АКТУЕЛНО

Даница Маринковић, судија Апелационог суда у Крагујевцу, у пензији, објавила књигу: „Судија у рату и миру – сведочим“


Даница Маринковић

Роман представља сведочење судије Данице Маринковић везано за посао који је обављала као судија Окружног суда у Приштини. Промоција ће се одржати 20. марта у 18. сати у Руском Дому.

Судија Апелационог суда у Крагујевцу, у пензији, Даница Маринковић је у издању издавачке куће „Рад“ објавила историјски роман „Судија у рату и миру – сведочим“ који ће бити јавно представљен 20.марта у 18 сати у Руском дому у Београду, у организацији Покрета за Косово и Метохију у Србији.

На промоцији ће о овом значајном делу говорити: Владислав Јовановић, дипломата у пензији, Никола Селаковић, бивши министар правде у Влади РС, Љиљана Булатовић, новинар и публициста,  Драган Дамњановић, академик, новинар и публициста, Мирослав Радевић, правник, Небојша Николић, директор издавачеке куће „Рад“ и ауторка. Очекује се да ће на промоцију из Москве доћи Елена Гускова, академик, доктор историјских наука, инострани члан Српске академије наука и уметности и члан Сената Републике Српске.

Роман „Судија у рату и миру-сведочим“ представља сведочење судије Данице Маринковић везано за посао који је обављала као судија Окружног суда у Приштини, готово целог свог радног века, у најтежим могућим ситуацијама, које су одређивале судбину мира и рата на Косову и Метохији.

Сведочим о збивањима, страдању и голготи српског народа на Косову и Метохији, о припремама сецесиониста кроз разне облике, најпре политичке, затим и ратне, било да је реч о нападима, сачекушама, о Клечки, о Рачку… , каже за „Јединство“ Даница Маринковић.

Судији Даници Маринковић је 15. фебруара, ове године, на Сретење, додељена Златна медаља за изузетне заслуге у области правних наука и постигнуте резултате у области правосуђа.

 

Аутор: Славица Ђукић
Извор: Јединство, МАГАЦИН

———————–

13.3.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

 

1 reply »