АКТУЕЛНО

„Узми рачун и победи“, наградна игра српских власти: СИРОТИЊУ ВУКУ ЗА НОС – цела Србија „ријалити“ уживо


Фарса од државне наградне игре

Фарса од државне наградне игре

Сиротињу вуку за нос

„Узми рачун и победи“, наградна игра српских власти, претворила је целу Србију у ријалити уживо. Под плаштом борбе против сиве економије, држава је све сиромашнијим грађанима бацила више него примамљив мамац, првобитно у виду доделе једног, а потом и неколико станова у Београду, аутомобила, бројних путовања, техничке робе.

Потребно је послати десет фискалних рачуна, па оно што држава треба, а не ради, одрадиће становништво за сопствене паре, играјући се јурењем мрских им продаваца који поткрадају Србију неиздавањем фискалног рачуна.

Огроман одзив створио је и невероватну пометњу у Поштама Србије које становништву „бесплатно“ деле коверте. Тако су многи дане проводили у редовима, али авај, кад је џабе узимало се шаком и капом. Многи остадоше кратких рукава, док напор грађана сузбија нелегално тржиште у бројним продавницама.

Оно је процветало пред поштама где тапкароши продају коверте за 50 динара. Пошто се ријалити претворио у „узми рачун и победи, ако успеш да дођеш до коверте“ запретио му је ћорсокак и држава је морала да се укључи у сузбијање нелегалног тржишта, ограничавањем броја коверата по особи на три дневно.

„Хлеба и игара“ у Србији очито никада не мањка, али су, вероватно ненамерно у наградној рашомонијади заборављени они најсиромашнији који живе само на хлебу. Наиме, фискални рачуни које грађани шаљу морају бити виши од 100 динара, а најефтинији хлеб кошта 40, па треба купити бар три векне да би се добила шанса за награду. Ко те паре нема, унапред је дискриминисан у новој врсти српске лутрије.

У трци и општине

Слање коверата са фискалним рачунима и потврдама за учешће почело је 1. фебруара и трајаће до краја марта. Планирана су четири извлачења у марту, а паралелно са наградном игром организоваће се такмичење општина и градова у броју прикупљених фискалних рачуна.

ИЗВОР: ВЕСТИ

——————

13.2.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

5 replies »

 1. @Косовац
  Добих ову поруку, а не видим је у коментарима:
  „слободан млинаревић,
  Разочарао си ме, нисам знао да у теби чучи коцкарска страст. Довољно си интелигентан да схваташ да те ови вашарски Цигани вуку за нос, али очигледно страст је страст.“.
  Иако сам пробао све коцкарске забаве од кликера, ајнца до рулета, то ми никада није постала страст. Немој по том питању, да будеш разочаран. Беше то за мене само „посао“. Тако и ово. Није то никаква страст, већ беспослица и забава, као и провера догађања око нас. Колико нам држава подмеће разне бесмислице, скоро толико нам се подмеће у разним „доживљајима“ појединаца, препричаваним и увеличаваним од новинара.

  Свиђа ми се

 2. Добар текст, који је критичан према идеји и државној глупости, нема смисла зачињавати бројевима и подацима који НИСУ тачни. Лично учествујем у ријалитију, који нам је приредила држави и нисам налетео ни на редове, ни на тапкароше, а свраћао сам у сваку пошту на коју сам налетео. Негде сам добио 7, негде 5, негде два, негде три коверта. Наравно, да их није увек било на „лагеру“ у неограниченим количинама. Уосталом НИЧЕГА нема у неограниченим количинама и у моменту. Најефтинији хлеб НЕ кошта 40, већ 24-26 динара. Обилазим продавнице и нисам приметио никога, да купује једну векну хлеба. Причам о Београду.

  Свиђа ми се

 3. ЛИЦЕМЕРСТВО – БЕЗ ПРЕСЕДАНА !

  ВИДИ СЕ ДА СУ ТАЈ КУРС ПОЛОЖИЛИ СА НАЈВИШМ ОЦЕНОМ .КОД СВОГ МЕНТОРА ЂЕРЂА ШВАРЦА…..

  https://sr.wikipedia.org/wiki/Џорџ_Сорос  

  ДР ИНГ БОЖИДАР МИЛОСАВЉЕВИЋ http://skrivenosaznanje.blogspot.com >Понедельник, 13 февраля 2017, 0:59 +01:00 от СРБски ФБРепортер : > >РЕПОРТЕР posted: “ Сиротињу вуку за нос „Узми рачун и победи“, наградна игра српских власти, претворила је целу Србију у ријалити уживо. Под плаштом борбе против сиве економије, држава је све сиромашнијим грађанима бацила више него примамљив мамац, првобитно у виду додел“ >

  Свиђа ми се