АКТУЕЛНО

ОТИМАЧИНА по Бриселском пакету: СЕПАРАТИСТИ ОДЛУЧИЛИ – сву имовину државе Србије региструју на „Републику Косово“


РТС је објавила вест : „На основу одлуке косовске Владе коју је потписао Иса Мустафа сва непокретна имовина регистрована на име СФРЈ, односно Републике Србије и Аутономне Покрајине Косово, региструје се на име Републике Косово као власника имовине“.

Најважнија вест јесте да свима буде јасно да је то још увек имовина државе Србије, као што је и територија Косова и Метохије део државе Србије по Уставу Србије гарантована међународним документом Савета безбедности УН -Резолуцији 1244.

Сепаратистичка власт је на тој окупираној територији противуставно организовала паралелне структуре, „владу“, „скупштину“ и све институције – уз помоћ власти Србије које су учествовале у преговорима који су резултирали нечим што називају Бриселски пакет уз помоћ и посредовање представника Европске уније.
Страшна истина је да су као „гаранта извршења“ бриселских споразума прогласили НАТО злочиначку војску која је извршила акт агресије на цивилно становништво државе Србије 1999.године, рушила објекте и убијала Србе уранијумском и другом муницијом која је у садејству са циљевима који су погођени давала још опаснији разултат, планирано, и тиме дугорочно угрозила здравље Срба и њиховог потомства.

У том пакету бриселских споразума власт Србије се одрекла дела своје територије Аутономне покрајине и све што сепаратистичка власт на терену примењује је уз њихов пристанак
, иако никада нису пропустили да јавно, само у сврху маркетинга, често изговоре реченицу која ЈЕСТЕ неистина – „никад нећемо признати државу Косово“.

Наиме, од режимских контролисаних медија до животно важних потеза државе по Србе који живе на Косову и Метохији, све се радило у правцу помагања сепаратистима да организују „државу“ у држави Србији и тиме значајно и у континуитету свакодневно угрозе живот наших људи.

Радили су на укидању легално изабраних институција државе Србије на Косову и Метохији, предаји матичних књига, катастарских података, судова, полиције, до пристајања и учествовања у формирању границе са делом своје територије и приморавања становништва да учествује у сепаратистичким изборима које је расписала та шиптарска власт.

Оно што посебно нервира грађане Србије који виде, чују и разумеју да је на сцени позориште и замајавање шире јавности, у ствари велеиздаја власти, је извештавање режимских медија у којима они сепаратистичку власт на окупираној територији називају како то раде и Шиптари: „косовска Влада“, „председник косовске Владе Иса Мустафа“, „премијер Хашим Тачи“ итд…

Ова данашња „одлука“ није ништа друго осим резултат велеиздајничког бриселског договора.

Данас ће Срби са Косова и Метохије, односно они који су по налогу српских издајника учествовали у шиптарским изборима и по њима постављени на места у шиптарским институцијама, градоначелници и председници општина у покрајини, разговарати у Београду са неким Марком Ђурићем који је пион у тој игри у такозваној „канцеларији“ за КиМ која је основана после укидања Министарства за Косово и Метохију…

И данас, ово веома важно питање – ОТИМАЊЕ СРБСКЕ ДРЖАВНЕ ИМОВИНЕ, као што је отета и приватна имовина неких Срба на Косову и Метохији, догађа се уз пристанак српских власти и по бриселском пакету договора које су потписивали.

На нама је да се боримо, у Господа је победа, догодине на слободном Косову и Метохији!
Како радили, тако нам Бог помогао!

