АКТУЕЛНО

Б.Обрадовић: „Изборна крађа је у току – Вучић спроводи државни удар“


untitled

ФОТО: ДВЕРИ

Прекидање седнице Народне скупштине и пре утврђивања дневног реда ради одласка Маје Гојковић на страначке консултације у Владу је укидање најважније институције државе – Народне скупштине и спровођење државног удара – изјавио је Бошко Обрадовић.

Александар Вучић не може да победи у првом кругу председничких избора без изборне крађе. Зато су изборне неправилности већ у току. Дижем глас против ове нове изборне крађе у најави од стране СНС. Очекујем да ћу се у току дана са осталим најављеним кандидатима опозиције за Председника Србије договорити о заједничком ставу и наступу да бисмо се изборили за фер и равноправне услове за све кандидате и стали диктатури једног човека на пут.

Изборна крађа се не одвија само на дан избора, већ почиње и пре званичног почетка изборног процеса. Нико не зна шта се налази у бирачким списковима и колико „мртвих душаˮ се спрема да гласа за Александра Вучића. Ако се понови упутство за гласање на Косову и Метохији, Србима на КиМ биће покрадени сви гласови, јер нико из опозиције неће имати могућност да има чланове бирачких одбора на КиМ и учествује у бројању гласова са КиМ. Ако се понови начин гласања у дијаспори, дијаспора ће бити онемогућена да гласа против Вучића.

Равноправна заступљеност у медијима свих председничких кандидата не постоји, а Вучић пет година није изашао нити на један ТВ дуел. Од 2000. године Надзорни одбор Народне скупштине Републике Србије ниједном није био образован упркос законској обавези. Посебно забрињава злоупотреба државних ресурса који су стављени у функцију предизборне пропаганде. На тај начин остварен је дупли предизборни маркетинг за Вучићеве потребе: он се рекламира и као председник Владе и као председнички кандидат, јер није поднео оставку на место премијера.

Оно што је најдраматичније и представља посебну врсту изборне манипулације јесте притисак на бираче који се врши упадањем страначких активиста у приватне куће и станове, вишеструким позивањем на приватне фиксне и мобилне телефоне, претњама отказима у јавном сектору уколико се не гласа за власт или обећањима партијског запошљавања ако се гласа за власт. Увод у својеврсну диктатуру СНС представљају налози партијских руководилаца на челу државних предузећа да се скупљају сигурни гласови за Вучића у јавним предузећима и установама од стране свих запослених.

За наступајуће председничке изборе појавио се и један нови проблем: овера потписа. Постављамо питање капацитета јавних бележника у смислу ефикасног и благовременог вршења послова овере потписа бирача, а нарочито имајући у виду изузетно мали број именованих јавних бележника (око 150 на целој територији Републике Србије), као и евентуалних ограничења у погледа броја овера обављених у току једног дана. Посебан проблем може да представља притисак на јавне бележнике од стране власти да се успори процес прикупљања потписа за опозиционе председничке кандидате, јер су сви постављени од стране СНС, чиме се смањује време за изборну кампању и ускраћује време на медијима које следује сваком кандидату од тренутка проглашења председничке кандидатуре. На овај начин се изборна кампања практично укида и своди на мање од 20 дана.

Зато заједничка опозициона борба против свега овога мора да започне одмах и да прати изборни процес од почетка до краја, како нам се толики број изборних неправилности, нерегуларности, куповине и крађе гласова више никада не би поновио, а Србија коначно постала уређена држава у којој грађани одлучују како желе да живе и ко ће да их представља на државним функцијама.

Изјава Бошка Обрадовића, председника ПГ Двери у Народној скупштини

***

Бошко Обрадовић:  Маја Гојковић ће прекинути седницу јер се плаши опозиције

Председник Посланичке групе Двери у Народној скупштини, Бошко Обрадовић, поручује јавности да се ускоро може очекивати прекид Прве редовне седнице пролећног заседања Народне скупштине, јер на Колегијуму НСРС председници посланичких група од председника Народне скупштине нису добили никаве информације о раду ни за данашње заседање ни за наставак рада Редовног заседања.

Маја Гојковић прекинуће седницу јер се уплашила опозиције и јер хоће да избегне било које обраћање опозиције јавности, а камоли да одржи посебне седнице на актулене теме, које достављамо већ месецима. Тражио сам да председник НСРС створи услове за формирање Надзорног одбора Скупштине за Председничке изборе, на шта се Маја Гојковић оглушила.
Репресалије власти над радом најважније институције у држави – Народном скупштином се наставља. Поручујемо власти да им неће проћи да ћемо им се успротивити свим снагама у даљем урушавању институција државе – поручио је Обрадовић.

Информативна служба Српског покрета Двери

ИЗВОР: САОПШТЕЊА

—————-

1.3.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

 

1 reply »

  1. Све се слажем, али ти ,посебно сад није мјесто са оном двоицом, никад и никако па ни кад је борба против влдајуће коалиције и крађа глсова у питању.Држи се даље од жутих увијек, да не буде с ким си такав си јер сав Српски народ не чита редовно ни новине ни вијести,а сваки глас нам је битан.Дуел ће бити, зато се спреми да то не буде напад на оне који владају, већ солидан програм и понашање достојно једног честитог,поштеног, паметног и угледног младог Српског домаћина.Сво вријеме искористи да кажеш шта ћеш урадити и шта се мора урадити, а не шта они јесу и нијесу урадили, јер Србија зна да су урадили оно што не треба да ураде, а да нијесу урадили што треба да ураде.Потроши правилно своју енергију и народу објасни свој програм до детаља, и не упуштај се у причу о онима који ће ускоро Ако Бог да бити наша ружна прошлост.Буди наша будућност соколе мој.Осим тога до краја поштуј све младе кандидате који мисле исто што и ти и ако Бог да да побиједиш држи их уз себе као највећу подршку.С вјером у Бога и снагу и дух свога народа до побједе и избављења.Боже помози нам и спаси нас молимо ти се.

    Свиђа ми се