АКТУЕЛНО

Није Румунија напредна као Србија: У Румунији 2016. за корупцију одговарало 1.300 функционера


фото ФАКТИ: РУМУНИЈА, протест

фото ФАКТИ: РУМУНИЈА, протест

МЕЂУ ЊИМА – ТРИ МИНИСТРА, 17 ПОСЛАНИКА И 16 СУДСКИХ СЛУЖБЕНИКА, А СВЕ – ПРЕД СУДОВИМА

  • ФАКТИ: Шта је ово са Румунима? Пуцају ли они од корупције или од државног здравља? Биће да они своје гнојне ране чисте. Бар некако, бар донекле. Судећи по овоме, у Румунији би Млађан Динкић одавно био макар изведен пред суд, па – ли оправдан или прослеђен у затвор. У Румунији би се Синиша Мали такође одавно нашао пред судом, са малим изгледима да ужива у имовини са које је померила завесу његова бивша супруга. А овако, Србија пуца од напредњачке напредности, а борба са корупцијом стиже до путарске и просветне „мафије“. Сви министри чисти као сунце! Сви помоћници министара и државни секретари – такође! Тужиоци и судије као да су прекјуче стигли из Хиландара! Све изборне кампање узор чак и за Ангелу Меркел и Кристијана Керна. Благо нама – још више ћемо плакати од среће…

У РУМУНИЈИ је 1.300 званичника прошле године било пред судом због корупције којом је држави причињена штета од 260 милиона евра, изјавила је данас главна тужитељка Лаура Кодрута Ковеси.

Међу највишим званичницима изведеним пред суд због корупције су била и три министра, 17 посланика и 16 судских службеника, рекла је Ковеси.

„Желимо да се боримо против корупције, али потребни су нам подршка стабилног законодавства и институционални оквир“, рекла је она.

У Румунији су током фебруара организовани највећи антивладини протести од пада комунизма пошто је влада левог центра издала указ којим се ублажавају антикорупцијски закони. Премијер Румуније Сорин Гриндеану је потом повукао указ.

 

ИЗВОР: Бета/ФАКТИ

—————–

24.2.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Ко је у Србији одговарао за корупцију до сада и дали ће уопште икада одговарати све док државом управљају овакве власти,тешко да ћемо доживети.Јер што народ рече врана ,врани очи не вади.

    Свиђа ми се