АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Ђорђе Вукадиновић: Шешељ игра своју улогу пред Могеринјевом како би Вучић показао Западу да „нема алтернативу“


03. март 2017. НСПМ

Народни посланик Ђорђе Вукадиновић обратио се новинарима након фарсичног скандирања радикала у Скупштини Србије током обраћања високе представниве ЕУ за спољну политику и безбедност Федерике Могерини.

dordevukadinovic

Вукадиновић је истакао да дели осећај апсурда и бесмисла са свим присутнима и изразио незадовољство и протест “фарсом и режираном представом у организацији СНС-а и Александра Вучића и Српске радикалне странке, као и руководства Скупштине, односно, Маје Гојковић, која је ту фарсу омогућила”.

Апсолутно је необјашњиво да се јуче паузира седница Скупштине са образложењем да ће служити за политичке злоупотребе и пропаганду, да бисмо ми на тај начин тобоже ометали кампању и кандидате, а да се онда заказује седница, која управо има основни циљ и сврху да послужи политичкој пропаганди и промоцији одређених председничких кандидата”, додао је Вукадиновић.

Вукадиновић је нагласио да су представници Европске уније пристали да прођу “кроз тог топлог зеца” и да се на неки начин праве да не схватају и не виде да то што им се дешава у великој мери представља врсту показне вежбе и демонстрације коју им приређује Вучић, како би себе представио као главног и врховног европејца и јединог заштитника европских вредности у Србији.

“За мене је то што су урадили радикали ипак неукусно, јер ако је неко позвао госта да дође, онда га треба минимално испоштовати. И у Европском парламенту постоје неке врсте протеста и демонстрације. Ово што су урадиле присталице Двери са паролама и транспарентима представља један културан и пристојан вид изражавања протеста. Ово радикалско је бар за мој укус мало превише, претерано и неумесно.

Међутим, без обзира на моје или било чије мишљење, поента је у томе да је ово био договор и режија да би Шешељ добио иницијалну капислу и погонско гориво за своју кампању, а да би Александар Вучић истовремено могао да се представи Бриселу и госпођи Могерини као главни и једини заштитник европског пута Србије, јер тобоже имамо страшну, опасну, евроскептичку, антиевропску опозицију у парламенту, која је спремна малтене на све и зато хајде боље да подржимо господина Вучића, па ће он некако изаћи на крај са њима, а  они ће са своје стране да зажмуре над Савамалом и кршењем права медија, над шиканирањем опозиције и над свим оним што се у Србији дешава не само у кампањи, него током свих претходних месеци и година”, рекао је Вукадиновић.

Вукадиновић је нагласио да је ово била једна “win-win ситуација”, где су на добитку били и власт и Војислав Шешељ и Европска унија. “Свако је ту нешто профитирао за себе, а рекао бих да је изгубила демократија и достојанство овог дома”, закључио је Вукадиновић.

Са лица места: Могерини у „паузираној“ скупштини. Радикали играју своју ролу. АВ се час мршти, час смешка. Показао им да ОН нема алтернативу.

При томе, не зна се ко је лицемернији. Да ли Вучић који то ради, или ЕУ која се прави да то не види док год им све „одрађује“, односно спроводи њихове антисрпске интересе на Косову, у БиХ и у Црној Гори.

Једино није јасно да ли је веће његово лицемерје, или њихово (ЕУ) док се праве да је све у реду и да схватају шта им ради – све док одрађује

Ђорђе Вукадиновић (@djordjenspm) March 3, 2017

(НСПМ)

__________________

ПОВЕЗАНО: Федерика Могерини одржала говор у Скупштини Србије уз хорско певање и ометање од стране Радикала; Могерини: Чувајте грла; Вукадиновић: Организована фарса

 

11 replies »

 1. @Косовац
  Ви потегосте Вукадиновића, а неки Вас прозивају и причају о Шешељу. На другом месту сам о Вукадиновићу написао: „Неки добише 2000 динџи, неки уђоше у Скупштину, по основу две преваре. Прва, Влашка странка, друга потписи по основу 2000 динџи. У Скупштини је сада Вукадиновић, нашао „други“ пут. Виђам га издалека на Теразијама, некада седи у Касини. Промена је велика. Много је боље обучен, него пре Влашке странке, а тек сада као посланик!“.

