АКТУЕЛНО

Карл Билт: „У Србији се налази више од 300.000 избеглица из Сирије“


c24sypbweaet53r

Бивши премијер Шведске и шеф дипломатије ове земље Карл Билт поделио је на свом твитер профилу “занимљиве” податке, према којима се у Србији налази више од 300.000 избеглица из Сирије.

Билт је поделио са пратиоцима и мапу са подацима према којој, у односу на популацију у Србији, тренутно борави 4,4 одсто Сиријаца. Вероватно није очекивао реакције које су након тога уследиле.

Илустрације ради, британски новинар Тим Џуда који му је поручио да су проценти за Србију и Црну Гору “потпуна глупост”.

tim

Осим Џуде, било је још коментара који су говорили о томе да подаци нису тачни.

„Да ли сте сигурни за Србију и 4,4%? То значи да имамо 315.000 Сиријаца на популацију од седам милиона људи“, написао је један од пратилаца.

Било је и оних који су у овој информацији “прочитали” и неке друге планове.

„Можда ЕУ планира да их све смести у Србију. Звучи као да се праве сумњиви уступци“, пише у коментарима.

Такође, ни овај пост није прошао без тога да се Билту не помене бомбардовање СРЈ, као ни избеглице из ратова деведесетих.

„Ове бројке могу бити тачне само ако бројите српске избеглице из Хрватске и са Косова“, пише у једном од твитова.

У Србији тренутно 627 Сиријаца

Како за „Блиц“ кажу у Комесеријату за избеглице, од почетка мигранстке кризе, односно од јуна 2015. године до данас кроз Србију је прошло више од милион избеглица.

– Тренутно је њих 6.300 смештено у 17 центара. Од тог броја, њих 627 су из Сирије, што је око 10 одсто свих миграната – кажу у Комесеријату.

Карл Билт је, иначе, у свом посту користио мапу коју је објавио SIPRI, независтан међународни институт који истражује сукобе, наоружање, контролу наоружања и разоружање.

sipri

Извор: Блиц/СРБИН.инфо

——————-

25.1.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. ПОСЛАТИ ИХ КОД папе ПОШТО СУ римокатолици ГЛАВНИ КРИВЦИ ЗА СВЕ ТРАГЕДИЈЕ КОЈЕ СЕ ДЕШАВАЈУ У СВЕТУ СРБИЈА И СРБСКИ НАРОД ИМАЈУ КАКО ДА СЕ САЧУВА СВЕТА СРБСКА ЗЕМЉА КОСОВО И МЕТОХИЈА МЕНЕ НЕ ЗАНИМАЈУ НИ католици чифути ни муслимани САМО ЗА СВЕТО ПРАВОСЛАВЉЕ И СВЕТОСАВЉЕ АМИН БОЖЕ

    Свиђа ми се

  2. Нисам изненађен, али сам ипак дубоко забринут и ожалошћен. Дакле, ми Срби смо заиста потпуно пропао народ! Сви паметни и родољубиви Срби одавно упозоравају шта је био клинтонистички и ционистички основни циљ мигрантизације ЕУ и Европе у целини и која је улога Србије у тој режираној сеоби црног исламског народа. Међутим, наш луди премијер курјачки никад није одустао од мантре да он нема никаквих проблема са овим мигрантима. Он можда и нема, али ће Србија и Србство од те болести – ако се не деси неко чудо – умрети! Има већ годину дана како мигранти улазе у Србију, а не излазе из Србије. Истовремено тече процес враћања миграната којима није одобрен азил из ЕУ у Србију. Србија је постала џеп црних исламских џихадиста који ће ускоро у њој правити хаос и довести Србију до нестанка. То је био секундарни циљ серошевске мигрантизације – убуство Србије. Нису то могли да одраде ни нуклеарним бомбардовањем, али ово је најубитачнији начин. Није ЕУ џабе Србији одобрила бедних 40 мил. € за смештај џихадиста. Напр`дњаци и другосрбијански велеиздајници продадоше Србију ни за шта?!

    Аферим, браћо (у кам` ударило) досманлије и неодосманлије, напр`дњаци, педери и остали идиоти! Са нам овако овцоизованим радите шта вам је воља! А ми чекамо… Шта чекамо, ако Бога знамо?! Још ако Путин не забрани Турској да пусти још неколико милиона џихадиста на Европу – од нас неће остати ни помена. Србија је у ситуацији када без директне руске помоћи не може апсолутно ништа да уради на спречавању исламске поплаве. Јер годинама власт није радила ништа, изузев што је просто позивала џихадисте да напад на ЕУ врше преко Србије.

    Помози нам Боже и опрости нам тешке грехе према прецима и потомцима!

    Свиђа ми се