ВЕРА

Монах Антоније: Интелигентни секташ Мирољуб Петровић је један од претеча Антихриста у данашњој Србији


„Који се опијају у ноћи се опијају“…
„И не мислите и не говорите у себи: Имамо оца Авраама; јер вам кажем да може Бог и од камења овога подигнуги дјецу Аврааму. А већ и сјекира код коријена дрвећу стоји; свако, дакле, дрво које не рађа добра рода, сијече се и у огањ баца.“- опомињао је Господ.

0

Мирољуб Петровић

КМ НовинеИстинољубље
Пише: монах Антоније

(Касније придодата уводна напомена:
Пошто је овај текст писан без посебне претходне припреме, морам додати и то да се уз име Мирољуба Петровића прилепила и једна нова секта, да ли са његовим руковођењем или не – не знам. То је секта Јевреја који сами себе називају „Истинско Православље“. Наводно су то неки Јевреји који су признали Христоса за месију, „САМО“ не признају Цркву, не признају Светитеље…  већ болују од јеврејске „племено изабране“ гордости, где кажу да су „само Апостоли били у праву јер су били јеврејског рода, а Светитељи познији нису јер нису били јеврејског рода“. Ти залуђеници, мисле да се „врате“ у апостолска времена па да крену испочетка како они мисле да треба – као и свака секта, и са њима нема сврхе расправљати се јер не обрађају пажњу на аргументе већ су у стању само понављати своје заблуде у недоглед, као да причају сами са собом. Кажем не знам да ли је њих Мирољуб основао, али свима њима он је темељ постојања и „апологије“ њихове верске маштарије.)
***
Пре него што вас упутимо на чланке сајта Борба за Веру о почетцима раскринкавања веома опасне медијске појаве зване Мирољуб Петровић, да се захвалимо свима који су покренули ову важну тему о особи која ни часа не мирује гледајући на сваки начин придобити себи и своме зловерју коју душу више, нарочито преко интернета.

Кажемо – раскринкавања појаве, а све ради заустављања даљег ширења препредено скривене зле науке и даље погибије душа слушалаца, а без икакве злонамерности према заблуделом Божијем створењу Мирољубу, коме желимо све најбоље – а то је смирење пре Истином која је Богом Откривена и сачувана једино у Православној Цркви Светитеља Божијих …

Много пута хтео сам прокоментарисати разноразне, вешто замаскиране, јереси и опасна учења која је Мирољуб префињено гледао подметати својим слушаоцима, а због који су га многи лаковерни сматрали „православним – антиглобалистом“, уосталом као и оног масона Дејана Лучића. А ствар је нарочито опасна, ради се о две најинтелигентније претече Антихриста у данашњој Србији.

Светитељи су рекли: Ђаво је интелигентан али није смирен и мрзи на добро и воли само себе… а све ове карактеристике добар глумац може задржати савршено скривеним од очију јавности – у себи, а притом их и лукаво дозирати и придобијати себи следбенике. Јер сваки који смирено и православно истинољубиво не верује у Бога, тај верује у себе и жели нешто од земаљских утеха , почасти и власти за себе. Но, оставимо Лучића – њему је довољна и само чињеница да је био УДБАШ и да је сада ЈЕВРЕО-МАСОН па да буде обележен пред православним стадом као лопов и разбојник (иако је прочитао неке православне поуке и пророштва, па покушава да их подметне као део сопственог свезнања и интелигенције).

Међутим, са Мирољубом је ствар закукуљенија, јер је овај дубље зашао у верску Литературу и префињеније дела у истом, Лучићевом смеру. На основу само пар Мирољубових предавања која сам се натерао одслушати – запрепастио сам се од танане лукавости и умешности која кривоверјем опија слушаоца – наравно, уколико је он имало православно неутврђен. Не залазећи у море његових детаља и реторичких бравура, немајући времена а ни посебне жеље да анализирам комплетно учење и подметања Мирољубова – страх од одговорности ме једини тера да опоменем на опасну духовну превару коју сам, хвала Богу, уочио само на основу пар прегледа снимака поменутог аутора.

Запажање, на основу Духа и Учења Светитеља Цркве Божије – Православне ми је следећи: Мирољуб Петровић је најумеснији претеча Антихриста у савременој србској историји, претеча – тј. онај који припрема душе за долазак нечастивог, притворно доброг, Богоотпадника који треба на кратко да постане властодржац, уједињеног у греху човечанства.