  Свиђа ми се

  • слободан млинаревић,
   Шешељ је имао ту велику способност провоцирања људи. Опасно, провоциран увек каже и оно што није хтео. И у неформалном разговору, може се доста закључити из реакције провоцираног. Например, како ћеш протумачити оно „Косовац, ако си уопште то,“ што је колега „Бранислав“ написао 3 пута у једном коментару?
   Очигледно је у овом случају „Косовац“ једна провокација која је уродила плодом и даје психолошки профил корисника те речи, 3 пута речене. Не мора да је тај профил негативан.
   Пошто је „Бранислав“ добио од мене савет како да се лечи, мени је сада мирна савест уколико он неће да то послуша.
   Шешељ је мало остарио, па је његова способност провоцирања изгубила на брзини.
   А Вукадиновић, то је један Влашки пацов који неуспешно глуми лисицу.

   Свиђа ми се

 2. @Косовац
  Као што рекосте, Вукадиновић прича о достојанству у складу са „држте лопова“. Знамо ко то виче. Човек од „политичког аналитичара“ постаде „политичар“, прво као Влах. Мисли, да смо то заборавили. Сада се појављује као „психијатар“, или „психолог“ и покушава, да нам објасни, шта се у глави Шешеља и неких других дешава! Уместо, да Могеринијеву запита, као што рекосте, за достојанство у Скупштини, па и у коментарима, он се бави опозизијом у којој је наводно и он.

  Свиђа ми се

 3. Ђорђе Вукадиновић,
  несрећан писач који неуспешно крије своје Евроунијатство. Опет му се војвода Шешељ јавио у ружном сну, па сад Ђорђа нешто тера да прича о вређању, области о којој се добро разуме. У целој овој причи, једина увређена особа је Могерини, која је добила баш оно што је тражила. Није је било срамота да трпи и не прекида свој говор који нико није могао да чује, као да је причала уз ветар. Ту се губи достојанство господине Вукадиновићу, али ако ти то неко не нацрта ти нећеш моћи да разумеш. Да Могерини има нешто од достојанства, не би потурала гузицу тамо где је била упозорена да ће јој се нешто десити. А она баш упорна.
  А господин Ђорђе Вукадиновић пише о достојанству скупштине, олако, као што Маја прича о свом домаћем васпитању. А обоје забораве да себе приупитају колико лично имају достојанства или васпитања, можда треба неко да им објасни.

  Свиђа ми се

 4. ТО ЈЕ ИСТО КАД БИ ДОВЕЛИ адолфа хитлера ДА ЗБОРИ У СКУПШТИНУ СРБИЈЕ ШЕШЕЉ СЕ РАНИЈЕ БИЈО У ГРУДИ И ОНО КАРЛОВАЦ ОГУЛИН ВИРОВИТИЦА ДАНАС ЋУТИ У ВЕЗИ КОСОВА МЕТОХИЈЕ ВОЈВОДА МОМЧИЛО Р ЂУЈИЋ МУ ЈЕ ОДУЗЕО ВОЈВОДСКИ ЧИН ВОЈВОДА ЂУЈИЋ ЈЕ ИЗ ВАСОЈЕВИЋА И ЗНАМ ДА ЈЕ ДОБРО БИЈО ОБАВЕШТЕН КО ЈЕ ШЕШЕЉ ЈЕДИНИ КОЈИ ЈЕ БИЈО ПРАВИ СРБСКИ НАЦИОНАЛИСТА ЈЕ БИЈК ПОКОЈНИ БРАТ НЕБОЈША КРСТИЋ ОСНИВАЧ СРБСКОГ ОБРАЗА АЛИ УБИ ВИТЕЗА удба

  Свиђа ми се

  • ЧЕТНИЧКИ ШЕКУЛАР,
   Ево ти да прочиташ са Шешељевог твитера:
   „Шиптарска курва Федерика Могерини је управо стигла у Скупштину Србије где је жељно чекају Српски Радикали“.

