АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Нићифор Аничић: Народе српски, несрећо, твоја судбина је у твојим рукама!


Нићифор Аничић, 15.3.2017.

Напомена редакције: Аутор је Председник Друштва српских домаћина и угледан привредник из ЈАР (детаљније у прилогу овог текста)

Србија је данас у веома тешком стању. Србија је у својој историји била и у тежим ситуацијама, убијана, окупирана, пљачкана… Ново је на жалост само то што никад у својој историји Срби нису доприносили својој пропасти, као што то чине данас.

Од 5. октобра 2000. године па на овамо имена многих српских политичара биће уписана на црну листу срама. Актуелна власт у Србији преко својих медија нас уверава да је економско стање добро, да је незапосленост мања, да је дуг мањи, наводећи гомилу статистичких података и цифара, које обичан свет не разуме и не схвата. А за то време Србија се полако празни. Један део Србије одлази ван земље а други под земљу.

За протеклих 10 година, Србију је напустило преко 175 хиљада људи, махом младих, од којих је велики број високо образованих. Истовремено, ове 2017. године године у јануару је забележено драматично повећање стопе смртности за преко 40 одсто. На београдским гробљима породице су чекале шест дана да сахране своје најмилије. Као да се испуњавају речи светог владике Николаја из његовог пророчког дела о Србима “Небеска литургија” у коме каже: “Гробарима отежаше руке”. Живимо у миру а сваке године имамо губитке у људству као да смо у рату.

У Србији ће 2. априла 2017. бити одржани председнички избори. Премијер Александар Вучић своју кандидатуру за председника правдао је тиме што хоће да спречи да на власт поново дођу они који су опљачкали ову земљу. Ако је то истина, а истина је да су много покрали државну имовину, питамо га:

Зашто ти који су опљачкали земљу нису кривично одговарали за то? Зашто је Млађан Динкић, један од челника у економском уништењу земље, ослобођен пред судом? Зашто није одговарао за уништење наше четири банке које су финансирале нашу привреду, као и за уништење многих српских фирми?

Поред Вучића, одговорност сноси и Николић, стога желим да им се заједно обратим речима које нису лаке и пријатне због тога што су последице њихове политике по Србију и српски народ много теже:

***

Са вама двојицом се више не може дипломатски, или боље речено, нормално грађански говорити, јер код вас нема ничега људског, поштеног, искреног, патриотског и хуманог.

Вас двојица сте болесне личности, психијатар би вас прогласио ненормалним за било који посао, а камоли да водите државне послове и народ. Ваши претходници су доста зла направили, а ви радите тако отворено и јадно и бедно да је свима јасно шта чините, несретници и да је поврх муке и жалости, срамота сваког нормалног Србина због ваших будалаштина.

Јасно ми је да сте вас двојица неурачунљиви, али толика руља око вас глође сиротињски зној, па да се не нађе нико да вам укаже на ваше глупости – то ми није јасно. По свему судећи све је труло у српској Влади. 

Да буде још жалосније и теже, српска војска и српски генерали – тог народа који је кроз векове био славан и цео свет му се дивио – сада су у мишјим рупама. Изневерили су свој род, своје претке, заборавили су на своју заклетву према отаџбини. То је болно и жалосно.

Вучић у Рашкој диже војску на узбуну, са хеликоптером лети на све стране, глуми неког војног команданта да би пацову Горану Ракићу наредио да сруши зид на мосту у Косовској Митровици. Срам га било. Обрука великог Милана Ракића. После таквог геста, начелник ГШ би по Уставу требало да ухапси тог шизофреничара Вучића, да уведе војни ред како би се очистила Србија од огромног шљама и сачувала држава и народ.

Питам се – како официри српски гледају на све те глупости? Политичари продају све што се продати може, а сиротиња умире од глади.

Господо генерали, зар вам није доста што полиција и војска штрајкују?
Чему то води, генерали? Да ли вам је јасно да Вучић не поштује Устав Србије? Понаша се као кадија у време робовања под Турцима – кадија те тужи, кадија ти суди! Понаша се са Србијом као да му је жена донела у мираз!
Срам га било!

Али, џаба њему говорити о срамоти, тако пословица каже – џабе ћоравом намигивати и глувом шаптати.

Цела Србија пропашће због зидања Бограда на води, мислим на паметне и нормалне људе. На гест Зукорлића и зидање џамије и тог његовог објекта против српства на светој земљи у Новом Пазару, Николић и Вучић праве се луди – и јесу луди. Праве уступке том муџахединцу. Али ускоро доћи ће дан кад ће је сам Зукорлић рушити.

Вучићу, Вучићу, ускоро ћеш завршити у лудници – несретниче!
А ви који му служите и трчкарате за њим и аминујете – неурачунљиви сте. Не би знао човек како би вас ословио и с киме упоредио. Сигурно је једно – ускоро ћете се стидети своје сенке, а не чега другог. Све је у Србији дозвољено што није српско, а српско не сме да се објављује и помиње. Срам вас било свију.

