АКТУЕЛНО

Џевад Галијашевић: Јавност се обмањује – Сарајево је центар Ал каиде, Вучић има „партнерске“ односе са Изетбеговићем који руши Дејтон и не жели мир?! (видео)


У емисији „Лице нације“ на ОСМ телевизији гост је био Џевад Галијашевић, експерт за питања безбедности. Емисију је водио новинар Вања Елез.

ТРЕНУТНА БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА У РЕГИОНУ

Ситуација је пуно гора него прошле године. Прошле године, још је било некаквих отпора тим исламистичким и структурама и повратницима итд. Још увек се у јавнусти и могао наћи понеки натпис о томе. Институције су понекад издавале саопштења. Протекла година, 2016., је година у којој је питање борбе против тероризма потпуно избачено из медија.

Питање односа према тероризму од стране институција, посебно Министарства безбједности и безбједносних агенција СИПА-е и ОБА-е, је маргинализована. Данас о терористичкој пријетњи у БиХ више говоре у Вашингтону, шаљу нам по два-три документа, извјештај Стејт Департмента, па извјештаје нове Трампове администрације, имамо и извјештаје који долазе из Комитета за противтероризам готово сваког мјесеца. Имамо извјештаје Савета Безбједности и консолидовање листе терориста и терористичких организација.

Имамо повратнике. Имамо ОБМАЊИВАЊЕ ЈАВНОСТИ. 

Ако имате готово 150 повратника са сиријског ратишта, неки су се и са породицама вратили а да се безбједносне агенције тиме не баве. Јавност се умирује, обмањује. У јавности се говори о томе колико ће штете нанјети прича о тероризму, да ли ће ове године скијаши доћи на Јахорину. И то говори министар безбједности који није министар зимског туризма, који би требао бити особа која се бави питањем безбједности туриста.

Дакле, Сарајево и данас није центар ИСИС-а, ту је министар безбједности Мектић погријешио, нити сам ја рекао да је центар ИСИС-а. Сарајево је центар Ал каиде.

Оно што јесте проблем у БиХ јесте присуство те мултинационалне, те специфичне терористичке организације, која има своја војна крила. Некад је то био Одред Ел Муџахедин, данас је то Џабхатун ал Нусра, односно Џабхат Фатех аш Шам по новом имену.

И то је потпуно другачије од ИСИС-а. Дакле, неко ће морати нашим министрима безбједности морати објаснити разлику између војно-политичких организација и терористичких организација, на који начин се оне организују, на који начин дјелују.

Да, и ИСИС се не одриче тероризма, али га овдје нема, по одређеним налозима је овдје елиминисан и као идеја и као подршка…. /…/

Дакле, пуно је гора ситуација. Институције СДА су далеко бахатије. Бахато, неодговорно подржавају ово, имају подршку појединих Срба у заједничким институцијама, истовремено видимо да је та бахатост прешла мјеру. Да на крају најближи сарадници Бакира Изетбеговића буду ухапшени, притварани, добијају оптужбе и да се кроз све то поново не дефинише пред „бошњацима“ да је СДА једна криминална организација, једна вјерска група са нејасним и конфузним политичким циљевима и са средствима која су потпуно непримјерена „бошњацима“ и Исламу уопште.

НЕПРИМЕРЕНЕ КАЗНЕ

Овдје људи за пљачку киоска добијају пет година затвора, а годину дана добија повратник са сиријског ратишта. /…/

На другој страни штите се повратници са ратишта, а они који су санкционисани добили су минималне казне. Отплатили су новцем, нису лежали у затвору. Већина није ни санкционисана. Прикривен је њихов повратак.
Тужилаштво, односно наприје господин Чампара који води тај ударни тим за борбу против тероризма у ствари се више бави политичким сплеткама него што се бави борбом против тероризма. Више се бави како дисциплинирати Републику Српску и институције Републике Српске урушити рушећи њене прве људе итд.

СТРАНИ ИЗВЕШТАЈИ О ТЕРОРИЗМУ – 78 два су из БиХ

Прво је Трампова администрација објавила листу 78 најважнијих терористичких напада у свијету у протеклих три године.
На листи тих терористичких напада нашла су се два из БиХ. Један је – убијен је полицајац Ђурић у Зворнику, и други је – терористички напад у Рајиловцу, дакле, убиство два војника, од којих је један „бошњак“ а један Србин. Наше институције нису реаговале на то, нису уопште поменуле да је америчка влада објавила такав један документ.

СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ ЈЕ РЕКАО ДА САРАЈЕВО НИЈЕ БЕЗБЈЕДАН ГРАД.