   Свиђа ми се

  • ЧЕТНИЧКИ,
   Војвода Ђујић је имао то право, то је учинио и дао Шешељу титулу четничког војводе иако Шешељ није учествовао ни у једном рату. Тада је било код нас оно тврдо комунистичко време, тако да је сам чин прихватања титуле четничког војводе носио велики ризик од репресија тог система за којим неки Срби осећају велику носталгију. Сећамо се колико је проблема имао Цуне Гојковић само зато што је певао неким четницима у Америци. А у то време када је Вук Драшковић престао да мрзи четнике и почео да их обожава, он у Аустралији није смео да уђе у локал где су се окупљали четници. Видело се одмах у саопштењима да му није право за Шешеља, канда је та титула требала да припадне њему. У времену првог напада УСА на Ирак, случајно у Кнез Михајловој улици купио сам примерак четничких новина штампаних у Америци, које је издавао војвода Ђујић. Шта је писало писало је, али ми се није свидела изјава војводе Ђујића о „величанственој и победничкој америчкој војсци“. И Шешељ је давао изјаве у стилу да ће да пошаље Америци одред четника у помоћ. То је трајало једно време, док Шешељ (и понеки од нас доле) није схватио колико нам та Америка ради о глави. Схвативши да је 9. март организован у најгоре време припреме Хрвата да побију Србе тамо, Шешељ (и ја) је стао са стране Милошевића који је тада видело се, имао јаку патриотску компоненту. Одмах га је Драшковић прогласио „Црвени Војвода“ ваљда када би се Шешељ завлачио у дупе Цимерману као што је радио Драшковић, тада га не би називао „црвени“. И пушта глас у све медије да му је војвода Ђујић одузео титулу. Лаж. Та се лаж периодично понављала. После неколико година, остарелог војводу Ђујића, тек 1998. године, чује се на снимку да једва говори, тај српски шљам успева да убеди и крунише свој седмогодишњи напор: Ђујиђ „одузима“ титулу Шешељу. Прогласити Шешеља за издајника не уклапа се никако у логику, код толико великог избора у то време, почевши од Вука Драшковића па даље, да не набрајам све које смо ми са дна медијума уочили. Не треба опростити – прескакати друге, који сем Вучине носе барјак данас у издајству охо хо. А ено на Равној Гори споменик Дражи подиже највећи српски издајник, а ти ћутиш, наврзо си се на Шешеља.

   Свиђа ми се

   • Косовац, ако си уопште то, да ли ти је некад пало на памет да пратиш токове новца? Да би имао странку треба ти охохо милиона евра, па се приупитај да ли еври падају с’неба, или се добијају тако што одрађујеш договорени посао.

    Свако има право на своју заблуду, али ће отрежњење бити болно за све нас.

    Косовац, ако си уопште то, бриселски споразум је велеиздаја, а „Шиптарска курва Федерика Могерини која је управо стигла у Скупштину Србије где је жељно чекају Српски Радикали“, је последица те велеиздаје.

    Шта нас бре заболе за „шиптарску курву“, она је последица!
    Што се не питаш ко ју је довео у скупштину, зашто Шешељ не напада оног ко ју је довео у скупштину?

    Нас брину србске курве, наше курве су узрок овог свеопштег курвања на штету интереса србског народа, уместо да свом снагом удари на узрок,тај велики војвода млати празном сламом не би ли од простог пука сакрио и сачувао узрок бриселске велеиздаје. Зашто те не брине ова чињеница?

    Тако да знаш. Многима нису потребни Вукадиновићи или Обрадовићи да би схватили да нам 30 година једни те исти врте шибицу. Радикали су на страни еуроунијата делима а не причом. Патриоте имају дела, а патријоте врте шибицу.

    Косовац, ако си уопште то, Бог постоји, па ће дати и теби и мени и узроцима и последицама и онима који млате празну сламу и свим шибицарима.

    Запамти нико неће избећи суд Божији, па ни ја ако сам у грешци.

    Свиђа ми се

   • Бранислав,
    Зар мислиш да сам превише добар да бих био Косовац, или мислиш да сам превише лош да бих био Косовац?
    То му дође као када бих ја тебе сада питао „да ли си ти стварно Бранислав, да ниси можда Дефетистаслав. Пошто си стварно Бранислав, а понашаш се као Дефетиста слав, саветујем те да се као прво ослободиш свакојаке мржње, да је изркнеш из себе. После тога ћеш бити већ способан да осетиш оне мазне око себе, да почнеш њих да пратиш, то је много ефикасније од токова новца. Ако у трезном стању пратиш те мазне, приметићеш без наочара неке Драшковићевце, Ђинђићевце, Тадићевце, Обрадовићевце….. Бегај од њих толико брзо да ти ноге ударају у дупе.

    Свиђа ми се

   • Бранислав,
    Тек сада када сам видео да си употребио реч „патријоте“, схватио сам са каквом будалом имам посла.

    Свиђа ми се