АКТУЕЛНО

Косовска Митровица: Конференција за медије испред спаљених просторија родољубивих удружења (ВИДЕО)


„Шта је следеће што ће Премијер да уради против Срба који се боре против независног Косова?
Да ли ће да нам потура бомбе испод возила? Да ли ће да пуца на нас? Да ли ће нешто друго да ради? Да ли постоји још неки механизам или чин насиља које ће он да изврши?

Обавештавамо јавност Србије да ако се случајно нама или нашим породицама нешто деси, да знају сви грађани Србије да иза тога стоји лично председник Владе Републике Србије,  Александар Вучић. „

Извор: ТВ Мир
8.2.2017.

***

Конференција за медије
Народни покрет Срба са Косова и Метохије „ОТАЏБИНА“

Косовска Митровица, 8.2.2017. године

МОМИР КАСАЛОВИЋ, председник Друштва српско-словенске солидарности „Григорије Степанович Шчербина“ у Косовској Митровици

Момир Касаловић

Момир Касаловић

„Ево, за оне који ме не знају, ја сам Момир Касаловић председник Друштва српско-словенске солидарности Григорије Степанович Шчербина.
И ове просторије које су запаљене званично припадају друштву чији сам председник. То може да се провери на сајту Агенције за привредне регистре под бројем 6955/2010, односно заведено под датумом 30.август 2010.године.
Оно што желим да вам кажем је, да сам једноставно згрожен и изненађен кад све ово видим, а такође, згрожен једном чињеницом да ме нико није нити позвао нити ја имам било каква сазнања да је случај уопште отворен, са циљем да се у ствари разреши мистерија ко је и како су просторије запаљене.
Оно што је још симптоматичније – нико са станарима није обавио разговор, без обзира што је већина њих изјавила, рецимо, да је – пре него што се осетила паљевина чула ломљаву стакла. Ако неко жели да реши проблем онда постоји нормалан след ствари како треба да ради.
Оно што желим да вам кажем, не као лаик него као неко ко потиче из бранше, ја сам дипломирани инжењер електротехнике, смер енергетика, и ми смо у овом локалу пре пет година радили тотално нову инсталацију. Ја сам на неки начин био нека врста надзора, дуплог надзора. Знам какве смо осигураче поставили, знам да смо инсталације урадили по свим прописима и имали смо аутоматске осигураче који реагују и гасе лук у самом покушају, а не, камоли да то траје дуго, јер знам шта смо у просторијама имали. И требало је да постоји отворени извор искричења, варничења да би то све могло, а такође би било потребно да то траје сатима да се то тако запали. Тако да, све у свему, ово на неки начин смрди.
С друге стране, још једна ствар која ме чуди, једноставно, као човека и као неког ко стоји на челу овог Друштва… овде постоје камере. Ако камере нису успеле да забележе отворено починиоце, на камерама може да се чује уредно звук да ли је заиста било ломљаве пре него што је паљевина настала или није.
Једноставно, речено је, да тиме завршим – овде неко не жели да реши проблем.
Кажем вам, још једном понављам, ја имам сазнања да случај уопште није ни отворен.
На крају крајева, ако је Друштво у власништву ових просторија, са јасном адресом – Владе Ћетковића број 3, онда је неко требао да ме контактира и да крене ствари да решава онако како то и општа и научна и Божија правила налажу.“