Мирољуб се, очигледно, није прво утврдио у Светом Православљу и учењима Светитеља наших, па је потом – насео на екуменистичку причу – „да су и католици црква хришћанска“, е онда је спознао сав аморал и неправду међу свештенством римо-католичким – и потом у себи пљунуо на све црквено – са прљавом водом просипајући и бебу, са прљавим католицизмом избацујући из себе и Свето Православље и све више преферирајући умишљену „изабраност“ Јевреја.

Ово се лако може уочити у кратким моментима, када Мирољуба занесе сопсвено-свезнајућа пропаганда и када избаци љути јед према Цркви… То је јасно и недвосмислено учинио неколико пута у неким емисијама радио Светигоре – где су му наивни свештеници и наивни митрополит били подарили време да прича о својим интелигентним али несветим тумачењима сваког дела Библије… не у Духу Светом којим дишу једнодушно Анђели и Праведници- него уз помоћ оних других, привидно „добрих“ духова – који, чим их не гледаш, шкргућу зубима на све што је Божије.

Да не причамо о другим неправославним душепогубним Мирољубовим учењима као што је „смртност душе“, обрезивање и друго… Мирољуб је отишао и корак даље, њега је опило и учење Христоубица Јевреја који су распели Господа Христоса, Јединог нашег Спаситеља, и он у свему покушава подметнути тумачење да је та јеврејска Христо-отпадничка секта и даље „богоизабран народ“ исправне вере… као по форми „судбине“ у коју верују ограничени незнабошци муслимани, једном одређени – вечито одређени (као да су словесни људи роботи па не одговарају за своје грехе – већ је само битан телесни педигре, као код паса)

Прикривено је преузео многа јеврејска учења и ставове… Заборављајући поуке Светитеља Православних – Да се не удубљује у Стари Завет нико ко се пре тога у души, речи и делу није добро утврдио у Новом Завету Господа Христоса! Јер, шта бива са оним ко занемарује Сунце а више пажње обраћа на светиљке, неће ли по мраку тумарати и у јаму пасти…

„Који се опијају у ноћи се опијају“… „И не мислите и не говорите у себи: Имамо оца Авраама; јер вам кажем да може Бог и од камења овога подигнуги дјецу Аврааму. А већ и сјекира код коријена дрвећу стоји; свако, дакле, дрво које не рађа добра рода, сијече се и у огањ баца.“- опомињао је Господ Јевреје пре отпада и Распећа да су деца Авраамова само они који су то по духу, који чине дела Авраамова. Авраам би дао на жртву Богу и сина свога, а богоборни део тадашњих Јевреја (оних који нису примили православље и приклонили се Сину Божијем) жели да убија Сина Божијега, Месију који им је од свих пророка вековима наговештаван. Због чега то (?)… Из зависти, мржњи према добру, гордом свезнању, одбацивању сазнања о својој грешности и неопходности смиреног покајања, и умишљеној „непромењивој предодређености“.

Нису деца Авраамова они који су то само по телу, већ они који су по духу, послушна деца која живе по смиреном узору Авраамову. Смирени, пак, део Јевреја је примио Спаситеља Христоса, а горди део Јевреја је наставио ширити своју злу науку и бусајући се својим крвним педигреом на крају ће, преко својих масона, на власт над човечанством и довести савршеног отпадника од Бога, Антихриста који ће се богом прогласити и који ће бити плод греха људског… Јер не тражише и не волеше Истину, па се допусти сила обмане да се не спасу … Као и код Срба данас, једнима је најпреча Права Вера Божија а многима пуко, гордо, племенско србовање.

Хронолошки, дакле, Мирољуб се, прво није утврдио у Православљу, потом, насео је и на лукаву екуменистичку причу коју данас и многи свештеници подмећу народу – да су, наводно, и „римокатолици део цркве“, потом се сусрео са саблазним делима римокатолика, и на крају кренуо широким протестантским путем све даље од родног Православља… и то настојавајући да Јевреје, Христоубице, представи као народ и даље изабрани који ће спасити свет… А како знамо да ће Јевреји-Христоубице и њихови масони на крају и довести свог Антихриста на власт над посрнулим човечанством, јасно је о како се душепогубном учењу ради.

