АКТУЕЛНО

СРПСКИ ПОЛИТИЧАРИ КОЈИ ПОСЛЕ ОБНОВЕ ТУЖБЕ ПРОТИВ СРБИЈЕ ЗА ГЕНОЦИД ОСТАНУ У КОАЛИЦИЈИ СА БАКИРОМ ИЗЕТБЕГОВИЋЕМ СУ ИЗДАЈНИЦИ СРПСКОГ НАРОДА


***
Пише: Душан Марић

Узалуд су се Милорад Додик, Младен Иванић, Борис Тадић, Александар Вучић, Младен Босић и други српски политичари с обе стране Дрине у протеклиИ двадесет година трудили да припитоме Бакира Изетбеговића, да од генетски модификованог исламског терористе, којем света књига није Куран већ Исламска декларација његовог оца Алије, направе српског пријатеља. Узалуд су ћутали и гутали кнедле на његове сталне гилиптерске провокације, били фини и додворавали му се. Правили се да су слепи код очију и глуви код ушију. Често на уштрб достојанства српске нације коју воде. Узалуд је Вучић после покушаја убиства у Сребреници, у најбољој намери, глумио Гандија и слао поруке о српско-муслиманском братству и јединству, узалуд Иванић и СДС сада покушавају да се праве луди и да не виде да су у коалицији са јатаком ИСИЛ-а, који је од исламског дела Федерације БиХ направио предузеће које је већ произвело 100.000 вехабија.

Узалуд. Ивер не пада далеко од кладе, што се грбаво роди време не исправи, а од старог непријатеља никад новог пријатеља. А син ратног злочинца Алије Изетбеговића се од почетка своје политичке каријере понаша као заклети непријатељ српског народа, који и не крије да му је циљ да Србе протера преко Дрине или их сведе на статус националне мањине и раје. Има ли међу Србима идиота који то још не схватају?

Треба ли за ове тврдње бољи доказ од јалијашке одлуке Бакира Изетбеговића суспендује државу БиХ и у њено име, приватно, поднесе захтев Међународном суду правде у Хагу за ревизију тужбе против Србије за наводни геноцид? И притом се ноншалантно позива на „саветодавно мишљење“ групе верских фанатика коју предводи председник Исламске заједнице Хасан Ченгић, а која је заједно са двојицом Изетбеговића, врло заслужна за идеолошко профилисање и организациону трансформацију Ал Каиде у глобалну терористичку организацију.

Изетбеговић је констатовао низак морал Орићеве јединице

Изетбеговић је констатовао низак морал Орићеве јединице, ту је и син Бакир, фото АРХИВА

Главни кривац за рат у БиХ 1992. године је Алија Изетбеговић. Да је овај исламски екстремиста, оличење османлијске подмуклости, прихватио лисабонски споразум, Хрвати не би имали ни куражи, ни снаге да ратују са ЈНА. Све би се завршило са неколико битака и пораза хрватске војске у првој половини 1992. И било би боље за све. У БиХ би било мање 110.000 гробова и 350.000 хиљада мање разорених кућа и станова, а 1.300.000 више становника. Не знам да ли би БиХ остала јединствена, самостална или у саставу некакве Југославије и да ли би постојала Република Српска, али знам да би огромна већина Срба, Хрвата и муслимана у БиХ била срећнија и боље живела него данас. Нису будале, већ паметни људи, измислили пословицу: „Ко рат желео, у кући га имао“.

А Бакир Изетбеговић очигледно хоће рат. Хоће репризу пакла који је БиХ уназадио за 50 година и унесрећио најмање милион породица. Хоће гранатирања, логоре, клања, силовања и стотине хиљада људи у избегличким колонама. Да би довршио оно што његов туњави бабо није завршио. Овај дописни члан Исламске државе, који је БиХ претворио у њен регрутни центар, у „проклету авлију“ Иве Андрића, очигледно мисли да је Србима ратова толико преко главе да се не би бранили. Већ би као овце ишли или на клање или преко мостова на Дрини.

