АКТУЕЛНО

МАЂАРСКА: Парламент одобрио – аутоматско притварање свих тражилаца азила у контејнерским камповима


БУДИМПЕШТА – Мађарски парламент је данас одобрио аутоматско притварање свих тражилаца азила у контејнерским камповима у јужном пограничном појасу Мађарске. Закон, за који је гласала већина мађарских посланика, донет је као одговор на недавне терористичке нападе у Европи, које су извели имигранти, пренео ја АФП објашњење мађарског премијера Виктора Орбана.
Сви тражиоци азила који уђу у Мађарску као и они који се тренутно налазе у земљи биће притворени и премештени у контејнерске кампове и спречени да се крећу земљом током поступка разматрања њихових молби.

Орбан: Мађарска је под опсадом миграната

Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је данас да је његова земља А“под опсадом“ миграната и да је слабљење избегличког таласа само привремено.

Орбан је наредио јачање ограда на јужној граници Мађарске и оценио да мигранти представљају претњу европском хришћанском идентитету и култури.

Што се тиче заштите, Мађарска може да рачуна искључиво на саму себе, рекао је Орбан на свечаности на којој је заклетву положила нова група пограничних чувара.

Истовремено је парламент у Будимпешти усвојио правила којима се уводе нова ограничења права азиланата и полицији дају већа овлашћења за враћање избеглица у Србију.

ИЗВОР: РТВ

——————–

7.3.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић