па за Нови Сад. Уђе аутобус у станицу.
  Тамо, моја жена још чека градски за `Институт`. Шта сад? Блесаво да се кријем од жене, а, бива, крен`о на Косово равно.
  – Е, Вера, ја одо` на Косово!
  – Боже, будале! Иди да те не гледам!
  Стигнемо у Београд. Нема добре везе. Никако. Купимо аутобуске карте до Рашке, па ћемо оданде некако. У `Пионирском парку`, на клупи, к`о што је и ред, смажемо печено пиле што нам је `за пута` пратила Мијагина мајка, иначе жена-човек, Бог да јој душу прости.
  Стане аутобус на одмориште у „Долини јоргована“. Договарамо се као даље. Уто један мини-бус, сав у `перпознатљивој иконографији` исто стаје.
  – Помоз` Бог!
  – Бог вам помог`о!
  – Докле идете?
  – До Грачанице.
  – И ми идемо тамо, можемо ли с вама?
  – Може, браћо.
  Они сви `пјани ко ћутуци. Флаше и бомбе се на кривинама котрљају около. `Нуде` нам да се учланимо у Јовићеву СНО. Уљудно, али нећемо.
  Ови посумњали. Један извади `томсона` из пртљага, упери га у мене и вели:
  – Ако си Србин, уби Вука.
  – Опет да се рокамо међу собом?
  – **** ** одговори, и натегну из леве.
  Тако некако стигнемо. Живи, слава Богу. Браћа нас презриво испрате.
  У Грачаници свечано, али некако тужно. Ал` опет, пуно срце.
  У порти Манастира поетско вече. Чује се права, најбоља, србска реч.
  – Ја сам се напио и најео стихова, не треба ми ништа више до идуће године! – Вели распилављени Мијага.
  – ОК. Ајмо негде да вечерамо.
  – ОК.
  Уђемо у кафану преко пута. Гужва. Нађемо две столице. Неки ортаци нас `приме` за сто.
  – Шта ћете?
  – Не, не, не… шта ћете ви?
  – Ај живели!
  Више пута.
  – Момци (хм) одакле сте?
  – Околина Новог Сада.
  – Па чујемо по нагласку. Где ноћите?
  – Ма, видите да је лепа ноћ, у порти.
  Један устаде и оде. Мало после се врати. Причамо.
  Мука.
  Столу прилази млађи човек.
  – Где су ови људи из Војводине?
  – Ево ова двојица. – вели онај што се одвај`о.
  – Е, ви сте моји гости данас. Ја сам Бурсаћ.
  И НЕКА МИ БОГ ГРЕШНОМЕ ОПРОСТИ, ИМЕ САМ МУ ЗАБОРАВИО.
  Одведе нас кући. Само их зид ограде дели од Манастира. До ујутру смо причали.
  Пошли са Космета до Лике и вратили се назад.
  Прича, ето, позната. Децу кад шаљу у школу, не знају како ће се вратити. Шиптари нуде за кућу (јер је уз сам Манастир) пет пута више него што кућа вреди.
  Ујутру устанемо, доручкујемо, поздравимо се са старијима. Дечица нас изљубе. Домаћин није дозволио другачије, него нас аутом одвезе до Приштине.
  Поздравимо се опет. Нас је пут водио даље, ка Самодрежи (о томе `то бе континуитед`).
  Оставимо Бурсаће
  с нашом
  муком.

  Свиђа ми се

 11. svako ima pravo da radi sta zeli sa svojom imovinom,da su zivi i zdravi braca i sestre sa kosova i metohije koji su svasta preziveli.eto u komentaru brat nudi zemlju i dve kuce na kosovu pa ko zeli moze da ide.evo ja imam kucu u istocnoj srbiji koju bi dao da neko u njoj zivi ako je isteran bez igde icega sa kosova ili metohije.0698808762 .aleksandar.