 

ФОТО: bljesak.info

ФОТО: bljesak.info

Разумем Изетбеговића. Шта очекивати од исламског терористе који је 1992. заједно са својим оцем у БиХ довео десет хиљада муџахедина да му помогну у светом рату против хришћана и претварању БиХ у исламски калифат. Чудио бих се да је другачије. Али не разумем српске политичаре и снисходљивост коју ових дана показују према овом лудаку. Површност и лакоћа са којом се односе према његовом покушају да српски народ, народ над којим су у последњем веку извршена два злочина геноцида, оба пута уз значајно учешће муслимана, прогласи за геноцидан народ.

Притиснут предизборним бригама, у покушају да не долива уље на ватру, да смањи тензије у региону и да уместо тенковских путева Срби и муслимани једни према другима граде ауто-путеве и мостове, премијер Србије Александар Вучић слеже раменима и каже да се, шта год Итзетбеговић урадио, са њим мора разговарати. Људски и хришћански. Ко те удари по једном образу, окрени му други.

Али са гилиптерима не помажу ни људско, ни хришћанско. Изетбеговићи, и отац и син, су сто пута доказали да не разумеју тај језик. Они га презиру. Да ли Вучић у неком делићу своје главе још увек гаји илузију да га је у Сребреници напала руља или група навијача? Да је случајно што „истрага“ о том покушају атентата на председника владе Републике Србије стоји у месту? И да Бакир Изетбеговић, само кад би имао „спонтану“ прилику, не би поновио покушај да га линчује?

Тај сарајевски гилиптер и његов отац су, од 1992. до 1995. године, зарад убијања Срба, у БиХ позвали све светске исламске терористе. Дали псима оружје и пустили их на српско становништво. Нема познатог исламског терористе, од Осаме бин Ладена, преко лудака који су за рачун америчких војно-индустријских лобија 11. септембра напали Њујорк, до главних оперативаца и идеолога ИСИЛ-а, Фронта Ал Нусра и Ал Каиде, који занат нису изучили код Изетбеговића, Ченгића и реис улеме Церића. Управо у додиру са њима и њиховом визијом ислама Ал Каида је од провинцијске авганистанске терористичке групе постала светска терористичка организација.

Изетбеговићи су гладне сарајевске муслимане, своје комшије, људе исте вере, позивали да им деле хлеб, а онда, кад се несрећници окупе, разносили их динамитом. У улици Васе Мискина 26 разнетих и 108 рањених. Маркале први пут, 68 убијених, 144 обогаљена. Маркале други пут, 37 убијених, 90 рањених. На Тузланској капији 71 разнет експлозивом, 240 рањених. Само због тога да би те злочине приписали Србима и тако додатно сатанизовали ионако опањкан српски народ.

Како од монструма који је, само због тога да би нанео штету хришћанима, био спреман да у реду за хлеб, на пијаци и на корзоу пуном омладине не трепнувши експлозивом убије и обогаљи 800 муслимана очекивати да има милости према Србима, да их разуме, да поштује њихову неспремност да живе у исламској џамахирији? И очекивати његову сарадњу у раду на побољшању односа између два народа?

Војници Алије и Бакира Изетбеговића су први у свету после Другог светског рата, увели праксу да заробљеницима одсецају главе. И онда од Бакира Изетбеговића очекивати да би жалио главу Александра Вучића или Милорада Додика.

Не разумем ни Милорада Додика. Као да се, можда заплашен америчким санкцијама или новим ратом, труди да минимизира тежину Изетбеговићеве намере да Србија буде судски проглашена за прву геноцидну државу и историји цивилизације. Нису проглашене ни Хитлерова Немачка, која је ликвидирала више десетина милиона недужних људи, ни Аустро Угарска која је поморила стотине хиљада Срба, ни НДХ која је заклала милион Срба, али зато треба прогласити Србију. Због хиљаду заробљених, па стрељаних муслиманских војника у Сребреници. Који су пре тога опљачкали и спалили 130 српских села и убили 3.000 Срба у Подрињу.

