АКТУЕЛНО

Душан Марић: Исмевање 40.000 заклане српске деце


архива 1

архива 1

Протеклу седмицу обележило је неколико невероватних изјава којима Хрвати и муслимани негирају злочине над српским народом. Серију увреда је отворио бивши хрватски посланик Анте Ковачевић, који је гостујући на телевизији Н1 о Србима беседио са толико мржње и предрасуда као да су га колективно правили чланови извршног одбора Коминтерне. Заједно са Антом Павелићем. Кад год је добио реч, понављао je да су једини проблем на Балкану Срби. Кад не би било Срба, не би било проблема. Или бар кад би их уместо четника Вучића и Николића водили умерени Срби, као што су Риза Хаљими и Сулејман Угљанин.
Ковачевић је на Србе толико лајао да је приморао Жарка Кораћа да их брани. Па су гледаоци имали несвакидашњу прилику да Кораћа гледају у улози српског националисте. Што се догађа ређе од Халејеве комете.

Следећег дана је Стипе Месић показао да може и горе од Анте. Последњи председник СФРЈ је изјавио да је Јасеновац био спас за Србе. Oбичан радни логор, у којем није било злочина. Добро, ту и тамо убијено је 700.000 Срба, међу њима и 40.000 деце, али за Хрвате убијање Срба одавно није злочин. То је за њих посао као и сваки други. А није да се није радило. Требало је поклати толико људи. Ко мисли да је то могло без зноја, вара се. Замислите колико се нарадио Петар Брзица, студент Загребачког свеучилишта, који је 29. августа 1942. године, на такмичењу у клању, да би освојио награду (златни сат, сребрни сервис, печено прасе и боцу вина) за једну ноћ заклао 1.360 Срба. Или, колико се четири месеца касније намучио и нарадио Жиле Фригановић, који је за једну ноћ пререзао 1.100 вратова, али онда га је Вукашин Мандрапа из Клепаца, својом изјавом „Само ти дијете ради свој посао“, омео да сруши Петров рекорд.
Месићево извињење које је уследило, било је нова увреда. Ако сам, пак, неког својом изјавом увредио, ја се испричавам… изјавио је Месић. Ма ниси, где си увредио. Наказо људска. (Испричавам се ако сам неког увредио.)

архива 2

архива 2

Дан после Месићеве изјаве, гостујући у „Пресингу“ Н 1, један од најпознатијих муслиманских интелектуалаца у Сарајеву Здравко Гребо изјавио је да је убиство Николе Гардовића 1. марта 1992. било „мали инцидент, који је, ето, изазвао рат“. Нешто као мања кафанска туча. Окупили се Гребини ахбаби на Башчаршији и из зезања пуцали у српске сватове. Само убили старог свата, ранили свештеника, отели и запалили српски барјак, а Срби дигли халабуку као да се бог зна шта догодило.

Месића и Греба код куће, али и у Београду и на Западу, сврставају међу најумереније Хрвате, односно муслимане. Они су за досовске странке и НВО сектор у Београду увек третирани као лепо лице Загреба и Сарајева, разумни људи.

Ако је за умереног хрватског политичара Јасеновац у којем је заклано или спаљено 700.000 људи био радни логор и спас за Србе, а за умереног муслиманског интелектуалца убиство српског свата, које је било окидач за почетак рата у БиХ, само инцидент, чему Срби и Србија могу да се надају од осталих Хрвата и муслимана? Нпр. од оних 70 одсто Хрвата који, по сопственим истраживањима јавног мнења, сматрају да НДХ није била фашистичка творевина, већ „израз повијесних тежњи хрватског народа“.

 

Душан Марић

——————

4.2.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

5 replies »

 1. oVO JE OGLEDALO civilizovane Evrope,kojaje nastala pljackom, ubistvom unistavanjem celih nacija.Sada na s vlast vodi u tu Evropui kojaje kriminalizovana,gde velike drzave ugnjetavajumale.Najvni su nasdi politicari jer smatraju da ce Srbija imati glas kao jedna Nemacka,jois najivniji kada smatraju da ce nekonesto da nam da.Da bi nam nesto dali,sitnicu, uzece desetputa vise.