*

МАРКО ЈАКШИЋ, народни посланик са Косова и Метохије

Марко Јакшић

Марко Јакшић

„Па ево, ја ћу само да се надовежем на ово што је господин Касаловић рекао.
Очита је ствар да цео случај жели да се заташка. Ја сам јуче био, говорио, причао да је ово рукопис Александра Вучића. Велики број разлога ме наводи на то. Мислим да то није једина ствар, да је главни разлог непосредни текст који је изашао, био у свим медијима- „зид не дамо а Косово дамо“ где се на неки начин осликава национална политика председника владе Србије.
Зашто говорим да препознајем његов рукопис… хоћу да се надовежем да је негде пре пар година у исто време, значи негде око пола три, мени запаљено возило, претпостављам да ће, нормално за ове четири године ништа није нађено… и сами знате да сам имао прилике да то лично кажем Александру Вучићу да он стоји иза паљевине мог возила. Претпостављам да ће и сада КПС и ови остали да кажу да је била неисправна инсталација. А зашто ми је запаљено возило? Зато што сам тада такозвана болна и компромисна решења која је председник владе најављивао по питању Косова и Метохије.
Нема потребе да вас подсећам на даље… да ли се сећате ко је разбио бирачке кутије овде 3.новембра 2013.године. Тада је, у фантомкама су разбијене бирачке кутије, када председник владе најавио да од КФОР-а тражи 45 минута да фактички дисциплинује Србе који се боре против „независног Косова“. Значи, то је на свој начин други доказ.
Оно што је битно и важно, што ми који смо бојкотовали изборе тада, нисмо похапшени, јесте само чињеница да смо, негде сат времена пре најавили ОСЦЕ-у да ће се бирачке кутије разбити и да ће то да уради садашња власт у Београду.
Да ли још треба да вам споменем да је непосредно после убиства литванског полицајца исти председник владе оптужио Србе који бојкотују изборе, а до дана данашњег видите да није утврђено ко је убио тог полицајца, а најмање да су то урадили Срби који су бојкотовали изборе.
Све је то адреса из једне те исте кухиње, значи из кухиње Александра Вучића.
Још, шта можемо да кажемо… јел се сећате негде, предизборног митинга у априлу месецу, кад је на спортску халу у Зубином потоку наводно пуцано, бачене бомбе, и где је, рецимо, све то рађено да се Александар Вучић не појави, где је то приписано нама. Нормално да то нико од нас није урадио и да нам то не пада на памет.
Ми смо опозиција негде, били годинама, никада се нисмо служили насиљем. До дана данашњег није утврђено ко је то урадио, али је то послужило председнику владе Србије да на нечасним, прљавим радњама подигне сопствени политички рејтинг.
Непосредно после тога, додуше можда ће о томе више и да каже Славиша Ристић, десило се – на његову кућу, као посланичког кандидата – бацање бомбе… па онда, после тога пуцање из рафала, све то отприлике из политичких разлога и све је то из исте адресе, из исте кухиње.
Ово овде што пред вама, пред медијима могу да кажем, шта је следеће шта ће премијер да уради према Србима који се боре против „независног Косова“?  Да ли ће то да значи да нам потура бомбе испод возила, да ли ће то да пуца на нас, да ли ће нешто друго да ради против нас? Да ли постоји неки механизам и чин који ће он да изврши?
Обавештавамо јавност Србије да, ако се случајно нама или нашим породицама нешто деси, да знају сви грађани Србије да иза тога стоји лично председник владе Републике Србије Александар Вучић.
Оно што је сигурно – јесте, да смо ми овде поред овог моста, смо предводили Србе у одбрани града Косовске Митровице, сви сте ви сведоци тога. На неки начин смо одбранили и сачували овај град, и са националним, са слободом нисмо хтели да тргујемо.
Последње што смо могли да сањамо јесте овај из Београда и бацити бомбе, имајући у виду да смо били овде, борили се против експанзије Албанаца из јужног у северни део.
Ми се не продајемо. Идеја Отаџбине је највећа, највиша. Могли смо то да радимо задњих петнаест година… Од овог града који је у 99`-ој имао 500 становника, данас има негде око 15.000  – ми смо политички урадили нешто. И захваљујући свему томе Србији и даље постоји ту.
А зашто, сви ћете се питати, пре свега Еулекс, једноставно ћути и затвара очи над свим овим. Управо из политичких разлога, јер негде када се схватило да се са Србима не може изаћи на крај, када се видело да ћемо се борити против „независног Косова“, онда је запад потражио марионетску владу у виду председника који ће се обрачунавати са непослушним Србима против „независне косовске државе“… и он фактички гледа, на неки начин пушта да ово насиље и ови инциденти и ови злочини се дешавају и раде…
Да више не бих дужио, понављам још једну ствар.
Без обзира на све ово што се десило ми ћемо и даље наставити да говоримо, да причамо, да се боримо против стварања још једне албанске државе, и против свих домаћих издајника, који раде на стварању те државе.
На самом крају, знате и сами да смо у ових три године причали да је Заједница српских општина, фактички имаће ингеренције (не агеренције како каже овај градоначелник шиптарски, с обзиром на то да је положио заклетву на овај устав и законе Косова), ми смо назвали да ће та заједница имати статус ингеренције риболовачког савеза, а председник владе је онда још више то снизио и рекао да ће Заједница српских општина личити на друштво које ће се бавити пуштањем грамофонских плоча – то је отприлике његова изјава.
То једноставно говори и сведочи каква је каква је национална политика ове владе према Косову и Метохији.“
*