Елем, не може се са јеретиком (тј. неправославним) борити против глобалиста, не може се без погубне штете православноме који би да се „братски“ уједињеном католицима борити против муслимана, не може се без штете узимати понешто из исправних ставова Мирољубових – занемарујући интелигентне замке кривоверја, не може се једном страшћу борити против друге, не може се са мањим злом борити против већег зла, не могу се јеретичке књиге читати а остати савршено неповређен… Ово могу једино Светитељи који су достигли савршенство у чистоти и смирењу и добили савршено расуђивање између добра и зла…

ОНИ могу, а за нас важи оно из Црквених Заповести: Јеретичке књиге не читати! Ко не поштује заповест Цркве Светитеља који су крв и зној пролили да би се савршено приближили Господу Христосу и стекли Његово Богопознање, показује се гордим и умишљено свезнајућим демоно-поседнутим јадником који има патолошку жељу да још кога собом зарази, себи усличи, собом оштети, собом уравња.

Сваки праведник, Светитељ, ослушкује од Бога и Цркве Светитеља све, и учење, и делање, и време кад да дела и коме да дела… То је Свети страх Божији, страх да не погрешимо, да не отпаднемо од Православне Истине, да не саблазнимо ближње, страх да правилно схватимо и испунимо Учење Духа Светога – Истину Цркве Божије.

Не варајте се, то што неко само изјави да је Православан и да поштује Светитеље (то ради и свака овдашња гатара) – то он у свакој речи и делу треба да покаже… а да свакога процене и прокљуве то не могу сви верници Цркве. Зато је била и обавеза да се скрене пажња на ову ултра-мисионарску погубну појаву учења Мирољуба Петровића.

И да није другога, чим много поучаваш а немаш унутрашњи подвиг непрестане борбе са сопственим страстима – лако ћеш помислити да „много знаш“ – и од тада ћеш постати лукава играчка демона за залуђивање и богоотпадништво мноштва људи који те слушају. Сваки праведник гледа себе да окаје, поправи измоли опроштај од пронађеног Истинитог Бога и ближњих, јер зна да ће му то бити први одговор који треба дати пред Судијом Страшним Христосом… гледа да заволи Бога и ближње и да се моли за добро свију, затим да брани Истину једино спасавајуће вере Православне када је неко, свесно или не, урушава…

Али кад треба нешто да поучава, што је посебан дар, он у страху Божијем гледа и прати Вољу Божију на њему, чека призив Божији на то велико дело дато од Бога само реткима, дато Благодаћу као Дар од Бога, дато Благодаћу као и свака друга врлина, и то – само онима који је истински и смирено желе и од Бога траже. Шта рећи, када рећи, коме рећи, колико пута рећи… У страху Божијем непрестаном…

Сваки праведник се не узда у себе већ у Господа, зато је Господ Христос и напоменуо основну разлику коју симболише и онај горди, умишљено учени, зловерни секташ и лажи-учитељ: „Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемјери, што проходите море и копно да бисте добили једнога сљедбеника, и кад га придобијете, чините га сином пакла двоструко већим од себе“… (Матеј, 23, 15.)

Надамо се да Мирољуб несвесно шири своја учења и да има наде да ће у сујетну машту разлетели несмирени свој ум – подјармити Истини Божијој, Учењу Цркве, Учењу Светитеља, оном Откривењу Божијем које је Сам Он послао људима ради спасења и оставио сачуваним једино у Јединој Цркви Христовој, Цркви Православној, а Црква Божија је Њиме благословена Благодаћу Духа Светога само зато што чува Истину Његову и Заповести Његове жели применити у животу сваког члана „малог стада“ Христовог…

А Заповести испуњава онај, који је искрено Бога тражио, Истину Његову у Цркви пронашао, себе потпуно смирио и грешником великим сматрао пред Богом и ближњима и, потом, тек онда, као сведочанство исправног пута – истинску љубав од Бога задобио… Љубав себе-заборавну, Љубав пожртвовану за Истину и ближње без изузетка, једину Љубав Божију – Љубав која се (сујетно) не показује пред људима сем из преке потребе, која у тајним одајама срца воли Творца и творевину, а исијава делима на светло јавности само када је то неопходно и неодложно…

Такав крај желимо и Божијем створењу Мирољубу, а до тада саветујемо да се његова самопоуздана кривоверна учења никако не слушају, па макар наоко изгледала врло поучна, јер мало отрова сву изворску воду загади, а ако је имало загади – ту неће више бити Духа Светога, а где нема Бога – ко се први насељава, знате већ – онај који свакоме жели вечну паклену погибао… Најопаснија лаж је она која највише личи на Истину, зато су јереси у Цркви нарочито раскринкаване, док је погибија незнабожаца бивала сваком верном недвосмислено јасна…

Богом вам свима срећна нова година и да у њој сваки Србин добије спознање свога греха и живот свој поврати Светом Православљу – како би се удостојили да и Србија васкрсне и да Православни владар нам дође, да се ослободимо ропства греху, лажи, смрти и ђаволу који нас је, са својим многобројним својим масонским слугама – својих државних и духовних намештеника, данас умногоме поробио…

 ИстиноЉубље свима Вама!

