ВЕРА

ПОДСЕЋАМО: Зашто су Дечанци тајно (а уствари јавно) признали „републику Косово“ и прихватили документа фашистичке творевине?


31.05.2012. за ФБР приредила Биљана Диковић
ФБ Глас Косова и Метохије

Могуће је да се страним окупаторима жури са завршавањем посла око признавања тзв. „Р. Косово“ па желе да на овај начин покажу јавности у Србији да Тачијеву творевину признају и монаси, дакле да режим из Београда стави тачку и призна.

Други разлог је припрема за прогнање са КиМ свих оних који нису прихватили документа монструозне творевине. Тачијеви терористи нису могли да прогнају оне који нису узели документа, јер би тиме морали да прогнају и своје послушнике – дечанске узурпаторе и попове улизице. Сада када су лажни Дечанци и попови завршили овај посао тачијевци могу да протерају без много галаме све остале.

фото: КОХА

Међу новопротераним могу се наћи и малобројни монаси канонске Епархије рашко-призренске који признају владику Артемија. Ако они буду протерани са КиМ. то значи да на простору јужне покрајине остају само Теодосијеви расколници, сервилни режиму. То је ситуација слична као на простору БЈРМ где је комунистичка МПЦ одвојила народ од Српства и Цркве и од њега направила масу којом може да се манипулише. 

фото: КОХА

Није претерано ако кажемо да, ако се на овај начин угуши канонска Црква на КиМ, нестаће и Срба и Српства и народ ће постати КОСОВАРИ.

***************************************************************
ТЕКСТ СА КОХА.НЕТ САЈТА :

Дечани 31 мај – Особље манастира Дечани у четвртак је признало Републику Косово пријављујући се за документа држављанства Косова. Пет од 14 званичника Mанастира Дечана дошли су до Канцеларије за цивилне регистрације. У подне су отворили врата Општинског центра Цивилне регистрације у Дечанима и аплицирали за документе Републике Косово, јавља коресподент “Коха Диторе”.

Први на листи је отац Сава Драгутин Јањић, а за њим иду Дејан Ширко (Лука), Језекиљ Стакић, Слободан Милинковић (Исаија), и Саша Тимшић (Серапион). Примљени су од председника општине Дечани Расима Сељманаја, који им је пожелео добродошлицу, позвао их да се осећају слободно у њиховој општини и држави.

Отац Сава Драгутин Јањић није желео да говори за медије и по новинским изворима они су тражили да њихова регистрација буде без присутства медија.

(Текст је буквално преведен без икаквог нашег додавања и коментара осим у заградама где смо навели монашка имена новопечених „држављана Косова“)

15 replies »

 1. Не схватам шта би то могла да кажем за шибаџијину пашчад,па да их то увреди,овде су Пожељне све најгоре псовке и најгоре клетве,али не дотиче се то смрада папско- јеретичког, што се мене тиче могла би их све поубијати,њихов је злочин превелики,а припреман је десет година,од стране свих издајника од Црне Горе преко Србије и Ватикана,Америке,посете злочинаца Бајдена ,да имају зрно морала утопили би се у септичке јаме.Нека сви добро знају да на ово не пишем по казивању него имам непосредно сазнање све гледала мојим очима и слушала мојим ушима и протестовала и бунила се али џаба.Чак мислим да сам го прва приметила у Црној Гори где се то није ни скривало.Митро по олит и Џомић говно нападали Мирѕжа Дедеића, а они гори од њега.А о бачком УДБАШУ Буловићу и птице на грани знајузнају.Целом народу треба да је јасно да нису издали јеретици и протерали јединог Владику Артемија који је остао на путу Православља,и истрајавао на одбрани Космета и заштити Србског народа- ДА БИ НА КОСМЕТУ БИЛО СВЕ ДРУГАЧИЈЕ- САЧУВАЛИ БИ КОСМЕТ.
  ДАЋЕ БОГ И ПУТИН И САДА ТРАМП ДА ВРАТИМО НАШ КОСМЕТ !АМИН!