СЛАВИША РИСТИЋ, народни посланик, бивши председник општине Зубин Поток док Србија противуставно није укинула институције Срба на Косову и Метохији

Славиша Ристић

Славиша Ристић

„Нажалост морам да констатујем данас, једну жалосну чињеницу, да после нешто више од сто година, по други пут је у Косовској Митровици убијен руски конзул Шчербина. Нажалост, овај пут не од шиптарских качака и терориста, већ од српских изрода и издајника.
Дакле, оне који су то урадили, а зна се ко је, Александар Вучић – треба да је заиста срамота шта су направили, пре свега због те чињенице.
С друге стране, ви знате да су ове просторије користили и Удружење Срба „Отаџбина“, и ја као народни посланик, захваљујући удружењу Шчербина које ми је омогућило да користим ове просторије како бих повремено могао да одржавам састанке са народом.
Око овог дела „ко је крив“ за ово овде ја не бих заиста понављао, крив је Александар Вучић и његови људи који су добили задатак да ово одраде. То је потпуно јасно.
Дакле, говорио је Марко Јакшић о томе, сви ови догађаји који су се последњих година дешавали, дешавају се по истом рецепту. Неће нас нико убедити да инсталације, баш овде некако увек, откажу у неко време два сата после пола ноћи. Сећате се, локал до овог је горео у неко слично време, сада ово овде, догађаји који су пре тога били – паљење возила господина Марка Јакшића, пуцање на моју кућу и многи догађаји – исти је рукопис, на челу тога стоји Александар Вучић и његови људи, и ми то врло добро знамо.
Као што знамо да полако долази крај свему томе и да ће они морати за све то да одговарају.
Какве инсталације? Можемо мало и то, мада није време за шалу и да се нашалимо… Истина је да су криве инсталације, али знате које врсте инсталације: Брисел је инсталирао издајнике у држави Србији, а издајници државе Србе инсталирали су криминалце у Косовској Митровици који све ово раде. Ето, ако ћемо о инсталацијама, та врста инсталација је одговорна за све ово што нам се дешава. И због ситуације да су грађани Косовске Митровице потпуно ван безбедности, небезбедни и у страху за своју будућност.
Суштина је у томе да се жели сакрити истина.
Што се жели сакрити истина да су барикаду са моста у Косовској Митровици, коју је народ поставио – уклонили они. Да би то сакрили направили су фамозни „парк мира“. Када су добили налог да уклоне „парк мира“ направили су тај зид овде. Када су добили налог да сруше зид сада, наводно, праве некакву нову конструкцију или „потпору“ која ће наводно штитити безбедност грађана Косовске Митровице.
Кога они могу убедити да се безбедност грађана, и да се држава Србија и њене институције бране било каквим зидовима?
Они се бране, као што је то чињено све до 2011.године, бране се народом, одлучношћу народа да остане део државе Србије.
Шта тај зид, чак и да је остао, кога он горе штити? Да ли штити на другој страни државу Србију? Нажалост, не штити је јер и са ове стране зида више нема државе Србије захваљујући издаји њиховој, захваљујући Александру Вучићу који је погасио иснтитуције државе Србије. Дакле, и са једне и са друге стране зида, нажалост, имамо такозване „косовске институције“. То се тако не брани, али нажалост они дижу празну причу и прашину, како би покушали да замајавају овај народ и да кажу како нису издали, а они су издајници и одговараће, одговараће за своје поступке.
На крају ћу само да кажем и ово… Ово је запаљено због тога што се из ове канцеларије, више пута су, излазили критички и текстови и речи према овом режиму. Ја се бојим као народни посланик, с обзиром да у последњем сазиву скупштине и у дому Народне скупштине, су почеле да се чују критике према овој власти, па ћу као народни посланик морати да предложим својим колегама да уведемо дежурство испред дома Народне скупштине јер се бојим да би Александар Вучић спреман да запали и дом Народне скупштине, уколико почне да настави да прича о његовој издаји.“

(Транскрипт конференције за СРБски ФБРепортер урадила Биљана Диковић)

7 replies »

 1. Нападом на Србе педеријер Вучић се сврстао на страни свих душмана српског народа, ујединио се са Тачијем, Харадинајем и осталим крвним непријатељима Срба и Србије, Вучић је крвни непријатељ Срба !

  Свиђа ми се

 2. Сваки обрачун у овој ситуацији међу Србима је катастрофа,и то нас тек води у пораз највећих размера,Ко то сада може да ради нека му служи на част,и од Бога нека нађе.