***

Српски народе, шта чекате – да вас повежу као псе за коље? Да без хране и воде умрете као пашчад?

Народе српски, несрећо, ваша судбина је у вашим рукама. Сами сте одговорни за сву несрећу која вам се дешава. Видите ли шта Румуни раде, бране се од куге, не дају се лако.

Срби, ако овако наставите, да допуштате да вас свака рђа вуче за нос и прави мајмунима, боље да се нисте ни рађали. Ваши потомци ће вас се стидети.

На крају, опет реците да строго пишем, иако се слажете да је све истина.
Нека вам је на част!

***

Има још много питања које желим да упутим Вучићу а једно од важнијих је – шта је променио а шта наставио од политике својих противника које данас жестоко напада?

Вучић, пре свега, није променио економску политику коју су Србији донели политичари из ДОС-а, у народу прозване Досманлије. Све је подређено страном капиталу. Вучић само отвара фабрике чији су власници странци. Сви озбиљни економисти у свету и земљи, на основу искустава у другим државама, потврђују да се ниједна земља не може економски развити ако је у њој доминантан страни капитал. Странци, поред тога што имају посебне привилегије и субвенције од стране Владе Србије, сав зарађени новац изнесу из земље. Субвенције се страним фирмама дају из буџета који се прикупља порезима наших предузећа. Испада, тако да наша привреда финансира своју конкуренцију – свог непријатеља.

Вучић је, као што су чинили Динкић, Ђинђић, Ђелић, Влаховић и остали политичари из ДОС-а, наставио да продаје странцима државну имовину. С том разликом што су Досманлије продавале пре свега фабрике и предузећа, а Вучић још и горе – кренуо је са распродајом земље, што је много опасније. Арапима, који никад нису имали озбиљну пољопривредну производњу, нуди се најбоља обрадива земља у Војводини. Они који су имали пустински песак, и који су само црпили нафту, сада треба да српског сељака, који је економски сачувао народ од пропасти у време турске окупације и изградио Србију после Карађорђевог устанка,- уче како се обрађује земља.

Ова власт продаје ПКБ, један од највећих европских пољопривредних комбината, који је прехрамбени снабдевач главног града. То није само економски штетно, већ и опасно по прехрамбену безбедност земље. Ако се прода ПКБ, Београд ће бити гробница милиона људи.

По питању продаје српских интереса на Косову и Метохији, Вучић је, не само наставио политику својих демократских, “жутих” претходника, већ их је надмашио. Оно што је започео Борис Тадић и његов тадашњи министар спољних послова а садашњи председнички кандидат Вук Јеремић, када су питање Косова и Метохије преместили из Уједињених нација у Европску унију, Вучић је наставио кроз потписивање противуставних “бриселских споразума”који су корак по корак надлежности државе Србије у нашој јужној покрајини преносили на институције шиптарске самопроглашене “Републике Косово” а на чијем челу је крвник српског народа Хашим Тачи.

Посебно је јадан однос ове власти према Милу Ђукановићу, који је Србији забио више пута нож у леђа, признавши Косово, дајући свој глас да Приштина постане члан Унеска и који наставља да брука претке у Црној Гори нападајући Русију и тражећи да Црна Гора постане члан НАТО пакта.

Стога председнички избори у Србији 2. априла неће бити избори за Србију него против Србије. Зашто?

Због тога што највећи број кандидата нема српски програм, већ програм западних влада. Између кандидата владајуће странке: Александра Вучића, и два кандидата опозиције: Саше Јанковића и Вука Јеремића, постоје разлике само на речима којима се боре за власт, али не и по делима. Сва три кандидата подржавају западну неолибералну економску политику која даје предност и привелегије страном капиталу и која значи продају Западу српских фабрика и српске земље. Сва три ова кандидата подржавају “бриселским споразум” којим се на Косову и Метохији сва власт и имовина предаје Шиптарима – Хашиму Тачију и злочинцима из ОВК.

Из овога се види да ни кандидат власти ни ова два кандидата опозиције нису кандидати Србије, већ у ствари кандидати Запада. А да не говоримо о још једном председничком кандидату – несрећном Ненаду Чанку који се отворено заложио да Србија призна “независно Косово” као и да наша земља треба да уђе у НАТО пакт. У свакој нормалној другој земљи би на овакве изјаве, које угрожавају суверенитет земље, реаговали надлежни правосудни органи. Осим у Србији, у којој за ове издајничке изјаве није уследила чак ни осуда јавности. Ко се мири са издајом своје земље, мири се и прећутно саглашава са њеном пропашћу.

Али одговорност за пропадање српског народа не сносе само политичари, премда је њихова кривица убедљиво највећа, већ и они који за њих гласају и који их, ради сопствених интереса, конмформизма и кукавичлука, следују. Свако ставља себе и свој ситни интерес испред интереса и судбине нације. Где нема жртве за нацију и љубави за другог брата Србина, ту царује егоизам, лукавство и неслога.