  Свиђа ми се

 12. Moj čukundeda je imao jedno pravilo “ Ti meni ukradeš 10 ovaca ja tebi 50 “ “ Ti meni spališ stog sena, ja tebi plevnju “ “ Ti meni istučeš dete, ja te navatam i oderem ti tri kaiša kože sa leđa“ Iskreno ispali ste obične kukavice koje su jedva čekale da im se ponudi dobra cena. Išao sam skoro u Gračanicu i moj auto pežo 206 je bio najjadniji, i o čemu pišete? Odrastao sam u mešovitoj sredini sa “ romima“ mislite li da su se drugačije ponašali, sem što nisu imali novac, ali čim krene na mene dobije pesnicu u nos…

  Свиђа ми се

 13. Ljudi koji su izbegli sa Kosova i Metohije, Hrvatske i Bosne, retko kada će naići na razumevanje ljudi koji nisu izbegli, jer jednostavno to druga strana nije doživela i ne može da razume i iznese svoje mišljenje ili sud.
  Po meni je jednostavno završiti tu priču kada se uđe u verbalni konflikt „Da li ste ikada izbegli!?….nisam!…..onda nemamo šta da pričamo“
  Ne dao Bog nikom da to proživljava jer su to veoma ozbiljna i teška iskustva u životu, tako da bih poručio svim Srbima koji osuđuju svoju braću i sestre… ne igrajte se Boga, nije na vama da sudite, razumite situaciju, postavite se na naše mesto i kada iz svega toga izvučemo mudrost, ići ćemo opet istom stazom, putem koji vodi do Kosova i Metohije ili preko planina svi zajedno do Grčke.
  Uzdravllje!

  Liked by 1 person

 14. „Друштвене мреже“, вероватно мреже састављене од српских идиота или чак националних мањина, објаве неку мисао па онда се неки утркују да кажу да је „Популарна“, „Запалила и одушевила Интернет“. Тај бедник који је написао „немој да наручујеш песму Ко да ми Отме из моје душе Косово“, неки Другосрбијанац или Хрват (писано латиницом) је пун себе зато што је одвалио нељудску глупост, њему је потребна подршка за будалаштину коју је написао у неком стилу афоризма.
  Онај Србин који је успео да на Косову прода дедовину за 200.000 и сачува главу, сместио се у Краљеву, Београду, Крагујевцу, Ваљеву, Крушевцу….. Ако неко ко није рођен на Космету и није отеран са своје груде, ако тај има бар мало људскости у себи, знаће да је тај Косовац који се сместио у Крагујевцу….. болестан неизлечиво од емигрантске болести. Нема смисла да му брани песму Видовдан или слично. Не, тај Другосрбијанац ће дозволити певање само оном ко је го као пиштољ јер његову дедовину ниједан Шиптар неће да купи, или му је отео.
  Да је тај морални Другосрбијанац у своје време као комуниста дао подршку Србима на Косову, макар жалећи их, не би сада морао да их трпи, како су мени рекли – моја два детета су заузела два места у школским клупама, пекара мора више хлеба да пече. А башка што сам заузео добро радно место у јакој фирми, за локалца није било места.
  Хвала богу ја сам први пут сад чуо за ову „интелигентну“ досетку ко шта сме да пева, и прву прилику имам овде да аутору кажем то што ће поштовани уредник обрисати.
  Колико да и ја допринесем популарности тог идиота.

  Свиђа ми се

 15. Dajem na koriscenje svojih 3 ha obradive zemlje i dvije kuce tj. ono sto je od njih ostalo, svakom pametnom srbinu kome smeta kad narucim pjesmu. selo magura opstina lipljan. Pa da vidim kako bi tamo opstali tatini i mamini sinovi. mucio mi pradjed, djed, otac e ja vala ne. Zdravo bili braco srbi i sestre srpkinje. I SAMO NESTO, NE TREBA MI, A KAD MI BUDE TREBALO PRODACU , I ONAKO PRODAJEM SVOJE A NE TUDJE.