А понајмање разумем Вукоту Говедарицу, Младена Иванића, Драгана Чавића и остале лидере Савеза за промене, који су коалициони партнери Бакира Изетбеговића и са овим психопатом и његовом СДА чине власт на нивоу БиХ. Уместо да узврате истом мером, раскину коалицију, напусте све институције БиХ и прекину све контакте са гилиптером, они се понашају као снајке. Измишљају некакве глупе изговоре. Нисмо дошли на седницу парламента, али учествујемо у раду скупштинских одбора. Хоћемо да делимо постељу са Изетбеговићем, али да останемо невини. Не одобравамо то што се Бакир понаша као да не постојимо и приватизује државу у којој ми држимо функцију председника и министра спољних послова, али ћемо остати са њим у коалицији. Нећемо је раскидати. Него ћемо је одложити. У замрзивач. Да се не поквари. Док се прашина мало не слегне и Срби забораве ово терорисање и понижавање. Па ћемо онда образ опрати водом и понашати се као да ништа није било. Јер тако најбоље штитимо интересе српског народа и Републике Српске. Ма хајте, молим вас. Па у то објашњење не би поверовао ни мали Перица из „школских“ вицева.
Уколико Бакир Изетбеговић остане при свом сулудом науму и до 27. фебруара обнови захтев да се Србија прогласи за геноцидну државу, сваки Србин који остане са њим у коалицији је најобичнија битанга и издајник. Као што су у последњем рату битанге и издајници били Мирко Пејановић и Татјана Љујић Мијатовић (мајка Дуње Мијатовић из ОЕБС-а дежурне заштитнице свих плаћеника НАТО пакта у Србији), који су пристали да као Алијини Срби у Председништву БиХ замене Биљану Плавшић и Николу Кољевића.

Приче како треба сачекати и видети да ли ће тужба бити прихваћена, па онда одлучити о „српском одговору“ је тричав изговор. Оних којима је фотеља у етнички чистом Сарајеву, из којег је протерано 170.000 Срба и у којем је убијено више хиљада српских цивила, важнија од српског народа, Србије и Републике Српске. Шта значи то ако тужба буде одбијена? Да то можда неће умањити Изетбеговићеву кривицу? Или ће можда тај гест разумевања СДС, ПДП и Савеза за промене код њега изазвати осећај кајања? Па више неће подносити сличне тужбе, тражити укидање Републике Српске и хушкати на рат?

Тај филм Срби неће гледати. Исламски екстремизам и стварање исламске државе БиХ, у којој неће бити места ни за Србе, али ни за Хрвате, је суштина политике двојице Изетбеговића. Разлог зашто су почели да се баве политиком.

Алија Изетбеговић је 1992. године био у прилици да бира између мира и рата. И, наравно, изабрао је рат. Као једини пут до стварања исламске државе БиХ. Узалуд су га водећи муслимански прваци, на челу са академиком Мухамедом Филиповићем и Адилом Зулфикарпашићем саветовали да изабере мир, да са Србима и Слободаном Милошевићем направи историјски договор који ће муслиманима обезбедити потпуно равноправан статус са српским народом. Уколико Бакир Изетбеговић ове или неке следеће године буде у прилици да одлучује између мира и рата, мир нема никакве шансе.

Што му Срби у Београду и Бањалуци буду више попуштали, што му се буду више умиљавали, Изетбеговићу ће то бити подстрек више да изазове рат. Такве битанге разумеју једино утук на утук. Два шамара за шамар.

Радован Караџић је то схватио 1992. Да није, не би било Републике Српске, а Срби у БиХ би били потлачена мањина. Ако би их тамо уопште било.

 

Душан Марић

Душан Марић

Душан Марић

 

————-

19.2.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

 

9 replies »

 1. Ja mislim da je ovo prilika, a na osnovu dosadašnjih istraživanja, da se stavi tačka na prevaru – Srebrenica.Možda je ovo i dogovor za rehabilitaciju srbije i njenom učešću u ratu, da se kaže istina, ako znamo da je iskoristimo, ali nama uvek nedostaju dokumenta i dokazi o manipulacijama, lažima, izdaji…

  Liked by 1 person

 2. Избегавам, колико је могуће, да бројим крвна зрнца, а када их бројим, не правим инсинусације, већ напишем тачно оно што знам или мислим. Аутор ми је познат у вези његове политичке каријере, али је текст добар и ако имаш нешто да кажеш и у вези текста и у вези аутора, напиши. Матор сам ја, да ме неко вуче за нос.