КОРЕНИ ТЕРОРИЗМА СУ ОД ДРУГОГ СВЈЕТСКОГ РАТА И ХАНЏАР ДИВИЗИЈЕ ГДЈЕ ЈЕ БИО АЛИЈА ИЗЕТБЕГОВИЋ

Ми долазимо до најважнијег питања. Зашто Обамина администрација и ови њени остаци на Балкану, а ту мислим и на Морин Кормак (САД у БиХ) и на Кајла Скота (САД у Србији) који се адаптирао у новим обавезама у борби против тероризма, имао је конференцију за штампу у Београду, зашто Морин Кормак не коментарише извјештаје, барем оне годишње битне за простор у коме дјелује. На крају је Кајл Скот из Србије коментарисао амерички извјештај о терористичким нападима и пријетњама које долазе из БиХ.

Дакле, начин на који америчка и британска амбасада, па и њемачка дјелимично је да кокетирају са Ал каидом, кокетирају са овом инфраструктуром у Сарајеву.
Зашто је важно правилно дефинисати ту инфраструктуру?
Зато што она није од јуче, практично њени почеци су такозвана Ханџар дивизија… Такозвана група окупљена око часописа „Ел хидаје“, тзв. „Муслиманска милиција“ Мохамеда Панџе… Дакле из Другог свјетског рата. Имате споменике тим исламистима… Имате споменике „Муслиманској милицији“ у којој је Алија Изетбеговић био… Дакле, практично капија за улаз у 13СС Ханџар дивизију. И онда дођете до „Младих муслимана“…

/…/ „Ханџар дивизија“, којој је вјерски вођа био Јерусалимски муфтија Мухамед Амин Ал Хусеини.  Дјелујући у овом покрету Алија Изетбеговић је стекао потребну дозу радикализма и исламског фанатизма, који је испољио радикалним, екстремистичким те прецизним и јасним, програмом исламске обнове, изградње исламског друштва и исламске државе, који је назвао Исламска декларација. Тај програм је суштинска негација Дејтонског споразума и његов највећи непријатељ./…/

Дакле, управо те исламистичке структуре са „Муслиманским братством“ и њеном филијалом у БиХ која се звала „Млади муслимани“, Ханџар дивизијом итд., наставиле су лагано и кроз комунизам да се провлаче некажњени.
Деведесетих година они су обновили ту структуру. Ту структуру је подржала терористичка организација Осаме бин Ладена. И та структура је овдје задржала своју моћ, она контролише она тзв. „вехабијска насеља“ која представљају класичне терористичке кампове. Из тих кампова људи се шаљу на страна ратишта, пет хиљада километара даље. У тим камповима они се обучавају и на вјерски начин, једном посебном вјерском обуком, и одређеним војним знањима и вјештинама. /../
90% „бошњака“ не жели такве комшије.
/…/
Не може то постојати а да безбједносне агенције СИПА и ОБА нису аминовале да то постоји. Не може ово постојати а да СДА као кључни носилац власти у институцијама није одобрила. Не може ово постојати а да Драгану Мектићу, министру безбједности то не представља никакав проблем и да никада не говори о изворима терористичких пријетњи. Они су озбиљни извори наше НЕБЕЗБЈЕДНОСТИ.
Читав наш обавјештајно-безбједносни апарат је направљен на темељима Изетбеговићевог обавјештајно-безбједносног апарата. Док су обавјештајне службе Хрвата и Срба десетковане и укинуте.
/…/
Не можете игнорисати када вас Савет безбједности стално апострофира као изворе пријетње./ … / БиХ је дала највише џихад-ратника у Сирији и Ираку. /…/
Ако погледате интерактивну мапу коју су западне службе (Француске, Аустрије, Британије и Њемачке) објавиле, видјећемо да је БиХ стављена у исламске земље… /…/ 270 џихад ратника на милион и по „бошњака“ је разорно, више него у арапском свијету, било где…
Наше безбједносне агенције представљају терет друштву јер су окупиле многе људе који директно руше безбједност ове земље, нелојалне људе. ОБА уопште не штити овај уставни поредак.

ШТА РАДИ СИПА ДАНАС?

СИПА је 13 лица, најбољих виших инспектора суспендовали, чим је дошао Перица Станић, кум Драгана Мектића, дакле његов сабрат политички и саучесник у многим ратним и послератним догађајима.
/…/Може ли то без Фергусона из британске амбасаде и Кормакове из америчке? Не може.

МАКЕДОНИЈА

Ја вјерујем у добар исход македонског процеса… Македонска нација за разлику од „бошњака“ није прихватила овакву понижавајућу улогу, не гради око себе имиџ жртве иако би имала разлога… /…/
Сада Македонија има прилику да се са најопаснијим национализмом, оним који не негира него који жели да уништи Македонију – а то је албански национализам, да се обрачуна и да покаже да јесу зрела нација у вођењу властите државе. Албанаца је доле 14-18%, иако контролишу више од 1/3 територије. Неће Македонци да дозволе да њиховом државом управљају амерички или британски амбасадори, нити да албанска мањина комада њихову државу на било који начин.