  Свиђа ми се

 2. БОГ СВЕ ВИДИ СА ВИСИНА НЕК ЧУВА НАШЕ КАЛУДЂЕРЕ МОНАХИЊЕ ВЛАДИКУ АРТЕМИЈА ВЕЛИКОГ СРБСКОГ СИНА ЕРП И КОСОВСКЕ МЕТОХИЈСКЕ У ПРОГОНОНСТВУ ШТО ОСТАДОШЕ ВЕРНИ БОГУ И СРБСТВУ А ТО ШТО шиптар КАЖЕ ДА ЊЕГОВА ДРЖАВА ВИДЕЋЕМО ЈОШ ЋЕМО СЕ ЋЕРАТИ И ВИДЕТИ ЛЕДЂА шиптарима и нато окупатору КА И турцима 1912 ЈА ВЕРУЈЕМ У БОГА ДА ЋЕ ТАКО БИТИ МОЛИТВЕ И ПОДРШКА СВАКА ЗА ЧЕСТИТЕ СРБЕ СА КИМ СССС

  Liked by 1 person

 3. Ништа није случајно па ни ова трагедија што нас сналази у Цркви,јудини синови издају Христа,веру и своју браћу поодавно али је народ наш недовољно упознат са својом светом вером, не зна шта се ради и како да поступа у ситуацији кад највиши врх Цркве клизи у јерес и квари Православље.Сваки православац ако жели да живи у Христу а не само да верује( и ђаво зна за Бога али Га не поштује),мора да познаје основно, Закон Божији,Десет Заповести и Девет Црквених Заповести.
  Живећи побожно у братској заједници требало би да стремимо ка смислу живота,ка царству вечном у којем царује Христос, Бог наш.
  Да смо као народ, а нисмо, органски везани у једном Духу и једномислију верни Богу,знали би, научени од Духа Светог, како да препознајемо вукове у јагњећој кожи и не би доспели у овакво грозно стање да су јеретици узурпирали чак трон светога Саве!Значи,како народ живи тако му Бог и даје добре или лоше старешине зависно од тога да ли добро или рђаво живи!Дошли смо до крајње пропасти у свим сферама и мало ко се пита шта сам Богу дужан те је овако…Јер,сви смо за све криви,како кажу свети Оци!
  Ти несретници који су прво издали Христа па онда и свог владику Артемија сад издају и народ око себе јер нису они добри пастири него најамници који беже кад вук удари на овце!.Сад једини спас је у покајању молећи Господа да нам се смилује и да времена да исправимо себе и потом позвати заблуделе и пале у јерес да се врате у истинску светосавску правослвну веру а ако не онда не ићи им на службе нити имати сњима било шта!Тако обноовљени Духом Светим обновимо и своју земљу због дечице наше и због душа наших.
  Дај Боже да се срби сложе обоже и умноже! Амин!

  Liked by 1 person

 4. Овим издајничким чином примања шиптарских докумената и признавањем вештачке отимачке творевине НДК, тзв. оци, монаси и остали штићеници СПЦ на Косову показали су каква, коија и шта им је „вера“.
  И не бојте се оних који убијају тело, а душу не могу убити; него се бојте Оног који може и душу и тело погубити у паклу.Матеј: 10:28 и даље: И ако се само у овом животу уздамо у Христа, најнесрећнији смо од свих људи.1Кор.15:19.

  Свиђа ми се

 5. Ко није доживео „шиптарско гостопримство“ не може разумети јадне монахе са Косова и Метохије. Сваки Србин који живи и који походи Косово и Метохију заслужује највеће поштовање.Предлажем држави Србији да чешће организује обиласке манастира и становништва Косова и Метохије. Да приволи све који могу да нађу слободно време да крену браћи у посету, да их охрабримо, да се зближимо, да се разумемо. Из фондова се дају средства за разне глупости често и душепогубне а запостављају се потребе човека,.Љиљана Ћуић

  Liked by 1 person

 6. Mene samo interesuje sta kaze onaj glavni Ekumenista! Znam sta kaze, on je kriv za sve, jer cim je on dosao kao glava Crkve, sve je pocelo naopacke. Svu tu bagru iz patrijarsije treba isterati da idu na Kosovo svojoj bratiji, savi i teodosiju, kako bi ostali mogli da se bore protiv njih.