  Свиђа ми се

 16. Чињеница је да Срби јесу продали Косово…не ови јадници који још увек живе доле,већ они који су комаде земље продавали за много веће паре него што им је била вредна земља почевши од 60их па до 90их…Ја лично знам неколико људи који су то урадили док им још нису биле угрожене главе…тако су се они почели ширити по нашој земљи као и свака друга болест…где дође један,за пар година их је најмање 10…да су Срби били паметни као што нису и да нису радили то што јесу било би другачије…98 сам био на Косову са полицијом и својим ушима чуо када је један од Срба рекао да није продао јер му је комшија нудио „само 200000,а он није хтео да да за мање од 300000“ тако да су у праву они који су започели тему о наручивању песама…Иста је прича и са избеглим из Крајине…После олује су колоне јадника платиле данак због оних који су побегли на почетку рата дошли пуни пара,покуповали станове,а помоћ коју су добијали продавали одмах на вратима Црвеног крста за 5-10 марака накупцима који су то препродавали на пијацама…

  Свиђа ми се

 17. Da ljudi iz centralne Srbije nisu dizali kirije i bogatili se na nasoj muci dok nismo imali gde da prespavamo,pa cak i casu vode naplacivali tokom bezanja sa svojih ognjista, niko mozda nebi prodao da je imao gde ziveti a silom je ostavio svoje. Sada isti ti su kompetentni da komentarisu nesto,ti koji bi to radili ili su imali prilike da rade…inace ja nista nisam prodao na KIM za razliku od mnogih koji sada prodaju siptarima stanove po Srbiji iako im zivot nije ugrozen. Braco Srbi budimo slozni

  Свиђа ми се

 18. Citam ovo i placem ,tvoje objasnjenje je surova istina brate moj ,ja sam iz Kosovske Gracanice juzno od jebanog Ibra ,ne znaju ljudi pa osudjuju, nikome sa centralnog Kosova nije lako ,i ljudima u Metohiji koji su ostali ,mozda bi i voleli da im ponude bar 100 hiljada da kupe sebi stan da ne zive vise u strahu ,kao ptice u kavezu ,ali nema rodjaciii uzurpirana im je sva imovina lazni papiri da je siptarsko i ne moze da proda ,njemu je ceo svet njegovo dvoriste jebi ga tugaaaa 😦 Meni je i dusa i srce ostalo dole jer sam trenutno u jebanoj Nemackoj ne zato sto sam voleo ,nego zato sto sam morao da prezivim ,niko mi u porodici ne radi, mlad sam imam svega 24 godina i dan danas mi i otac i majka zive dole na svetoj zemlji Lazarevoj ni milimetar nije prodat mucim se da ne bi doslo do toga ,ja sam imao srece sto sam ovo izvukao,a oni nemaju ni srece ni izbora .

  Liked by 1 person

 19. Кад београдчић из круга двојке прода стан за 150-200.000.00 евра који је ко комуњара добио од државе за 150-200 марака, а за 15-20.000,00 у околини Београда купи кућу са огромним плацем, то никоме у Србији не пара очи, а кад то уради Србин са Космета коме су сви из породици били животно угрожени од шиптара, е тад се диже ларма и дрека, тад кажу да Србин са Космета издаје Србију.

  Кад београдчић и остали из Србије прода стан, имовину, то није проблем, већ се рачуна као сналажљивост, као шема да се живи на фору, а кад Србин са Космета то исто уради, али уз битну разлику, животно је угрожен, а по УСТАВУ је као и тај београдчић држављанин Србије, е онда се Косовцу трља нос и дискриминише се као човек, он је издајник јер није пристао да буде убијен да би сачувао земљу, ко да мртви могу да враћају оно што је отето или на изнудицу купљено.

  Малтретирање и неразумевање које су доживљавали Срби са Космета од своје државе, шиптара, а сада и од суграђана Срба превазилази оквире нормалног.

