АКТУЕЛНО

Сведочење преживелог логораша: Кардинал Степинaц је лично клао српску децу у Јасеновцу


фото: СРПСКА ИСТОРИЈА

фото: СРПСКА ИСТОРИЈА

Примио сам писмо из Аустралије у коме се наводи да је г. Васа Кондић из Сиднеја, иначе преживело дете из хрватског логора за истребљење Срба, Јевреја и Рома у Јасеновцу, саопштио истину о ономе што је лично видео као дете од седам година док је био заточен у Јасеновцу.

Господин Васа Кондић је рођен 1934. године у Сладињи код Козарске Дубице. Хрвати су спалили његово село одмах по успостављању своје Независне државе Хрватске, а он се као заточеник нашао у логору смрти у Јасеновцу. Лично се уверио – својим очима је гледао како су најгрознији кољачи српске деце били римокатолички свештеници, тако да су чак и неки Хрвати у логору покушавали да спасу по неко дете. Ови католички попови су поред крста носилy око врата и нож за клање деце и одраслих.

Отимали су малу децу од мајки које су вриштале и запомагале, док су их католички попови псовали. Једном руком су држали дете, а другом их клали, па онда бацали леш у гротло пећи за спаљивање.

Цео логор је заударао на спаљено људско месо.

Г.Кондић говори и како је у логору било право славље када би долазио у Јасеновац хрватски загребачки надбискуп Алојзије Степинац. Носио је некакву посебну униформу, а његов крст је био много већи од крстова осталих попова.
Степинац би смирено и хладно хватао и клао једно по једно српско дете и бацао леш у усијану пећ. Све то је г.Кондић посматрао у току три месеца, а онда су његову групу заточеника преузели Немци, па је тако остао у животу. По свршетку Другог светског рата је г. Кондић отишао у Италију, да би потом емигрирао у Аустралију, где и сада живи.

Све наведене податке је пренео адвокат из Аделаиде у Аустралији г. Васко Вукоје.

Српска Православна Црква је најновијом одлуком Сабора оформила комисију на челу са загребачким митрополитом г.Порфиријем која треба да разговара са римокатолицима у Хрватској о превазилажењу „проблема“ због догађаја у Хрватској у току Другог светског рата. Један од закључака би требала да буде и сагласност да се за светитеља Римокатоличке „цркве“ прогласи и ратни злочинац Алојзије Степинац за кога се зна да је лично клао српску децу, да је као врховни римикатолички војни викар био духовни вођа Јасеновачких кољача итд.

Српски народ никада не може да заборави злочине Хрвата над Србима, Јеврејима и Ромима и улогу Римокатоличке „цркве“ и њеног свештенства у тим злоделима. Српски народ никада неће опростити ни својој Цркви, уколико се дође до некаквог „споразума“ са  „црквом“ у Хрвата.

 

Професор др Србољуб Живановић
Председник Међународне комисије за истину о Јасеновцу
Лондон, Велика Британија

(Борба за веру, среда, 8. јул 2015)

————————-

15.2.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

5 replies »

 1. Погрешно је поистоветити управнике у цркви са црквом!Не сме се мешати појам „црква“ са онима који су тренутно на челу СПЦ,јер „црква“, то су сви верујући (и упокојени и живи) заједно са црквеном јерархијом.
  Зато је погрешно рећи да „ако наша црква направи било какав компромис у вези Степинца и сагласи се проглашењу за свеца,то више дефинитивно и неће бити Србска православна црква,већ екуменистички привезак католичке цркве“јер то не чини црква него екуменисти,издајници праве вере у цркви.
  СПЦ је аутокефална помесна црква у органском јединству са Једном,Светом,Саборном и Апостолском Црквом којој је Христос глава а не папа као што желе екуменисти!
  Управо екуменисти иду на руку јеретичкој папској организацији учествујући у том циркусу поводом њихове жеље да крволока Степинца прогласе за неког тамо њима свеца.
  Зато верујући народ нипошто не треба да иде на њихове богомрске службе да би их тиме опоменули да се покају да не буду свргнити у пакао као слуге сатанине!

  Свиђа ми се

  • У праву сте Марија,нисам ишао у детаље па сам рекао наша црква.е сада је питање шта је наша црква са овима тренутно што је воде,или је у праву владика Артемије,или је на правом путу истинска Србска православна црква.Јесу ли сви они јерес или су на путу Светосавског Православља то народ мора да процени,али ситуација је заиста сложена,и не иде у прилог нашој вери.

   Liked by 1 person

 2. Ако наша црква направи било какав компромис у вези Степинца и сагласи се за проглашењу за свеца,то више дефинитивно и неће бити Србска православна црква,већ екуменистички привезак католичке цркве. Народ Србски ако и то прогута,поред досадашњих великих грехова и толеранције световним и духовним властима ,потписаће себи смртну пресуду и смртни грех од кога ће нам и сам Господ окренути главу заувек,и сви наши Свети Срби који су давали себе а и сада се моле за наш напаћени народ и веру.

  Liked by 1 person