  Liked by 1 person

 7. ВИЛЕ
  На Лазареву суботу и на Свете Цвети 2008.г сам био на поклоничком путовању на КосМету, да бих видео каква је тамо ситуација, јер нисам веровао политичарима и медијима, јер сам пензионер. У Манастиру Светих Архангела у Призрену смо били гости на слави Свете Лазареве Суботе, која је била изванредна. После тога смо видели Манастир Богородицу Љевишку у каквом је био стању. После тога смо отишли у Манастир Грачаницу где нам је служио Епископ Артњемије. После тога смо отишли у Ораховац на преноћиште. Сутра дан смо ишли на Литургију у Манастиру Високи Дечани где нам је служио Епископ Теодосије. Након службе смо обишли Пећку Патријаршију где сам видео монахињу бившу супругу Бориса Тадића. Ово поклоничко путовање ми је помогло да схватим истину стања на КосМету и у СПЦ.
  Након тачно 42 месеца 23.октобра 2011.г сам ишао поново на поклоничко путовање у КосМет. Први пут смо ишли преко Косовске Митровице а други пут аутопутем Крушевац- Куршумлија- Подујево- Приштина- Пећ, због блокада на прелазу код Лешка. У Пећкој Патријаршији нам је предавање држала једна монахиња која је дошла пре 12 година из Француске. После смо отишли у Манастир Високе Дечане, где је ситуација била иста као пре. Онда смо дошли у Велику Хочу(Голему Очу), где смо спавали. У Виници Високих Дечана је Црно вино као и раније 3 пута скупље него испред Винице. Сутрадан смо отишли у Призрен. Тада је Теодосије био преместио Рашко Призренску епархију из Грачанице у Призрен. Разочарао сам се кад сам видео да су монаси напустили Манастир Светих Архангела. Манастир Богородице Љевишке је реновиран. Онда смо отишли у Гњилане, након тога у Грачаницу и на крају у Приштину. Интересантно је да је тамо од 40000 срба остало 80, што нам је рекао Свети Отац цркве Светог Николаја. Албанци су у Приштини незадовољни јер је дневница Грађевинског мајстора 5 евра а код нас од 30 до 50 евра. Онда смо отишли на Газиместан и преко Подујева и Куршумлије се вратили назад.
  Кад сам снимио ситуацију други пут после 42 месеца, видео сам шта је учињено, што сам очекивао и 2008 године, тако да ме нико није могао лагати, јер је ратни циљ 1999. год био:“Ако КосМет изгубимо у рату има шансе нека генерација у будућности да га врати, а ако га изгубимо за зеленим столом(У Рамбујеу), онда је он за свагда изгубљен“. Војска се изборила да се добије Резолуција 1244 Савета Безбедности УН, што је Црвена линија, за све Србе на целом свету.
  Најлепша ствар која нам се десила је Новак Ђоковић који је пореклом са КосМета, који је постао највећи Србин после Николе Тесле, који брани Србију и Србе.

  Liked by 1 person

 8. To sto rade siptari na Kosovu to je donekle i razumljivo.Sta reci za Srpske popove i Srpsku policiju koja u srcu Srbije u manastiru vaznesenje na Spasov dan premlacuju neduzne monahinje i verni narod koji bio na molitvi i klececi govorili ocenas.Ima li sta strasnije i grozomornije da sto Srpskih popova premlacuje svoj Srpski narod od koga zivi.Kakvom bi kaznom trebalo kazniti te majmune koji se nazivaju da su Srbi.Bog dragi sve vidi .Nece im to biti nazdravlje.

  Свиђа ми се

  • БЛАГО РЕЧЕНО, МАДА НАДАМО СЕ ДА ЋЕ ДА СЕ ПОКАЈУ, ЗАБОРАВЉАЈУ НА СВ. САВУ И БОГА КОМЕ ТРЕБА ДА СЛУЖЕ!

   Свиђа ми се

 9. ПИТАЊЕ: Шта да раде они монаси који остају у манастирима??? Да ли је боље да их Шиптари протерају са Космета, па да манастире оставе на милост и немилост шиптарској багри???

  Није ли иста (или слична) ситуација у Црној Гори, где протерују свештенике и монахе СПЦ који немају црногорско држављанство???

  Liked by 1 person

  • Бане, већина монаха је већ протерана са КиМ, али не директно од Шиптара, већ од њихових слугу – истих ових који узимају шиптарска документа. Ови су најобичнији издајници. А могу ли издајници да буду чувари било чега? Наравно да не.
   Ове ће народ Светосавски, кад-тад, да истера из манстира, а не Шиптари.

   Liked by 1 person