Има и поштених људи, који нису са овом влашћу и који не сарађују са српским непријатељима. Многи од њих воде разне националне организације. Али и они болују од једне болести која је широко распрострањена у српском народу а која се зове сујета. У јавним пословима нико неће другог да послуша, нико ником да опрости. Уместо да се сви ујединимо у одбрани Српства, многима је лагодније да буду први у својим организацијама, него да буду други у некој другој организацији или у заједничком српском фронту. Многи више воле да буду команданти – команданти без војске.

Проблем је што у Србији има много паметних а мало мудрих.

Данас се сви труде и покушавају да преживе, да реше своје проблеме и спасу себе. Лукавство је лош савезник који душу води у пропаст. Многи мисле да су вешти и да ће тако преживети. А наш свети владика Николај нас је давно подучавао: “Врлином, а не вештином”.

Срби не схватају истину – да само ако сви кренемо у спасавање Србије, спасићемо и себе.

Срби, не тражим од вас да ме подржите на изборима, већ тражим од вас да себе спасете од личних сујета.

Срби, рекао сам вам раније да ви не разликујете добро од зла. Имали сте велику личност, поштеног, паметног, великог родољуба и патриоту Војислава Коштуницу. Нисте стали иза њега и подржали га, већ сте дозволили криминалцима да га ућуткају. И неки олоши га називају “шефом мафије”. То не да је срамота од вас, Срби, већ греота.

Остао вам је још само Бошко Обрадовић који би био честит председник и патриота.

А ви Срби видите како ћете и куда ћете.

Хоћете ли себи са Вучићем јаму да копате?

Ако сте заслужни за јаму, копајте је Срби.

Копајте је, Срби!

___________
Извор: Добросав Никодиновић, путем мејла

Прилог: О аутору (Извор: Друштво српских домаћина)

10 replies »

 1. Сада је тренутак да на овим изборима демонтирао и пошаљемо их у политичку историју заувек и ово је задњи тренутак у противном за пет година ако учврсте власт питање је шта ће од Србије остати.Стидеће се многи када дођу свести,и ако им савест проради,кога су до сада подржавали и схвате да су са ђаволом тикве садили.

  Liked by 1 person

 2. Dobro!Jako dobro! Slazem se…Kostunica staje u red onih drzavnika, pravih, stamenih, srpskih, koje smo lako potrosili! Uz Boska, tu je i Aleksandar Popovic- mozda i osoba za vece poverenje, jer…bili su deo sistema i nisu se promenili, nisu dali Srbiju i srpstvo zarad imaginacije! Nevolje sa Srbima su sto su duboko rasrbljeni, sto bi svaki dao Srbiju za jos jedan minimalac, sto i oni koji glasaju AV zaboravr da su pre svega glasali za oni nacionalno sto su kao sirili Toma N. i AV, a i ako pamte i vide sta se radi- nece se boriti da ih nateraju da rade na dobro Srba i Srbije, vec se nadaju da to ioak cuci negde u njima u da nece doci do najgoreg! Negde procitah da je izgleda tacno kako su nas poslednjeg veka „gradili“ uglavnom defetisti, kolabiracionisti, anacionalni, oni na koje je davno ukazao Arcibald Rajs- “ inteligencija“ koja smatra da su Srbi sve bolji sto su manje Srbi! Pa i ko da “ pravi“ Srbe…Kad su najbolji uvek ginuli, ostavljajuci tek jednig ili nijednog potomka!

  Liked by 1 person

 3. Бошко Обрадовић и Стаматовић би требало ако су стварно решили да служе Србији а не свом егу да се договоре и уједине и један од њих да се повуче у корист другога!Тај потез би народ наградио великом излазношћу и поверењм и дао би им мандат,сигурно још у првом кругу!

  Liked by 1 person

 4. Штета што нам раније није стигла ова порука. Изузетно озбиљна и написана сасвим одговорно. Сурово јасно указује на проблеме међ Србљима. Можда би се бар неки од наших политичара пробудили. Добро је, да нам је Редакција дала и податке о аутору, што би могло да буде и правило.

  Свиђа ми се

 5. СВЕ ЈЕ РЕКАО СВЕТИ ВЛАДИКА НИКОЛАЈ ВЕЛИМИРОВИЋ У НЕБЕСКОЈ ЛИТУРГИЈИ ОНО МАЛО ПРАВИХ СРБА ЋЕ СЕ МОЛИТИ БОГУ ДА НАМ ПОШАЉЕ ПОТОМКА НЕМАЊИЋА НЕЋЕ МНОГИ ДА КАЖУ ИСТИНУ А ИНА ЈЕ ГРДЂА НЕГК ШТО ДАНАС ВИДИМК МНОГИ СРБК ИМАЈУ турске шиптарске арнаутске бугарске крви И РАДЕ ЗА тудђина ТО СЕ ЗНА УКЉУЧУЈИЋИ И ТЗВ ав фазлију муслију ивицу дачића итд ДРУГО НЕ ПОСТОЈИ НАДАМ СЕ ДА ЋЕ РЕДАКЦИЈА ДА ПУСТИ ОВОЈ КОМЕНТАР НА СОКОЋАЛО

  Liked by 1 person