АКТУЕЛНО

Вучићев пријатељ Бајден: „У БиХ је био геноцид, а не грађански рат“


Џо Бајден

Џо Бајден

Бивши потпредседник Сједињених Држава Џо Бајден изјавио је да се о геноциду у Босни и Херцеговини мора причати, преноси Саветодавно веће БиХ на свом Фејсбук профилу.

Милошевић је планирао етничко чишћење у БиХ

Он је ово изјавио на свечаности у Вашингтону током које му је Саветодавно веће БиХ уручило животну награду.

Истакао је да нема ништа на шта је више поносан од повезаности с напором да се оконча геноцид у Босни и Херцеговини. Присетио се и времена када је слушао о рату и злочинима који су се дешавали 90-их година у БиХ.

– Кроз слушања и контакте са другим дипломатама, био сам уверен да је Слободан Милошевић планирао етничко чишћење у Босни и Херцеговини – казао је Бајден.

Према његовим речима, за време рата је веровао да народ у БиХ има право да се брани, због чега је у марту 1992. године предложио Резолуцију о подизању ембарга на увоз оружја који су УН и НАТО одлучили да наметну.

Нападните ЈНА док прелази Дрину…

Бајден је истакао да је додао још један елемент, а то је да се подигне ембарго и да се нападне ЈНА која је прелазила Дрину да би починили хаос који су планирали у БиХ, али да се онда ништа није десило.

– Ви сте преживели. Изгубили сте породице, изгубили сте домове. Борили сте се да сачувате ваш дигнитет. Ово није био грађански рат, био је геноцид. Једноставно геноцид. И то се дешавало пред очима целе Европе – рекао је Џо Бајден.

 

ИЗВОР: ВЕСТИ

—————–

27.2.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

  1. Југословенска народна армија је бранила свој народ.Е ту сам те чекао каубоју?А са којим правом сте развалили Југославију? Са којим правом сте забранили да се та држава брани?Ако је она била суверена(све док је ви нисте прогласили неважећом)имала је право да се брани.Али исто као и све остале које сте развалили диљем свијета Ирак, Либија, Сирују је спасио Путин, и направили највећу избјегличку кризу на планети, и то све чистом силом и ратом.Тако сте исто раскуђили и нашу велику кућу,а онда сте забранили да се бранимо.Наравно да волите Муслимане на Балкану јер су вам требали да нас раскуће , али остале на Блиском истоку мање волите јер вам не дају џаба нафту,па сте им направили пакао од живота као и нама.Добро сте анализирали нашу историју и добро сте до детаља испланирали како да наш пакао буде најпакленији и најкрвавији.Знали сте ко ће први да почне(Пуцањ на Српско свадбено весеље), зато сте Алију изетбеговића убиједили да се предомисли($$$$),направили лажни референдум(међу многима-9није ни први а ни посљедњи) ,направили лажни масакр у Васа Мискина и на Маркалама, а онда,организовали масовно убијање сСрпског живља у Сребреници и око Сребренице.Из енклаве се пуцало по Српским положајима и све док се Генерал Младић није спустио тамо, није се заустављала провокација.Лично сам слушао и гледао Младића како разговара са командантом енклаве и каже му ако не престану убијати људе и пуцати на Србе из енклаве, ето ме доле.Кад је дошао са војском, овај смрад се толико препао да су му се ноге и руке тресле и кад га је понудио цигаром испала му је из руке.Младић је рекао своме преводиоцу да му каже да није дошао да га бије него да заустави пуцање из енклаве.Услиједио је директни судар са Српском војском и послије њихове погибије,требало је прогласити „злочин, над злочинима“,јер је то све у интересу Америке која је од тог региона удаљена десетине хиљада километара,и окривити зле Србе , како би Клинтон могао покренути Америчку машину смрти у сенату, против“злих Срба“.Послије знамо како су срочили причу и како су нас предочили свијетуи како су скројили нове нације и нове државе.Ова у БиХ је чардак ни на небу ни на земљи и то је Америчко и Европско „ремек дјело“.Силом држе три несрећна народа који се (захваљујући њима) жестоко патолошки мрзе да живе заједно.Срби су криви само зато јер су они створили Југо- славију и треба њој а по свој прилици Србима по сваку цијену затрати сваки траг.Међутим има неко ко све види и све зна.Наша химна почиње са Боже правде, паћемо видјетихоће ли пбрисати нас или себе или можда и нас и себе.

    Свиђа ми се

  2. Ускоро ћеш ти Богу на истину па тамо објашњавај ко је починио геноцид, ми овде знамо и то добро,три пута смо га преживели, Богу хвала!

    Свиђа ми се