  Свиђа ми се

 3. “ Druga strana

  Vučić uz pomoć Vojislava Šešelja sprema novu izbornu krađu

  Judini poljupci

  Iznenada se protiv Vučića okrenula komesarska svita kojoj je on do juče bio drag, kao dečko koji mnogo obećava. Kada su shvatili da on samo obećava, krenuli su u napad. Da li će zimsku ofanzivu Vučić moći da izdrži, da lažira pobedu na predsedničkim izborima, da sačuva mir na Kosmetu, da odoli štrajkovima i zahtevima da uhapsi brata Andreja i njegov kartel, da se oslobodi Tomislava Nikolića, da na uzici drži Vojislava Šešelja?

  Milica Grabež

  Krajem januara u Beogradu su se sastali Andrej Vučić, profesor Pravnog fakulteta u Beogradu Dejan Đurđević, predsednik Republičke izborne komisije i Petar Panić Pana, kum Aleksandra Vučića i bivši telohranitelj Vojislava Šešelja.

  Razgovor je bio srdačan i upriličen po Vođinom nalogu, da se razmotre planovi kako da Aleksandar na predsedničkim izborima pobedi već u prvom krugu!

  Prema anketi, koju je srpski premijer naručio, ali da bude objektivna, ispostavilo se da on može da dobije najviše 12 odsto glasova onih koji će izaći na izbore! Anketa je urađena krajem decembra, što je Vođu dovelo do ludila, tako da ga je ministar Lončar morao špricati rastovorom u koji se stavi i malo čistog kokaina.

  Pana je preneo saglasnost Vojislava Šešelja da će u kampanji na sva usta blatiti protivkandidate Sašu Jankovića i Vuka Jeremića, da će njegovi članovi biračkih odbora pisati izveštaje, zajedno sa članovima SNS-a i Socijalističke partije Srbije u kojima će Vučić dobiti 55 odsto glasova, Šešelj 30, a svi ostali kandidati, uključujući i nevažeće listiće samo 15 odsto.

  Dejan Đurđević je potvrdio spremnost da i ove izbore namesti, a sve uz pomoć direktora Republičkog zavoda za statistiku dr Miladina Kovačevića, koji je ogrezao u kriminalu i prevarama, i uz čiju su pomoć i prošle parlamentarne izbore pokrali, dodajući SNS- preko 890 hiljada glasova. Đurđević je iskazao i strah da sabiranje glasova preko računarskog sistema Zavoda za statistiku kontroliše više stranih obaveštajnih službi, jer imaju “virus“ u programu, i insajdere koji ih o tome obaveštavaju.

  U vreme dogovora crna trojka nije znala da je u Briselu Vučić precrtan crvenom olovkom. Zauvek. Njegova politička smrt je sve bliža, a bolest galopirajuća. On je u Briselu 1. februara odbio da javno prizna nezavisnost Kosova i Metohije, pred komesarima, mada je bio i pismeno to obećao. Plakao je, molio, šenio, pretio da će “sve da kaže javno“.

  Vučić je 3. februara na prepodnevnoj konferenciji za novinare rekao da mu je poručeno u Briselu „…Tišina, nema razgovora o Zajednici srpskih opština na KiM“. Na poslepodnevnoj konferenciji, održanoj u Prokuplju, a najavljenoj kao da je u Kosovskoj Mitrovici, Vučić je molio Srbe da budu mirni i dostojanstveni, da ne nasedaju na provokacije. (Ako ih Albanci napadnu, neka izdrže, da pokažu da su spremni da budu tučeni).

  I dok se Vučić u kabinetu valja po podu, proklinjući Klinonove, Putina, Merkelovu, šeike i Federiku Mogerini, kao da se ništa ne događa, aktivisti SNS-a od 20 januara sakupljaju potpise za kanidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Srbije!

  Aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić je najavio ozbiljno kandidaturu, smatra da iza njega stoji 82 odsto članova SNS-a, a Vučić svojoj kamarili obećava da će 15. februara, na Sretenje, Tomu uterati u mišju rupu. Ima da mu jede iz ruke. Zapretiće mu Šešeljem, daće i velike pare, koje već prikuplja jedan od njegovih seiza od više kartela.