Категорије:ВЕРА, MAIL - RSS FEED

Tagged as: , , ,

13 replies »

 1. Оче Антоније, најдобронамерније ти препоручујем да погледаш na овом истом порталу :

  Обраћање јеромонаха Гаврила (Кондрашова) баћушки Рафаилу БЕРЕСТОВУ, и одговор оца Рафаила о.Гаврилу

  Погледај можда ти се разбистри да треба да извадиш брвно из ока свога,и урадиш исто што и о.Рафаило, да се покајеш, а сигурно ниси већи молитвеник, нити имаш духовни опит већи од старца, а ни СВЕТИХ ОТАЦА.

  А везано за апологетско надахнуће у одбрани православља изражено кроз горњи текст, имаш одговор у Св.Писму:

  Рече Господ: не судите, да вам се не суди; јер каквим судом судите, онаквим ће вам се судом судити; и каквом мјером мјерите, онаквом ће вам се мјерити. А зашто видиш трун у оку брата свога, а брвно у оку своме не осјећаш? Или, како ћеш рећи брату своме: стани да ти извадим трун из ока твога: а ето брвно у оку твоме? Извади најприје брвно из ока свога, па ћеш онда видјети извадити трун из ока брата свога.

  Надаље Св.Јеванђеље по Матеју:

  А Исус, знајући мисли њихове, рече им: Свако царство које се раздијели само у себи, опустјеће; и сваки град или дом који се раздијели сам у себи, неће се одржати.
  И ако сатана сатану изгони, сам се у себи раздијелио; како ће, дакле, опстати царство његово?
  А ако ја помоћу Веелзевула изгоним демоне, синови ваши чијом помоћу изгоне? Зато ће вам они бити судије.
  А ако ли ја Духом Божијим изгоним демоне, онда је дошло к вама Царство Божије.
  Или како може ко ући у кућу јакога и покућанство његово отети, ако најприје не свеже јакога? – и онда ће кућу његову оплијенити.

  АКО ЧИТАШ СВЕТО ПИСМО и СВЕТЕ ОЦЕ,ЗАШТО ОЧЕ АНТОНИЈЕ ИДЕШ НА ЛИТУРГИЈЕ ГДЕ СЕ ПОМИЊЕ ЈЕРЕТИК како га ти зовеш „ВАША СВЕТОСТИ“, ЗАШТО се тамо причешћујеш и зашто саветујеш верницима да иду на те литургије, шта ти то радиш?!!!

  Јеси ли ти већи молитвеник од светих ОТАЦА па и од оца Рафаила?!!!

  Читамо даље Свето Писмо:

  Који није са мном, против мене је; и који не сабира са мном, расипа.
  Зато вам кажем: Сваки гријех и хула опростиће се људима, а хула на Духа Светога неће се опростити људима.
  И ако рече ко ријеч против Сина Човјечијега, опростиће му се; а који рече против Духа Светога, неће му се опростити ни у овоме вијеку ни у будућем.

  Оче Антоније, губиш енергију тамо где не треба, извади брвно из ока свога.

  Мирољуб Петровић тако схвата православље, али сигурно није свесно злонамеран, није ни поп, ни бискуп – пардон епископ дурић, није гавриловић, није мидић, није буловић, није јевтић,није радовић,филарет,качавенда,пахомије и остала многобројна братија која се запатила у СПЦ.
  Поменути су свесно злонамерни, а ти си у литургијској заједници са њима?!

  Они се помињу у нашим Црквама на литургији на којима ти присуствујеш и причешћујеш, па те питам са киме си ти у заједници и којим то духом изгониш демоне из наше СПЦ?!!!

  Ишао сам на литије али сам престао. То је била добра идеја, али после ових сазнања ако бих те пратио постао бих шизофрен, односно раздељен, а ти види размисли добро да се ниси прелестио.