  Београдчићии и остали за најке и старке сте се продали, а живот вам није био угрожен, зато умукните да вас не би проклела туђа мука.

  Космет је Србија, Срби су продавали иметак у својој држави, где тај иметак може да оде, куд ће шиптар са земљом, где ће да је носи?

  Сад су такве историјске околности, али ће доћи време кад ће и Срби од шиптара да купују земљу и куће за буд зашто, живи били па видели!

  И тада ће бероградчићи и остали да буду несретни! Али их позивамо да нам се придруже, да продају у Београду мало, да би на Косову за мало купили много, а највише да престану да буду себични да имају разумевање и да постану Срби по духу.

  Бог се јави! Ва истину се Бог јави!

  Liked by 1 person

  • Boga mi brate,dobar si mi ti Kosovac cim si ovako dobro sve napisao…Svaka cast.
   U tekstu jedino nisu pisali da je rasrbljavanje krenulo tako sto je kralj davao zemlju besplatno,a isti ti se onda osamdesetih i devedesetih dobro ovajdili…Razumem Sumadince,realno starosedeoci uvek nadrljaju.
   Pozdrav od Kosovca(Djivdjana)
   Marko Jakovljevic-Obilic

   Свиђа ми се

  • Dobro si ovo rekao, beogradčići vole da se „snalaze“, život na foru, to je jedino što znaju,znam taj malograđanski beogradski mentalitet, kao ono“ nemoj bre da me smaraš šabane“ i tako to,neostvareni evropljani, kojima su Brisel i New York puno bliži od Gračanice i Bogorodice Ljeviške, oni bi majku rođenu prodali za šaku evrića, samo da im se ukaže prilika.

   Свиђа ми се

 20. ОТЕТО ЈЕ ПРОКЛЕТО МОЈИ ЗАГОРАНИ ЕРЦЕГОВЦИ ЗА РЕЧ ПОТЕЖУ ЏЕРДАФАРЕ И КУБУРЕ турци СВЕТЕ ГУСЛЕ И ГУДАЛО ЋЕ ДА ПОБЕДИ турке и шиптаре НЕ МОЖЕ СЕ ПРОТИВ БОГА РАТОВАТИ ВИДИШ папо КАД ИМАШ ЗЕМЉОТРЕС ДА ТИ ЈЕ КРАЈ БЛИЗУ АМИН БОЖЕ ДАЈ СВАКО ЋЕ ПРЕД БОГОМ ОДГОВОРАТИ НА СТРАШНОМ СУДУ

  Liked by 1 person

 21. БРАТСКИ И ЧЕТНИЧКИ ПОЗДРАВ ЗА СВУ ЧЕСТИТУ БРАЋУ И СЕСТРЕ СА СВЕТЕ НАШЕ ЗЕМЉЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ СВЕ ЗА СРБСТВО СРБСТВО НИЗАШТА ЈА МОГУ ТУ ПЕСМУ ОД БРАТА ДУЛЕТА РАЈКОВИЋА ДА НАРУЧИМ ДА МИ ОН ИЛИ МИЛОМИР МИЉАЊИЋ ЗАПЕВА А ПЕСМУ ЈЕ НАПИСАО МИЛАН Д ШОШКИЋ ДУЛЕ РАЈКОВИЋУ СВЕ ТИ ЖИВО И ЗДРАВО ВАЗДА БИЛО ОД СРЦА СИ ЈЕ ОДПЕВАО КОСОВО МЕТОХИЈА ЈЕ СРЦЕ СРБИЈЕ ЖИВЕЛА СРБИЈА СССС

  Liked by 1 person

 22. Сумњам да ће иједан Србин бити срећан и спокојан који је решио егзистенцију продајом имања на Космету,можда на трен али многи ће се уверити да Божју казну ће сигурно заслужити.Јер то није продаја кућа и земље,то је продаја Србске крви, и то не може да прође некажњено.