  Свиђа ми се

 3. ЖИВ БИЈО БРАТЕ МАРИЋУ РАДОВАНА КАРАЏИЋА МИ СРБИ ДА ПОШТУЈЕМО САЧУВАО ЈЕ ЈЕДИНИ ОН СРБСТВО У СРБСКОЈ РЕПУБЛИЦИ ПОКОЈНИ НИКОЛА КОЉЕВИЋ ЈЕ УБИЈЕН НИЈЕ ШЋЕО ДА СЕ СРБСТВО ДЕЛИ ОДБИЈО ЈЕ ИЗ БЕОГРАДА СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА КОЈИ ЈЕ СПРЕМИЈО СРБИМА ГРОБНИЦУ ОН ЈЕ титов син копиле ЖИВЕЛА СРБИЈА И НАШ ПРВИ ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРБСКЕ ГОСПОДИН РАДОВАН РАШО КАРАЏИЋ

  Liked by 1 person

 4. У размишљању аутора недостаје једна јако битна чињеница а то је интерес „крвата“ и „lijepe njihove“. Њихов утицај почетком деведесетих и данас.
  Што се тиче референдума о „дану републике“ , није битан сам референдум него резултати истог а крајњи резултат је прилично поразан јер је празник постао грађански и нема више никакво вјерско обиљежје.
  Што се изласка тиче? Тешко да могу дезертери , ратни профитери , комуњаре , полутани и рвати позивати СРБске борце на референдум а држе их двадесетак година у нафталину као старе капуте и ваде из ормана по потреби.

  Свиђа ми се

 5. Прочитах текст и могу рећи да је сво што је Душан горе написао жива истина. Зликовци који су убијали свој народ како би то приписали Србима, су дно дна људског рода и са њима не треба водити било какве разговоре, преговоре а поготову не учествовати у власти. Они само чекају прву прилику да ти забоду нож у леђа!

  Са друге стране, као што Миро рече у његовом коментару, остаци Обамине администрације и Клинтонски олош покушавају да подгрију балканско буре барута што прије и на тај начин направе Трампу још један проблем.

  Liked by 1 person

 6. Већ вечерас се потврди слутња аутора текста. Министар безбједности БиХ Драган Мектић једном ногом је закорачио у отворену издају. Јавно је признао да није као србин изашао на референдум како би својим гласом бранио Дан Републике Српске.
  Чекамо сљедеће србе на високим положајима о својим ставовима и (не)дјелима.
  Изетбеговић је потрошна роба у корист америчких заосталих интереса Обамине администрације. Ревизију су стручно припремили западни адвокати и турили Бакиру под нос. С разлогом. Треба дестаблизовати Балкан како би зауставили Трампа да промјени другачију опцију за БиХ- Жури им се.
  Неки политичари у Србији (Вулин) одговарајући на ову ревизију тужбе грешком дефинише тај појам. Сам признаје да је то тужба БиХ против Србије. Није ми јасно како тај дефинише БиХ као државу и њене институције? Нити је држава БиХ покренула ревизију нити иједна институција БиХ. Овдје се ради о бакировом узурпирању и преименовању себе и своје странке у званичне институције БиХ.
  Друго, српски политичари на власти у Републици најављују тужбу против Бакира ако његова ревизија стигне у Хаг. Али, заборављајући да ће изгубити тужбу јер су судије нелегалног Уставног суда БиХ странци и муслимани који ће га заштитити. Дакле прије тужбе Српска треба у Скупштини прогласити уставни суд нелегалним и тражити његово преименовања без странаца.
  У супротном, Бакир ће наставити и даље: тражити укидање имена Српска, распарчати српске територије на регије, укинути заставу и грб, а по том слиједи незамисливо најгоре за србски народ у БиХ.

  Liked by 1 person

 7. Свако попуштање и компромис је брутална издаја и ништа више.Хвала Душану Марићу и моје дужно поштовање.Све написано је истина и горко чињеничко стање.

  Liked by 1 person

 8. Свака част аутору на тексту. Чини ми се, да је тачно и разумљиво описао заблуде православља у односу на исконске непријатеље. Последично и фемкање појединих српских политичара са обе стране Дрине. Надајмо се, да ће их „ревизија тужбе“ отрезнити и заувек ослободити заблуда у којима живе.

  Liked by 1 person