  Свиђа ми се

  • Оче Антоније ако си ти већи духовник од светог Атанасија Великог дај нам релевеантне доказе да свети Атанасије Велики није у праву који каже:

   Ево шта каже Св АТАНАСИЈЕ ВЕЛИКИ :

   „Aко се неко претвара да исповеда праву веру, а ипак општи са оним који су у зловерју,
   позовите га да се удаљи од тога општења. Али ако он обећа да ће прекинути, сматрајте га за брата!.Али ако устраје у духу противљења, клоните га се“.

   То јест, св.АТАНАСИЈЕ ВЕЛИКИ нама говори, ако се неко претвара да исповеда праву веру , али ипак општи са јеретицима клоните га се, идите од њега!

   То јест, велики светитељ Цркве говори нам, да сваки који има литургијско општење са јеретицима, није православан!!!!

   А ти оче, шта ти радиш ?!!!

   Оче Антоније, да ли си ти већи духовник од Светог Атанасија Великог?!!!

   Зашто упућујеш вернике да иду на службе код јеретика, а сам лично присуствујеш њима, причешћујеш се код њих, Зашто?!!!

   Којим примером браниш ПРАВОСЛАВЉЕ?!!! Зар на овај начин?!!! Кога ОБМАЊУЈЕШ?!!!

   У ЧИЈОЈ СИ СЛУЖБИ?!

   Оче Антоније, бачена је анатема на екуменисте, јеси ли ти спреман да то примиш на своја плећа?!!!

   ПрестАНИ ДА ОПШТИШ СА ЈЕРЕТИЦИМА БАЧЕНА ИМ ЈЕ АНАТЕМА !!!

   Свиђа ми се

 2. Поштована Редакцијо,Послао сам Вам коментар на горњи текст у среду који још увек није објављен па вас молим да ми одговорите који је разлог необјављивања.
  Споштовањем Ваш верни пратилац Звонимир

  Свиђа ми се

 3. Католичка црква је највећа и најопаснија секта. Мислим да ће се са овом тврдњом сложити и монах Антоније.Већ је опште позната чињеница да је врх Српске православне цркве дубоко огрезао у јереси екуменизма што је и сам г. Иринеј Гавриловић када је изабран за“ патријарха“потврдио рекавши да је екумениста и назвавши папу“ цветим оцем кога је сам свети дух призвао“.Свети Јустин Ћелиски је за екуменизам у својој књизи “ Екуменизам и Православна црква“ написао да је то свејерес и следствено томе да је Иринеј Гавриловић јеретик.Свети оци, на које се монах Антоније често позива изричито забрањују било какво општење са јеретицима.По мом скромном суду Иринеј Гавриловић је много опаснији него што су то Мирољуб Петровић и Дејан Лучић, јер је на челу СПЦ одговоран за велики број поверних му душа верника .Уместо да се клони јеретика како то свети оци указују, монах Антоније молитвено општи са Иринејом Гавриловећем спомињући га на литургијама СПЦ по његовом сопственом исказу и обраћа му се са ваша светости.Дали је монах Антоније у праву, нек просуде читаоци ових редова, када каже да г.Иринеја Гавриловића треба помињати на литургијама све док не буде осуђен на сабору СПЦ, противно петнаестом канону који прописаше свети оци,који гласи:
  “ А они, који се одељују од општења са својим епископом због какве јереси, која је од светих сабора, или Отаца осуђена, то јест кад он јавно проповеда јерес и отворено о њој у цркви учи, такви не само што неће подлећи казни по правилима за то, што су прије саборнога разбора оделили се од таквога епископа, него ће напротив бити заслужни части која православнима пристоји. Јер они нису осудили епископе, него назовиепископе и назовиучитеље, нити су расколом порушили јединство Цркве, него напротив похитали су да ослободе Цркву од раскола и раздељења.“

  Свиђа ми се

 4. Meni je žalosno što ovde pričamo o Miroljubu Petroviću i Dejanu Lučiću. Ono osnovno što se prećutkuje je stanje u SPC. Ako neko ukaže na problem, po automatizmu se baca u jeretike,sektaše… Ali šta se dešava u srcu SPC ? Dali neko pominje izopštenje Kačavende ili njegov položaj unutar crkve? Dali neko pominje novotarije u služenju svete liturgije,ekumenizam!? Da citiram Vladiku Nikolaja ,, uprljali su i opelo“! Ako spominjemo nekog ko je van crkve,onda onog jakog u veri i molitvi nije moguće poraziti nikakvom pretnjom koja dolazi spolja. Ali ako je mene strah od blagoslova nekog monaha pedofila ili ekumeniste. Onda imamo ozbiljan problem! Ja pozdravljam Monaha Antonija. Samo ne mogu da prihvatim sudjenje sa slabim argumentima.Odnosno kad se izvadi ralo iz oka svojega, lako ćemo vaditi trnje iz Petrovića,Lučića…

