АКТУЕЛНО

Кијевске снаге покушале да пробију положаје војске ДНР у подручју Јасиновате – У претходна 24 сата 1049 напада на територију ДНР (видео)


фото: ВОСТОК

фото: ВОСТОК

Јутрос око 07:00 кијевске снаге су напале село Јаковљевка у околини Јасиновате. Током напада село је остало без електричне енергије. Под ватром нашли су се и Крута Балка и Васиљевка у околини Јасиновате, Зајцево и Широку Балку у околини Горловке, Спартак, Александровку, Трудовски, Волво Центар и доњецки аеродром.

Министарство одбране ДНР саопштило је да су кијевске снаге током јучерашњег напада на доњецки резервоар за воду користиле тешку артиљерију. Током напада оштећена је једна од помоћних зграда резервоара. Резервоар ради у редовном режиму, а особље се повремено склања у скровишта. У случају наставка напада рад резервоара биће заустављен а особље евакуисано.

Кијевске снаге су покушале да пробију положаје војске ДНР у подручју Јасиновате. Војска ДНР је одбила напад, а кијевске снаге су се повукле уз губитке од 20 погинулих и 30 рањених, додаје се у саопштењу.

За претходна 24 сата кијевске снаге су 1049 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево, Широку Балку, Александровку, Трудовски, Старомихајловку, Спартак, Круту Балку, Васиљевку, Докучаевск, Сигналное, Јасиновату, Саханку, Нову Таврију, Сергејевку, Октобар, Лењинское и Коминтерново. Један војник ДНР је погинуо, а један војник и један цивил су рањени.

Од јутра кијевске снаге су нападале Јасиновату и њену околину. На територију Јасиновате кијевске снаге су испалиле 942 пројектила, а напади су се наставили до касно у ноћ.

Ватра је отварана и на Макејевку.

Народна милиција ЛНР саопштила је су кијевске снаге током претходног дана четити пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Фрунзе, Калиново и Калиновка.

Читајте више на Украјина и Новорусија из минута у минут

ИЗВОР: ВОСТОК

——————-

30.1.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић