АКТУЕЛНО

ТАДА ЈЕ ТО ЗА ЗАПАД БИЛО У РЕДУ: Терориста из Лондона деведесетих клао Србе у БиХ


фото: РТРС

Халид Масуд, који је у среду извршио терористички напад у Лондону, током рата у БиХ био је припадник злогласног одреда „Ел муџахид“, пише „Блиц“. Како пише тај београдски дневник, у поседу редакције налази се списак од 1.774 борца одреда „Ел муџахида“, међу којима је и Масудово име.

Лист додаје да је он, како исламски „свети ратник“, у БиХ дошао 1. маја 1993. када се прикључио арапским борцима из тог одреда који се налазио под командом Трећег корпуса тзв. Армије БиХ.

Како се наводи, њега су почетком деведестих радикализовали познати вехабијски лидери Абу Хамза ал Мисри и Омар Бакри Мухамед.

„Реч је о људима који су почетком грађанског рата у БиХ одиграли пресудну улогу у формирању злогласног одреда ‘Ел муџахид’ који је деловао у склопу Трећег корпуса тзв. Армије БиХ и који се ‘прославио’ стравичним злочинима над заробљеним српским цивилима и војницима“, пише „Блиц“ позивајући се на изворе обавештајно-безбедносних структура.

Лист преноси и изјаву члана Експертског тима југоисточне Европе за борбу против тероризма, Џевада Галијашевића, да је и према његовим подацима Халид Масуд за време рата у БиХ био припадник „Ел муџахида“.

Галијашевић за „Блиц“ каже да је Халид Масуд, који је уз своје име имао и додатак Абдула, који су користили многи припадници тог одреда, из БиХ отишао тек 25. децембра 1995.

Према речима Галијашевића, готово сви велики терористички напади у Европи и САД имали су неку везу са Босном и Херцеговином – или су терористи учествовали у рату у БиХ, или су имали њено држављанство, или користили оружје набављено у БиХ.

„То је насљеђе које нам је оставила политика Алије Изетбеговића и СДА, који су бјелосветски шљам и психопате разних врста довели да овде стварају исламску државу. Посљедњи терористички напад у Лондону само је још један у низу доказа гдје нас је довела таква политика“, каже Галијашевић.

 

————————
25.3.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. Мислите ли стварно да ће се они тога постиђети или ће Анешто у својој штампи написати о томе? Неће, јер они мисле да све што раде да раде исправно и најбоље, све док се о свом јаду (од својих учињених грешака свукуда по свијету) не забаве.Све док сабље и ножеви сијевају и мртве туђе главе зијевају и док Муџахедини играју ногомет са Српским а не са њиховим главама (погледајте на интернету,како муслимани са осјеченим Српским главама у БиХ играју фудвал),неће се онизастидјети и запитати шта раде.Све док бомбе не почну звиждати и изнад њихових глава,туђа несрећа их неће дирнути.

    Свиђа ми се

  2. запад ЈЕ ПОМОГАО ОРУЖЈЕМ МУНИЦИЈОМ СЛАО терористе У СКЛЕПАНУ ТЗВ бих И НА КИМ УБИЈАЛИ СУ СВЕ ШТО ЈЕ СРБИН СРБКИЊА И ШТО НОСИ КРСТ ПРАВОСЛАВНИ САД НЕК СЕ западна јевропа САМА БОРИ ПРОТИВ терориста НИЈЕ ТО ОД ЈУЧЕ енглеска ЈЕ СЕДАМ ПУТА ВРАЋАЛА турке НА ХЕЛМ И ВРАЋАЛА ИХ ПРЕКО СОЛУНСКЕ ЛУКЕ СССС

    Свиђа ми се