Биљана Диковић

————————

ПОВЕЗАНО:
*Никола Влаховић: Америчко-албанском окупацијом Косова и Метохије, Србији није отето само историјско и духовно седиште, него и сва њена материјална добра – Хоће ли отето бити проклето?
* Др Зоран Петровић: Право на ресурсни суверенитет
*
* Уставни суд (26.03.2015): Уредба о контроли преласка административне линије према КиМ је неуставна
* Садашње структуре у Приштини нити су „привремене институције“ по Резолуцији 1244, а још мање су „покрајинске институције“
* Раденко Недељковић: Управни суд је поништио одлуку Владе Србије о мом разрешењу
* Славка Којић: О НАЈАВИ УСТАВНОГ ЗАКОНА КАО ПОКРИЋА ЗА БРИСЕЛСКИ СПОРАЗУМ
* Славка Којић: НЕЛЕГАЛНОСТ, НЕЛЕГИТИМНОСТ И НЕРЕГУЛАРНОСТ „ЛОКАЛНИХ ИЗБОРА“ ОД 03.11.2013.
* Славка Којић: ПРЕДАЈА СУДСКЕ ВЛАСТИ АЛБАНСКИМ СЕПАРАТИСТИМА
* Славка Којић: УКИДАЊЕ ПРАВА ГРАЂАНА НА ЛОКАЛНУ САМОУПРАВУ
* Славка Којић: ГРАЂАНИ КАО НОСИОЦИ СУВЕРЕНОСТИ – УСТАВНИ ОКВИР КОНСТИТУИСАЊА СКУПШТИНЕ АП КиМ
* Славка Којић: УСТАВ И ЗАКОН НЕ ВАЖИ ЈЕДНАКО ЗА СВЕ У СРБИЈИ
* Славка Којић: Устав или Бриселски споразум?
* Славка Којић: ИСТОРИЈСКИ И ПРАВНИ РАЗЛОЗИ ОСНОВАНОСТИ ПРАВА НА САМООПРЕДЕЉЕЊЕ
* Славка Којић: КО КРШИ МЕЂУНАРОДНО ПРАВО?
* Славка Којић – ОДБРАНА УСТАВА ЈЕ ОДБРАНА СРБИЈЕ

6 replies »

 1. За издају Космета ових задњих 17 година кривци су реформисани комунисти-радикали који сада владају и ткз.демократски Досовци сада и они реформисани,имамо ли ми народе нешто треће часније.поштеније,патриотскије па нећемо ваљда само гледати сцене како се они мењају,низашта не одговарају народу за пљачку,лоповлук и издају националних интереса.Почнимо од ових избора у инат не бирајмо их више,уништише нас дали видите БРЕ?

  Свиђа ми се

 2. Госпођо Диковић, добро је да сте припремили овај текст са свим прилозима. Важно је потсетити нас, шта и како ко ради. Надајмо се, да ће Ваш текст са прилозима стићи до што више Срба. У сваком случају, ја ћу искористити Линкедин за пренос. То подразумева, преко 7000 адреса.

  Liked by 1 person

 3. КУКУЛЕЛЕ. Неуставо потписано.
  Сада спроводи, немају избора,
  Избор је да скинемо неписмене потписиваче. У Судије уставниг суда.
  Њима Србија и грађани не требају.
  Да ли јемогуће да ће да наставе.
  Мотке, народе ,мотке па на улице. Да скинемо јарам с врата.

  Liked by 1 person

 4. Издаја,издаја.Проклество.Шта друго рећи.Пресједник владе хвали Меркелову,а народ у Србији блене. Агонија се наставља.Стотину пута написано,али не помаже.Нико низашта не одговара.Све док се КиМ питање не врати у У Н и на важећу резолуцију 1244,неће се моћи ништа урадити , ни поправити.Неутралност није рјешење јер не мијења ништа.Акоу Србију дођу Руске базе,онда се нечему и можемо надати.Ништа се неможе постићи преговорима јер они говоре из уста Америке и Њемачке и нас ће табачити док нас потпуно не униште.Српски народ то не види,јер да види био би на улицама .Али шта видјет ће кад буде касно као и увијек у историји.Нажалост.

  Свиђа ми се

 5. ПРОКЛЕТИ ДА СУ СВИ КОЈИ СУ ПОТПИСАЛИ ТЗВ бриселске споразуме СТИГЛА ИХ КНЕЗ ЛАЗАРА КЛЕТВА КРОЗ ВЕКОВЕ СРБИ СУ ОСЛОБОДЂАЛИ СВЕТО КОСОВО МЕТОХИЈУ И ВРАЋАЛИ ОТЕТО ТАКО ЋЕ И САДА БИТИ БРАТСКИ ПОЗДРАВ ЗА НАШУ РЕДАКЦИЈУ И ЗА СВЕ СРБЕ ЗАГОРАНЕ ДА СЕ СЛОЖИМО ОБНОЖИМО УМНОЖИМО АМИН БОЖЕ ДАЈ

  Свиђа ми се