АКТУЕЛНО

Дмитриј Стешин: Украјина ће бити прикључена двема донбаским републикама – а не обрнуто


Дмитриј Стешин

Дмитриј Стешин

ПРОГНОЗА НАЈПОЗНАТИЈЕГ РУСКОГ РАТНОГ ИЗВЕШТАЧА ДМИТРИЈА СТЕШИНА

  • „Са Русијом иза леђа, Доњецка и Луганска Република могу се држати наспрам украјинске армије бесконачно. И притом – полако кувати кијевску жабу“
  • Стешин уопште не крије: „С нестрпљењем чекам када ће коначно постати јасно да је Украјина држава која не може да функционише нити да закључује споразуме. То ће коначно развезати руке свима који су се уморили од те ,црне рупе’ на периферији Европе“

Најпознатији руски ратни извештач – Дмитриј Стешин – оценио је да би у догледно време доћи до тога да се Украјина прикључи двема донбаским републикама, а не обрнуто.

Прво је нагласио да је појава указа Владимира Путина, који се признају пасоши и сва друга документа Доњецке и Луганске Републике, „демонстрација посебног односа Русије према њима.

Стешин посебно наглашава: „Са Русијом иза леђа, Доњецка и Луганска Република могу се држати наспрам украјинске армије бесконачно. И притом – полако кувати кијевску жабу“.

Поводом америчке подршке кијевском режиму, рекао је:

„Безмало месец дана сам провео у Курдистану и Ираку у време јуриша на источни Мосул. Од тога сам две недеље провео у ирачкој војној бази и уверио се како изгледа истинска војна помоћ Запада. Оно што добија Украјина је – демонстрација скривених намера и притајених снова. САД под Трампом немају намеру да троше амерички новац на било какве квазидржаве. А држање ЕУ зависиће од држања Вашингтона“.

Стешин уопште не крије: „С нестрпљењем чекам када ће коначно постати јасно да је Украјина држава која не може да функционише нити да закључује споразуме. То ће коначно развезати руке свима који су се уморили од те ,црне рупе’ на периферији Европе“.

По његовим речима, ситуација у Украјини је веома жалосна и не постоје изгледи да се побољша.

За Русију ће – сматра Стешин – наступити одлучујући моменат када се ситуација у тој земљи нађе између ове две тачке: незаустављивог ширења безвлашћа и прве хаварије на некој атомској централи.

Стешин ДНР и ЛНР отворено саветује да – док и саме чекају да се Украјина нађе између те две тачке – функционишу овако:

        „Морају појачавати војну обуку, овладавати новим врстама војне технике и новим војним специјалностима, рађати децу и правилно подизати и васпитавати већ рођену. Донбас је плацдарм којем ће бити прикључена Украјина. А никако – обрнуто“.

 

*Поред више новинарских награда, Стешин је и добитник награде Савеза писаца Русије „Руска тема“

ИЗВОР: ФАКТИ

———–

22.2.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић