АКТУЕЛНО

РУСИЈА: Путин и Вучић разговарали о „перспективи развоја руско-српских односа“


Путин и Вучић у Кремљу

ПРЕДСЕДНИК РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ ПРИМИО У КРЕМЉУ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА

 • ПУТИН: Веома бих волео да са Вама размотрим ситуацију у региону зато што нам се чини – судећи по неким спољним знацима – да постоји чак и неко заоштравање
 • ВУЧИЋ: Веома је важно што ми – као што Ви већ знате – остајемо привржени својој националној независности, слободи и војној неутралности. Поводом овог питања ћемо заједно такође размотрити све што морамо учинити убудуће

ПРЕДСЕДНИК Руске Федерације Владимир Путин примио је у Кремљу премијера Александра Вучића.

У Москви је званично саопштено да су разговарали о „перспективи развоја руско-српских односа, о ширењу трговинске и инвестиционе сарадње две земље“.

Размењена су мишљења и о „актуелној међународној и регионалној проблематици“.

На сајту председника РФ објављено је да руски лидер на почетку разговора рекао госту:

„Добар дан, поштовани премијеру! Веома ми је драго што Вас видим у Москви.

Одмах желим да укажем да успевамо – захваљујући заједничким напорима – да помало побољшавамо ситуацију у трговинско-економској сфери.

Прошле године смо остварили мали пораст трговинске размене – око 2 одсто. Као резултат напора Ваше Владе, тај пораст је остварен углавном захваљујући порасту испорука из Србије у Русију. У томе постоје и лидери: пораст пољопривредне продукције са Србијом је око 40 одсто.

Имамо добре заједничке пројекте – пре свега у енергетици – који се активно развијају. Сигурно ћемо их данас размотрити.

Наравно, знамо да ће у Србији за који дан бити председнички збори. Уверени смо да ће ти избори – у данашњим условима, у данашњој Србији – протећи на највишем нивоу. Желим актуелној власти успех.

Али, како год се даље развијала политичка ситуација, ми не сумњамо да ће се односи међу нашим земљама развијати позитивно и у духу пријатељства који карактерише наше односе последњих година.

Дакако, веома бих волео да са Вама размотрим ситуацију у региону зато што нам се чини – судећи по неким спољним знацима – да постоји чак и неко заоштравање. Волео бих да са Вама о томе поразговарам.

Добродошли!“

Сајт председника РФ пренео је ове Вучићеве речи:

„Уважени господине Председниче! Захваљујем се на веома топлом пријему и Вашем гостопримству.

Желим да кажем да морамо бити захвални – Вама лично и Руској Федерацији – на подршци територијалној целовитости и суверенитету Републике Србије.

Као што сте већ рекли, надам се, а уверен сам, да располажемо приличним могућностима да повећамо нашу робну размену и економску сарадњу.

Заједно ћемо размотрити ситуацију у региону. Мислим да је то веома важно за нас, а и за Русију такође.

Веома је важно што ми – као што Ви већ знате – остајемо привржени својој националној независности, слободи и војној неутралности.

Поводом овог питања ћемо заједно такође размотрити све што морамо учинити убудуће.

Још једном хвала за Ваше пријатељство. Апсолутно сам уверен да ћемо наше односе развијати на веома високом нивоу.

Још једном хвала за веома топао пријем“.

 

ИЗВОР: ФАКТИ

***

Вучић: Први Миг 29 стиже за коју недељу – прво они које ће Србија модернизовати

 • Премијер изашао пред новинаре, по завршетку састанка, али га је шеф руске државе у једном тренутку позвао да се врати у његов кабинет: „Путин је имао још два питања за мене, али не могу да говорим о чему је реч. Та два питања су биле политичке природе”, рекао је Вучић
 • На питање новинара да ли су се питања односила на предстојеће председничке изборе у Србији, Вучић је одговорио одрично: „Не, председник Путин је све недвосмислено рекао око избора у свом уводном делу, а ово се тицало политике у будућности, шта и како на који начин да деламо у будућности”
 • „Очекујем да ће Путин у најскорије време да потпише указ и да ће МиГ-29 стићи у најкраћем могућем року. Остају да се реше само технички проблеми, да ли ће авиони бити расклапани за транспорт или ће бити омогућен њихов прелет преко других земаља”
 • Модернизација дела Миг-ова радиће се вероватно у Србији, за шта ми морамо да се припремимо, а део њих у Русији, тако да ће један број авиона брзо стићи у Србију, а затим и они који ће бити модернизовани у Русији
 • Према Вучићевим речима, могуће је да ће се на „Милоша” монтирати руске противоклопне ракете, лаке носивости са изванредним резултатима, па ће то оклопно возило од 300. 000 евра и „кернетима” вредним око 40.000 долара моћи уништава и тенкове који коштају и изнад пет милиона евра

ПРЕМИЈЕР Александар Вучић истакао је данас, након разговора са председником Руске Федерације Владимиром Путином у Москви, да је питање недеља када ће шест авиона Миг 29 стићи у Србију.

„Очекујем да ће Путин ускоро потписати указ којим би шест авиона Миг 29 могло брзо бити пребачено у Србију”, рекао је Вучић новинарима после састанка у Кремљу.

Он је изашао пред новинаре, по завршетку састанка, али га је шеф руске државе у једном тренутку позвао да се врати у његов кабинет.

Како је Вучић касније објаснио новинарима, Путин га је позвао, како би му поставио још пар питања.

„Путин је имао још два питања за мене, али не могу да говорим о чему је реч. Та два питања су биле политичке природе”, рекао је Вучић.

На питање новинара да ли су се питања односила на предстојеће председничке изборе у Србији, Вучић је одговорио одрично: „Не, председник Путин је све недвосмислено рекао око избора у свом уводном делу, а ово се тицало политике у будућности, шта и како на који начин да деламо у будућности”.

На питање колико ће трајати процедура доласка Миг-ова Вучић је одговорио да неће трајати неколико месеци, већ неколико недеља.

Српски премијер био је задовољан што је могао да чује од Путина да је лично одобрио све из домена војно-техничке сарадње, што је раније договорено са руским надлежним званичницима, а везано је за 30 оклопних возила, 30 тенкова Т 32 и шест Миг-ова 29.

„Очекујем да ће у најскорије време да потпише указ и да ће авиони стићи у најкраћем могућем року. Остају да се реше само технички проблеми, да ли ће авиони бити расклапани за транспорт или ће бити омогућен њихов прелет преко других земаља”, објаснио је Вучић, додајући да грађани могу да буду спокојни по том питању.

На питање да ли ће се модернизација авиона радити у Русији или код нас, рекао је да мора да напомене да се разговарало и о центру у Србији за ремонт и поправку хеликоптера и подвукао да је ту тему отворио председник Русије.

Модернизација дела Миг-ова радиће се, каже, вероватно у Србији, за шта ми морамо да се припремимо, а део њих у Русији, тако да ће један број авиона брзо стићи у Србију, а затим и они који ће бити модернизовани у Русији.

Вучић је објаснио да када се помиње ремонт треба знати да је реч о авионима који су најбољи на свету у блиској борби, и да није реч ни о каквим крнтијама, како говоре они који би само да критикују…

„То су врхунски авиони, а кад говоримо о модернизацији реч је о набављању најмодернијих радарских система, ракета ваздух-ваздух, ракета ваздух-земља. . . То су ствари које су нама потребне”, прецизирао је Вучић.

Премијер Србије је споменуо и сарадњу коју имамо преко СДПР са руским фирмама и указао на кооперацију око хаубица 155 милиметара, али подвукао да је изнео и наше идеје око борбеног возила Милош.

Објаснио је да је реч о томе да се на „Милоша” ставе руске противоклопне ракете, лаке носивости са изванредним резултатима чиме возило од 300. 000 евра и „кернетима” вредним око 40. 000 долара могу да се уништавају и тенкови који коштају и изнад пет милиона евра.

То је, истиче, веома тражено и ми желимо да се тржишно понашамо и да на томе зарађујемо.

Русија много новца зарађује од производње и извоза наоружања, то је најважнија привредна грана у тој земљи, те и ми желимо да зарађујемо више новца, а очигледно је да потребе за тим у свету расту, закључио је Вучић.

Очекујемо долазак нових руских компанија

Очекујемо долазак нових руских компанија у Србију, рекао је премијер Александар Вучић новинарима у Москви, сумирајући разговоре које је имао са председником Русије Владимиром Путином.

„Моји први састанци са Путином, први, други и трећи, увек су се тицали питања колико Србија дугује, за Петрохемију, за Гаспром… Србија више не дугује, све плаћа, а ми сада разговарамо о политици и конкретној сарадњи у будућности”, рекао је Вучић новинарима после састанка са шефом руске државе у Кремљу.

Премијер је казао да је Путину пренео погледе Србије на ситуацију у региону, истакао позицију наше земље да су мир и стабилност од пресудног значаја за Србију и указао на изазове са којима се суочавамо и који су испред нас.

Рекао је да је од великог значаја подршка Русије очувању територијалног интегритета Србије, али је не мање важна и подршка у другим областима, попут привреде.

Како је пренео, са Путином је разговарао и о бројним другим важним питањима, на веома конкретан начин, од тога каква сарадња је потребна у области компанија, како заједнички да делују две земље у привреди, како остварити даље увећање трговинске размене…

Вучић је подсетио да је Путин, у свом уводном излагању, похвалио српску владу рекавши да је она најзаслужнија за повећање трговинске сарадње две земље.

Нису питали за напад на навијаче, а не знам ни шта бих рекао

Вучић је изјавио данас да је полиција нашла трагове крви једног од нападача на навијаче московског Спартака у Београду и поручио да ће држава учинити све како би их извела пред лице правде.

Вучић је, одговарајући на питања новинара после састанка са председником Руске Федерације Владимиром Путином, рекао да га руски председник није питао за напад.

Путин је, каже, коректан човек који зна да ће Србија све да уради како би ухватила нападаче.

„Ми ћемо све да урадимо да их похватамо и надам се да ће правосудни органи брзо да реагују и казне починиоце”, рекао је Вучић.

Он је додао да је несхватљиво да неко од једног, како је рекао дивног, спортског догађаја направи инцидент због којег Србија доспе на лош глас у руским медијима.

„То је несхватљиво и људски неприхватљиво. Какво је то решење да некога убодете ножем? Само сам бога молио да ме нико ништа не пита, јер не бих знао шта да одговорим”, рекао је Вучић.

 

ИЗВОР: Танјуг /ФАКТИ

—————-

27.3.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

4 replies »

 1. УПОЗНАТИ СУ ДОБРО ПУТИН И РУСКА ФЕДЕРСЦИЈА КО ЈЕ ТЗВ ав… ЧИТАО САМ ДА МИ СРБИ ТРЕБА ДА ЧЕКАМО ДА СЕ ЗАЦАРИ РУСКИ ЦАР ОНДА ЋЕ СЕ ОСЛОБОДИТИ ХЕЛМ ЗНАЧИ ДА РУСИ ПОЗИВОМ ТОГ издајника КОЈИ ЈЕ ЗАВЕО ДИКАТАТУРУ НА ОКУПИРАНОМ КОСОВУ МЕТОХИЈИ РУСКА ФЕДЕРАЦИЈА ЈЕ ПОДРЖАЛА БЕОГРАДСКИ режим СА ВЕРОМ У БОГА ЗА УЈЕДИЊЕЊО СРБСТВО У СЛОБОДНОЈ СРБИЈИ СССС

  Свиђа ми се

 2. ОЧЕКУЈУЋЕ, ОЧЕКИВАНО И – ОСТВАРУЈУЋЕ!

  Одломак из књиге „Космички додир“, Београд, 2010, стр. 2о1
  проф. др Светозара Ђ. Радишића, пуковника у пензији

  „ГЕНЕРАЛШТАБ ВЈ ……………………………………..- војна тајна
  24.март 1999. године ………………………………….– строго поверљиво
  Београд, 2о,оо* …………………………………………..- врло хитно!

  ОДБРАНА ОД НАТО АГРЕСИЈЕ
  „Специјална дејства“
  – допуна Директиве –

  1. Агресор – “НАТО КОАЛИЦИЈА 19” – први пут припрема и изводи специјална дејства, по садржају и обиму незабележена у досадашњим ратовима.
  У арсеналу су:
  – парапсихолошка дејства са територије БиХ, Хрватске, Албаније, Мађарске, те преко невладиних организација на нашој територији и њима лојалних
  медија, чак и ВУДУ (магијска) дејства;
  – електромагнетно (ЕМ) пулсно оруђе типа “ХААРП” са Аљаске (област Гаконе), Норвешке, Мериленда (САД) и других локација, којима се утиче на душевно стање људи, циљано изазивање земљотреса, као у ширем рејону Мионице, Ваљева и Маљена 1998.г, те променама микро климе преко “загревања” јоносфере и формирања озонских рупа;
  – класична психолошко-пропагандна дејства – лажи – преко локалних и нарочито светских медија о “геноцидности” српског народа и тако појачавања мржње и нетрпељивости, толико потребне “Коалицији 19”, ради политичког правдања (своје) агресије код свог становништва;
  – масовније коришћење муниције са ниско-радиоактивним уранијумом, у сенци језуитског, циничног назива “МИЛОСРДНИ АНЂЕО”, са одложеним, стравичним последицама по здравље становништва (ж/с) и контаминацију животне средине, као у БиХ – околина Хаџића и на другим локацијама;
  – околност да АГРЕСОР прети масовним ваздушним ударима по војним и неселек тивно цивилним циљевима, објектима инфраструктуре (водоводу,
  електричним централама, мостовима,…) додатан је психолошки притисак на наше снаге и целокупно становништво.

  2. Међутим, наши пријатељи Руси – РУСКИ НАРОД, РУСКА ВОЈСКА и РУСКА ЦРКВА – здушно помажу СРБСКОМ НАРОДУ, СРБСКОЈ ВОЈСЦИ и СРБСКОЈ ЦРКВИ, то:
  – РУСКА ВОЈСКА шаље довољан број ПВО система “С-300” и других мобилних система последње генерације -” КУБ”, “БУК”- изузетно моћног учинка;
  – РУСКА ЦРКВА узноси молитве и доноси ЧУДОТВОРНУ ИКОНУ МАЈКЕ БОЖИЈЕ КАЗАЊСКЕ и ИКОНУ СВ. СЕРАФИМА САРОВСКОГ са честицом моштију;
  – РУСКИ ПРАВОСЛАВНИ НАРОД узноси молитве, скупља велику материјалну помоћ и шаље НАШЕМ – ПРАВОСЛАВНОМ СРБСКОМ НАРОДУ преко своје Владе.

  3. Према обавештајним сазнањима, код АГРЕСОРА се видно појачава страх због (нашег) поседовања ефикасних ПВО система које нам дају Руси у довољној
  количини.
  Страх је нарочито присутан код пилота – посада – јер нема ништа од приче да задатке извршавају на незаштићеном небу, ван домета ПВО.

  4. Наведени подаци о агресору све више стварају нарастајућу зебњу код више команде и политичког врха земаља агресора – КОАЛИЦИЈЕ 19: САД, Велике Британије, Норвешке, Шведске, Финске, Белгије, Луксембурга, Холандије, Немачке, Француске, Аустрије, Италије, Шпаније, Португалије, Грчке, Турске, Канаде, Аустралије, Јапана, те земаља сарадника у окружењу: Ватикана, Хрватске, Словеније, Мађарске, Румуније, Бугарске, Албаније, Македоније, БиХ – са чијих територија полећу агресорски авиони и крстареће ракете.

  5. Редовне извештаје доставити до 23 сата, а ванредне по потреби.

  К о м а н д а н т,
  НГШ – генералпуковник
  Добар Човек, с.р.

  Допуна Директиве дoсатвљена:
  – Командама армија КоВ,
  – Команди РВ и ПВО,
  – Команди РМ.“

  *Уношење делујућих информација у „колективно несвесно“ je време читања /сада!/, што значи да онај ко чита уједно умно уноси делујуће информације у „колективно несвесно“, по Јеванђелском принципу, Христовим речима: “НЕКА ВАМ БУДЕ ПО РЕЧИ ВАШОЈ!“

  Драган Славнић

  Свиђа ми се

 3. Путине ма*лазе, Србији нема перспективе са Вучићем и то добро знаш али упорно пљујеш Србима у лице пред сваке изборе!
  Срам те било! Срби нису заслужили овакво понижавање од Русије зато што смо крварили док си ти спавала,
  зато што смо гинули чекајући да се ти пробудиш,
  а сада када си се пробудила…ПЉУЈЕШ!

  Свиђа ми се

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s