АКТУЕЛНО

Москва Трампу: Крим је саставни део Русије – своју територију никоме не враћамо


КРЕМЉ

КРЕМЉ

ЗВАНИЧНА РЕАКЦИЈА НА ТРАМПОВУ ИЗЈАВУ ДА РФ ТРЕБА ДА КРИМ ВРАТИ УКРАЈИНИ

  • Портпарол Кремља Дмитриј ПЕСКОВ: „Што се тиче враћања Крима – та тема се неће разматрати јер и не може бити предмет разматрања. Русија са страним партнерима не разговара о питањима која се тичу њене територије“

ПОРТПАРОЛ Министарства иностраних послова Русије – Марија Захарова – поручила је САД у име свог државног врха да Москва „своје територије никоме не враћа“.

Имајући у виду изјаву портпарола Беле куће, Шона Спајсера, да Доналд Трамп очекује да Русија „Украјини врати Крим“ и да обезбеди деескалацију конфликта на истоку Украјине, нагласила је:

„Ми своје територије не враћамо. Крим је територија Руске Федерације“.

Огласио се и Кремљ преко свог портпарола Дмитрија Пескова који је саопштио:

„Што се тиче враћања Крима – та тема се неће разматрати јер и не може бити предмет разматрања. Русија са страним партнерима не разговара о питањима која се тичу њене територије. Наравно, рачунамо да ће контакти бити успостављени и ми ћемо америчким партнерима спокојно и конструктивно изложити своју аргументацију“.

Песков је додао да ће Русија – као гарант Минског споразума – наставити да се залаже за деескалацију конфликта у Украјини.

Посебно је нагласио да се у руско-америчким односима засад ништа крупно не догађа:

   „Досад смо имали изјаве о намерама да успоставе (бољи) односи јер се сада налазе у жалосном стању. Међутим, не треба пожуривати догађаје. Председник САД још формира своју администрацију. Напросто: треба сачекати прве контакте“.

 

ИЗВОР: ФАКТИ

————–

15.2.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

 

1 reply »

  1. Ех да смо били кроз историју сложни,мудри да избегнемо све деобе,сеобе,поделе ,међусобне свађе,однарођења били би данас бројчано велика нација,па нам нико неби смео отимати територије као Русији што не смеју Крим.

    Свиђа ми се