  Kada ovaj broj bude pred čitaocima, Vučićeve noge biće još dublje u živom blatu. Ovaj šizofrenik je smatrao da je dovoljno da se poljubi sa komesarkom Mogerini, sa Kurcom, Hanom, Bajdenom, da pokaže devičanski osmeh dok se rukuje sa belosvetskim moćnicima. Sav svoj život i političko delovanje on je zansivao na poljupcima sa njima. Bilo je tužno gledati kako se ljudi sa Mogerinijevom, sa Hanom, sa Kurcom, mada sa njima u životu, privatno, nije progovorio ni prostoproširenu rečenicu! Bili su to poljupci sa Judom. Ljubljeni su znali da imaju posla sa šizofrenim dikatorom, i ništa ih nije koštalo, a on je rastao kao kvasac, preteći svojom lažnom veličnom građanima.

  Crno mu se piše. Vojni i policijski sindikat zakazali su štrajk za 11. februara, koji će potom biti realizovan. Policajci najavljuju da će vreće dokaza saopštiti javnosti o kriminalu premijera i njegove kamarile. Vojnici će pojasniti u kom stanju je srpska armija, na čijem je čelu ništarija Ljubiša Diković a ministar odbrane Zoran Đorđević.

  Čim malo otopli, a za očekivati je, u štrajk kreću i prosvetni radnici, zaposleni u zdravstvu. I žute patke će proleće dočekati na nogama. Međunarodna zajednica zahteva odgovor na pitanje ko je odgovoran za slučaj Savamala, nezakonito rušenje zgrada i ubistvo noćnog čuvara koga su umorli na VMA, a zna se ko je specijalista za ubijanje u bolnicama.

  Iznenada, iz Evropske komisije istražitelji traže odgovore šta je s a 24 sporne privatizacije. Ko je zaustavio istragu, a da EU o tome nije obaveštena. Istražitelji EU i nemačke kriminalističke policije traže od Vučića da uhapsi Andreja Vučića, kuma Nikolu Petrovića i članove njihovog kartela zbog šverca narkotika, oružja, akciznih markica, migranata, pasoša i novca. Traže da se to izvrši bez odlaganja, a premijer nema snage za takvo nešto, On bi ih sve rado žrtvovao, sve uz devojački osmeh, ali nema u njemu te kuraži.

  Dejvid Mekalister je otvoreno saopštio Vučiću da su u Srbiji mediji pod najcrnjim pritiskom. To je rekao javno, dok se to ranije opisivalo dosta blažim rečnikom, što upućuje na zaključak da mu traže glavu.

  Tužno je gledati Vučićevu Veliku propagandu laži, kako Nemanja Šarović, Šešeljev seiz, pred starletom Oliverom Jovićević na RTS-u blati srpsku opoziciju, a nijednom rečju ne pominje da nas je Vučićeva vlada dovela do pakla. Šarović je, svojevremeno, kao poslanik u Skupštini Srbije, uzimao duple dnevnice tako što se prijavio u Bujanovcu, mada je u Beogradu bio predsednik odbora radikala na Čukarici! Od tih para je kupio kola. Sada zavija, za velike pare, da podrži Šešeljevu kandidaturu i oblati Vučićeve protivkandidate.

  Da li će Aleksandar Vučić dočekati aprilske predsedničke izbore?

  Poljubci sa judama dolaze mu glave. Neka, neka samo ode. “

  Izvor – Magazin Tabloid

  Liked by 1 person

 4. Ово су родољуби.
  Ово је народ. У њима видим председника, премијера и министра финансија будуће Србије.
  Живели браћо. Чувајте Косовои Метохију као зеницу ока. Не плашите се никога осим Бога свевишњега. Бог на небу, Русија на земљи. Ухапсити Вучића на коференцији за штампу.
  Има ли кога ко то може да изведе.
  Шта очекује после свега богаљ Вучић? Да буде председник, или премијер.
  Не дозволимо тобраћо.
  Смрт фашизму. Гори су од Хитлера.

  Liked by 1 person

 5. ЖИВЕЛИ ЧЕСТИТА БРАЋО СРБИ СВАКА ЈЕ КА У ЊЕГОША НЕК ГОСПОД ЧУВА БРАТА МАРКА ЈАКШИЋА БРАТА МОМИРА КАСАЛОВИЋА БРАТА СЛАВИШУ РИСТИЋА ЊУХОВЕ ФАМИЛИЈЕ И СВЕ НАШЕ СРБЕ И СРБКИЊЕ КОЈИ СУ СА НАМА ЖИВЕЛО УЈЕДИЊЕЊО СРБСТВО У СЛОБОДНОЈ СРБИЈИ

  Liked by 1 person