АКТУЕЛНО

Од 15. до 17. марта у Београду: „EXPO-RUSSIA SERBIA 2017“


EXPO-RUSSIA SERBIA 2017

БЕОГРАД – Четврта међународна привредна изложба “EXPO-RUSSIA SERBIA 2017” одржаће се од 15. до 17. марта 2017. године у Конгресном центру хотела “Metropol Palace”, и у оквиру ње – четврти Београдски пословни форум.

Очекује се присуство и учешће представника Владе Републике Србије, чланова кабинета министара, представника пословних кругова, дипломатског кора, удружења руске дијаспоре, пословног миљеа балканских држава, као и стручњака различитих профила из Србије, Босне и Херцеговине, Словеније, Хрватске, Албаније и других држава Југоисточне Европе.

У својству организатора манифестације, као и свих претходних година, иступиће АД „Зарубеж – Експо“ под патронатом Трговинско-индустријске коморе Руске Федерације и Привредне коморе Србије уз подршку Савета Федерације, Државне Думе, Министарства спољних послова РФ, Министарства за економски развој РФ, Министарства индустрије РФ, Министарства пољопривреде РФ, Амбасаде и Трговинског представништва Русије у Србији, Амбасаде Србије у Русији, Међународне словенске академије наука, уметности, образовања и културе и Руског центра за науку и културу у Србији „Руски дом“, као и представника руководећих структура других држава Балканског полуострва.

Циљ сајма је јачање трговинских односа у контексту „Споразума о слободној трговини“ између Русије и Србије, потпуна реализација тог споразума и продубљивање и унапређење економске сарадње са другим земљама Југоисточне Европе.

Тематске целине сајма су: енергетика и енергетски ефикасне техологије, машиноградња, металургија, важдушни и железнички саобраћај, рударство, пољопривреда и прехрамбена индустрија, индустрија нафте и гаса, високотехнолошке и иновативне гране, банкарство, телекомуникације, медицина, фармација, образовање, услужне делатности (туризам, аутомобилски превоз, транспортн и логистика) итд.

Своју делатност ће представити велики број руских компанија из свих привредних делатности, а од посебне је важности да ће присуствовати представници малих и средњих руских и српских предузећа из разних региона.

У оквиру пословног форума биће одржан низ сусрета и дискусија на којима ће бити размотрене могућности даљег јачања руско-српске сарадње у областима привреде и економије.

Уз подршку Трговинског представништва Русије у Србији, планирају се сусрети на којима ће бити могуће разменити пословне контакте, као и Б2Б састанци пријављених излагача и посетиоца.

Извор: Кућа добрих вести/Привредна комора Србије

***

ПРОГРАМ ЧЕТВРТЕ МЕЂУНАРОДНЕ ПРИВРЕДНЕ ИЗЛОЖБЕ «EXPO-RUSSIA SERBIA 2017» И ЧЕТВРТОГ БЕОГРАДСКОГ ПОСЛОВНОГ ФОРУМА

15-17. март 2017. године
Београд, хотел «Метропол»

14 март, уторак

12:00 Конференција за медије, посвећена отварању Четвртe међународне привредне изложбе «EXPORUSSIA SERBIA 2017»

15 март, среда

12:00-12:30 Званична церемонија отварања «EXPORUSSIA SERBIA 2017»

Обилазак изложбене поставке

14:00-15:30 Дискусиона платформа у сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије и Министарством спољних послова Републике Србије:

«Развоj политичке и економске сарадње у циљу успешне реализациjе заjедничких проjеката регионалног и свеевропског значаjа, у контексту перспектива сарадње Републике Србије са Евроазијским економским савезом (ЕАЕС)», сала «Лавендер»

16:00-18:15 Округли сто у сарадњи са Министарством пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије: «Фитосанитарни систем у трговини месним и млечним производима, производима воћа и поврћа, основне баријере и мере у области прихрамбене безбедности у Русији и Србији», «Испоруке руске агротехнике у Србиjу и друге земље Балканског региона», сала «Лавендер».

16 март, четвртак

10:00-12:00 Округли сто у сарадњи са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије

«Путеви модернизације саобраћајног система на Балкану и сарадња у области грађевинарства у оквиру развоја трговинских и економских односа Русије и Србије», сала «Лавендер»

11:00-13:00 Научно-практична конференција: “Слободне зоне и индустријски паркови будућности ”.  Сала «Аристотел».

12:00–14:00 Округли сто у сарадњи са Министарством рударства и енергетике Републике Србије

«Актуелна питања сарадње између Русије и Србије у области традиционалне и алтернативне енергетике, технологија за уштеду енергије», сала «Лавендер»

16:00–18:00 Округли сто у сарадњи са Министарством здравља Републике Србије, «Перспективе заједничких истраживања у сфери медицине, размена искустава између клиничких центара Русије и Србије, заједничка производња лекова и медицинске опреме», сала «Лавендер»

17 март, петак

11:00-13:00 Округли сто у сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, «Туристички потенцијали Русија-Балкански регион», сала «Лавендер»

12:00-15:00 Округли сто «Нове перспективе финансијских тржишта Русије и земаља Балканског полуострва», «Финансијски токови који прате извозно-увозне операције. Русија – земље Балканског полуострва. Обрачуни у националним валутама. Излагања и презентације представника руских и иностраних банака“. Сала „Аристотел“.

14:00–15:30 Округли сто у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије «Развој сарадње између Русије и Србије у области високог и средњег образовања», сала «Лавендер»

ОРГАНИЗАЦИОНИ ОДБОР: АД «ЗАРУБЕЖ-ЕКСПО»
Тел.: +7 (495) 721-32-36;  637-36-66, +7 (499) 766-99-17, +381 69 177 55 70
www.zarubezhexpo.ru, www.exporf.ru, info@zarubezhexpo.ru, petroleus@yandex.ru+381 11/33 00 900, www.pks.rs

 

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s