  Свиђа ми се

 5. из текста:

  „То је јасно и недвосмислено учинио неколико пута у неким емисијама радио Светигоре – где су му наивни свештеници и наивни митрополит били подарили време да прича о својим интелигентним али несветим тумачењима сваког дела Библије…“

  Митрополит је све само не наиван.

  Свиђа ми се

 6. Neko je gore spomenuo da od Miroslava treba prihvatiti ono dobro, a odbaciti ono loše.
  Jednom drugaru sam savetovao da ne prati njegov rad, da mu neće dobro doneti, i taj drugar je baš to rekao, ja slušam samo ono ‘dobro’ kod njega… Danas je taj drugar adventista.

  Bogu hvala što je neko najzad javno osudio ovog nesrećnika. Pre par godina sam ispratio par njegovih snimaka i video da čovek ne zna ni sam šta propoveda. A pritom se izjašnjava kao pravoslavac. Najstrašnije je bilo videti da ga dosta ljudi podržava, poa čak da ima i predavanja u našim crkvama.
  Najgore je što on nije nit pravoslavac nit adventista, on je potencijalni tvorac sekte.

  Свиђа ми се

  • Ја сам то написала иако у ствари мислим исто што и ви, такве људе уопште не треба слушати јер они сами кажу да језуити могу бити и овде и онде, радити исте послове на различитим крајевима света преко посредника ,па се с правом запиташ да ли је он језуитски посредник?

   Свиђа ми се

 7. Svi ovi verski propovedaci su manje-vise djeca djavola koji ih spotice da pricaju ono sto ne znaju. Osobe koje ih slusaju dive im se dok ne shvacaju o cemu ti lazni proroci propovedaju. Osoba kojoj je poznata Biblija i istina u njoj moze odmah donjeti odluku dali su lazovi ili kako reco prevaranti. Danas ima oko 2000 hriscanskih sekta i dominacija i svi pricaju laz onako kako se to njima svidja a slusaocima dali se to svidjalo ili ne glavno da pare dolaze. Jedina i samo jedina je istinita samo Crkva Bozija koja propoveda pravo jevandjelje i Hristovu nauku a ostali su svi oni kojima je Hristos rekai i recice im „Idite od mene, nikad nisam cuo za vas koji cinite bezakonje“.

  Свиђа ми се

 8. То није новост, он је адвентиста и сва његова предавања су веровање које се темељи искључиво на Светом писму. вера у Христов други долазак и светковање библијског седмог дана, односно Суботе.Ако је неко пратио нека његова предавања на ТВ-у могао је видети да су превише јудаизована, као да он скривено и између редова говори о антихристу и будућем рају на земљи који тек долази. Јер нема Христовог другог доласка зато што он никада није ни отишао. Христос је међу нама- јесте и биће, у све векове векова!Јер Христос каже:„Ја сам с вама у све дане до свршетка века.“Стога је јасно да он говори о антихристу који ће доћи и по њему донети рај на земљи. Очигледно је и прикривени верник теорије еволуције али ипак он је пре свега научник а наука је ћерка теологије , можда је и он сам само у потрази за Истином.А када је реч о вери, она се, у сваком случају, никаквим научним системима не може доказивати, односно Бог је недоказив. За наше спасење вера је изнад свега потврда ствари невидљивих, а не Мирољуб или научна доказивања.Мање забрињава то што он предаје чак и у православним црквама јер у сваком случају код Мирољуба треба прихватити оно здраво што говори, а одбацити оно што то није,од тога да његов рада спада скоро у идолопоклонство.

  Свиђа ми се

  • ‘ јер у сваком случају код Мирољуба треба прихватити оно здраво што говори, а одбацити оно што то није’
   Ko misli da je dovoljno jak u veri, neka to radi, i onako je već na pogrešnom putu.

   Izdvojeno iz teksta gore:
   ‘не може се без штете узимати понешто из исправних ставова Мирољубових – занемарујући интелигентне замке кривоверја’

   Свиђа ми се