  Свиђа ми се

 2. МЛИНАРЕВИЋУ ЗАШТО БРАНИШ злочине усташа ? ТАКО ТИ БОГ СУДИЈО ЗА ТЕ РЕЧИ ЧОВЕЧЕ ТО СРБИН НЕ БИ РЕКАО ПИСАО САМ РАНИЈЕ И САД МОРАМ ДА ТИ ОДГОВОРИМ усташе СУ УБИЈАЛИ СРБСКЕ ЖЕНЕ ЂЕЦУ СТАРЦЕ ШТО НИЈЕСУ НИКАДА САМИ БЕЗ ПОМОЋИ немаца и партизана САМИ СЕ НАШЛИ У ОЧИ СА ЧЕТНИЦИМА ПОСЕБНО СА ЕРЦЕГОВЦИМА И ЂУРУШЛИЈАМА ИНАЧЕ ЈА НИКАДА НЕ БИ НИЧИЈУ ЖЕНУ ШЋЕРКУ НАПАО ТО НИЈЕ СРБСКИ НИ ЧЕТНИЧКИ А усташе су п … КУКАВИЦЕ НЕК ИМ МИЛОРАД ДОДИК ЉУБИ СКУТЕ И унијати ЈА САМО МОГУ ДА ЗАПАЛИМ СВЕЋУ ЗА ЧИЧА ДРАЖУ И ЧЕТНИКЕ МОЈЕ

  Liked by 1 person

 3. ЗЕМЉАЧЕ МАРИЋУ ЈЕДИНИ СУ усташе ИМАЛИ ЛОГОРЕ ЗА СРБСКУ ЂЕЦУ А САМ ТАЈ ПОКАТОЛИЧЕНИ КОВАЧЕВИЋ И ОСТАЛИ КОЈИ СУ ПО РОДЂЕЊУ СРБИ А СЛУЖИЛИ СУ тзв ндх СУ рдђе погани несоји НИКО НЕЋЕ ДА КАЖЕ ИСТИНУ ДВА ПУТА СУ ЧЕТНИЦИ ПОКУШАЛИ ДА ОСЛОБОДЕ ЈАСЕНОВАЦ АЛИ ОБА ПУТА СУ СА ЛЕДЂА НАПАДАНИ ОД партизана ТО БИ ТРЕБАЛО У ШКОЛИ ДА УЧЕ СРБСКА ЂЕЦА НЕК СЕ ТАЈ НЕКИ анте КОВАЧЕВИЋ ИСМЕЈАВА САМ СЕБИ ДА ИМ немачка НИЈЕ ЧУВАЛА ЛЕДЂА ЧЕТНИЦИ БИ ИМ Ј … МАЈКУ ТЗВ рватима БОГА ИМА НЕК ИМ СУДИ ЈА ИХ ОРГАНСКИ НЕ ПОДНОСИМ САД НЕК ИМ арапи Ј .. рватице ТО ИМ ЈЕ ЗАНАТ ПОШТО СЕ ЗБОРИ ДА ХОЋЕ ДА ИМ СЕ ДА ДЕО РС МОГУ ДА П … СВЕ рватице ЧЕТНИЦИМА И ЧУЋЕ СЕ ОНА НА КРАЉИЦИ СЕ САСТАЛИ СВИ ЧЕТНИЦИ САМО АКО ПОДЂУ НЕМА ИМ ВИШЕ клинтона кола шредера ДА ИХ БРАНИ НИЈЕСУ ОНИ НИКАКВИ БОРЦИ ЛАКО ЈЕ ЖЕНЕ ЂЕЦУ СТАРЦЕ МУЧИТИ НЕК АКО СУ ТАКВИ БОРЦИ САМИ ЈЕДАН НА ЈЕДАН СЕ ПОКУШАЈУ ДА ТУКУ СА НАМА А ПОСЕБНО СА ЧЕТНИЦИМА ИЗ ЕРЦЕГОВИНЕ И ЂУРУШЛИЈАМА ДА ИМ ВРАТИМО ЗА 1944 ЗА БОСНУ ДУГ СССС

  Liked by 1 person

 4. Нажалост, аутор се спрада са чињеницама. Месић и Гребо никада нису били умерени политичари у односу према Србима. ​​Напротив!
  Поред тога, ако рачунамо ноћ као 12 сати, лако је израчунати, да је то 720 минута. У 720 минута је немогуће заклати 1360 људи. Ни 1100. Таква претеривања, сервирана у облику историјске истине не воде у правцу схватања величине геноцида и злочина над српским народом. Суштина је, да је неком монструозном уму и колективу око њега, уопште пало на памет, да направи такмичење у клању Срба. И да је победник заклао 10 људи ТАКМИЧУЋИ СЕ, само по себи је довољно страшно.

  Свиђа ми се