АКТУЕЛНО

Фантастичан снимак ПКБ из 1980. године, поводом 35 година постојања (ВИДЕО)


Давне 1980. године поводом 35 година постојања Пољопривредног комбината Београд снимљена је фантастична репортажа о Панчевачком риту, комбинату, његовим почецима, развоју и будућности.

У снимку ћете видети леву обалу, насеља и људе са леве обале, али какву моћ је имао ПКБ и ко је све посетио наше богатство које је данас на продају.

„Пољопривредна производња надомак Београда која је покренута 1945 године као земаљско пољопривредно добро Панчевачки рит. ПКБ је настао на мочварама надомак Београда које су вековима биле легло комараца, обрасло трском и шикаром а у себи су криле неизмерно богатство. Мочваре су претворене у пољопривредног гиганта, који је запослио више стотина хиљада, а прехранио десетине милиона становника бивше СФРЈ високо квалитетним и јефтиним пољопривредним производима. Све оно што су наши преци створили за 35 година у социјализму уништено је доласком неолибералне економије И капитализма за само пар година. Пољопривредно земљиште се продаје странцима буд зашто а све то по налогу светског монетарног полицајца ММФа. Сведоци смо, данас се хранимо лошим прехрамбеним производима који нису здрави, при том веома скупим, због чега у Србији има све више неухрањене деце и гладних који не могу себи да приуште чак ни основне намирнице за исхрану“- кажу на ФБ страници Crvena Rakovica

Нећемо вас више замарати да читате, једноставно уживајте у видео материјалу са ФБ странице Crvena Rakovica:

 

ИЗВОР: lobi-info.rs, ФБ страница Crvena Rakovica

—————

14.3.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Гле, гле! Шта то читам? Спомиње се, 1980. година и прослава 35 година ПКБ? Беше ли то све за време Ћопавог, мрзитеља Срба, који зави Србију у црно, по коме са уживањем пљује и старо и младо? Онако из све снаге, помодарски.

    Свиђа ми се