  Свиђа ми се

  • Ovo bi trebali uputiti Srpskom parlamentu u Beogradu koji je doneo NAREDBU da se srpska vojska povuce sa Kosova. Lako je vama da mi solite. Pitao bih vas sta biste uradili da vam dodju tri siptara na vrata i kazu „ili milom ili silom tvoja kuca ce pripasti nama“.

   Liked by 1 person

  • Kada ste znali da podizete kirije i prodajete kuce tim istim Kosovcima za 3x vece pare tada su vam valjali? Naplacivali ste casu vode ljudima koji su zivu glavu izvukli. I znas kako, kada vec izazivas da ti kazem, prodao sam, i uzeo sam milion.. I kupio sam pola KG,BG,NS, i bas zbog takvih kao sto si ti, i tebi slicni mozete samo da mrzite Kosovce i da imate komplekse.
   I onako ste vi Srbijanci poznati po tome da brata rodjenog prodajete za par hiljada eu. Svakako vama niko ne brani da vase prodajete, jer svako prodaje svoje! Prodaj drugar i ti svoje,niko tvoje ne trazi, i nikog ne bi trebalo da zanima tvoje imanje i novac. Ali daaa… Stvar je u tome sto vase ne vredi ni za badava.. I dosta ste se bogatili od Kosovaca, i nad nasom mukom. Dosta je bilo.

   Свиђа ми се

 23. Моји су Радовићи послије Косовског боја убили бега и Турци су побили све мушке укућане староје од 15 година.Мајка са четири мала сина побјегла је у Црну Гору и тако смо преживјели.Један од четворице синова убија турчина и поново бјеже у Херцеговину……..Ова и било која прича не дотиче комунистички олош који је практично даривао Косово Албанцима, а Србију завадио и подијелио на покрајине, сто се може сада видјети из података о другом свјетском рату.Свака прича о мирном рјешењу КиМ је нажалост илузија.Превише су Албанци зла направили даби се са њима живјело,а територију им нећемо дати на поклон , јер је силом и отета.Осим тога тамо је сво рудно богаство Србије.Зато су Амери направили базу.

  Liked by 1 person

 24. Nažalost postalo je naše uobičajeno pravilo da sebi dopuštamo da analiziramo, komentarišemo , osuđujemo nešto u šta se kao Marica razumemo! Zla vremena nadvila se nad nama, te pametuje i savete deli onaj ko bi to po najmanje mogao i smeo ! Tako je na svakom koraku i po svim temama!

  Spas naše duše i tela i to ne samo našeg već i drugih naroda na sreću vidim u povetarcu sa SEVERO ISTOKA ! Nadam se da će i nas konačno Sunce sreće i mira ogrejati čim mu zraci sa ISTOKA proniknu i nas obasjaju! Zlo je odavna među nama usađeno i zapaćeno! Zlo nam niče i širi se na svakom mestu i koraku! Opšta i kolektivna dezinsekcija i deratizacija nam treba ne bi li koji časni pupoljak nastavio da slobodom niče i cveta!

  Liked by 1 person

  • Svi vi lazne internet patriote koji toliko pljujete ljude sa Kosova i sujetni ste bez ikakvog povoda na nas dodjite da prodjete 20% onoga sto smo mi prosli, detinjstvo koje je bilo ograniceno na jedva svoje dvoriste(nekad i samo na sobu), odrastanje bez imalo slobode, konstantne provokacije, 17. Mart, dani i dani provedeni bez struje i vode, zivot u konstantnom strahu od toga da ce se nesto desiti, dok ste vi sedeli pored kompjutera i pisali ‘Kosovo je Srbija’ misleci da cete teko da dokazete ko je veci patriota! Malo je 200000, malo je i milion, jer nazalost izgubljene godine tog napacenog zivota ne mogu da se vrate nazad niti kupe! Toliko!

   Свиђа ми се