БАКИР ИЗЕТБЕГОВИЋ И ТАЈИП ЕРДОГАН

У Турској је био прави државни удар, прави покушај ликвидације Ердогана.
Ердоган жели да задржи својеврсну меку моћ на Балкану, али жели да је усмјерава на начин на који стратешки интереси Турске буду формулисани…/…/

ОВАКВА БиХ ДРЖАВА КОЈОМ УПРАВЉАЈУ СТРАНЦИ- НИЈЕ ДОБРА НИКОМЕ

„Бошњаци“ су прихватили да буду слуге у овој држави, у којој о финасијама, приходима, одлучују странци. О правосуђу, поготову у Уставном суду столују странци. У којој Тужилаштво и Суд БиХ, усмјеравају и потпуно одлучују о смјенама и кадровским намјештењима управо странци. У којој безбједносним агенцијама коначну вољу испољавају управо странци. У коме законе и Устав вам могу мјењати странци…

Оваква држава није добра никоме. Оваква држава је понижење за сваки народ.

БиХ И СРПСКА

Неко из Сарајева је стави0 руку у џеп Тузлака, Мостараца, Зеничана, а жели на исти начин да стави руку у џеп и у Бања Луку. И ту имамо отпор. Република Српска пружа тај отпор.
Пружа отпор том алибију са којим наступа БиХ. А алиби је – „ми смо жртва“, а „као жртва имамо право радити све – рушити Дејтонски споразум, имамо право га мјењати, имамо сваки дан право да вас називамо геноцидним народом, злочинцима итд.“ – то Сарајево ради.

У Републици Српској је кренула озбиљнија активност да се документују српске жртве. Колико ја знам Центар за истраживање ратних злочина и мр.Милорад Којић који га води, управо документује 30.000 српских жртава са свим, временом, мјестом, начином погибије, околностима… Истовремено видимо и жртве рата које води Недељко Митровић, видимо Жене-жртве рата, видимо Вукотићеве ветеране, борце… Видимо да се пружа отпор на овом плану./…/

Република Српска треба да се бори против тога свим дозвољеним прописаним политичким мјерама борбе које постоје у цјеломе свјету. Па и у Џибутију, па и на Тајланду, Кини, Јужној Кореји, Тајвају… Могу гласати против, могу гласати за, могу бити уздржани. Могу доћи на сједницу, али могу вам и не доћи на сједницу. Али немојте уваљивати те сељачке комунистичке флоскуле кад вам ја не дођем на сједницу – да ја правим БЛОКАДУ, да је то антидејтонска активност. Па то Џаферовић треба своме баби да каже шта је антидејтонска активност – док је стајао на челу безбједности на Озрену је 190 људи ритуално заклао.
/…/
1995.године ми смо Дејтонским споразумом регулисали наше односе, економске, правне, друштвене, ми смо територијално одредили на којем дјелу почињу и чија овлаштења, а на којем дјелу почиње чија одговорност. То је помирење – ко руши тај концепт тај не жели помирење.
Дакле, Дејтонски споразум – то је име нашег помирења.
Бакир Изетбеговић је име непријатеља Дејтонског споразума и име непријатеља МИРА.
Сви ови људи који се појављују око њега, од Османа Мехмедагића, Осмице… погледајте Парламентарну скупштину БиХ – то су људи крвавих руку из рата, људи који су били покровитељи или саучесници у најтежим ратним злочинима, за које нису одговарали.

Мислите да би срећа била за „бошњаке“ да 30.000 жртава Срба не доживи правду пред судом, што је основна сврха државе? Зашто бих ја подржавао било ког злочинца? Не постоји национално опредјељење кад је реч о злочину. 

Бакир Изетбеговић треба да се стиди због овог захтјева за ревизију, овог неуспјелог, пропалог покушаја… /…/

ИЗБОРИ ЗА ПРЕДСЕДНИКА У СРБИЈИ

У овом тренутку ја не вјерујем да, без обзира колико ми можемо замјерити премијеру Вучићу неких политичких мјера, Александар Вучић је име за стабилност Србије. Та стабилност не одговара ни Западу у одређеној мјери.

Запад је гурао причу око Савамале која је исцрпљивала Вучића и његовог градоначелника Београда Синишу Малог, је у ствари ишла преко америчке амбасаде. Ишла је преко западних амбасада…
И управо овакав начин на који 11 људи наступи, дакле као противник и у коме одвлачи одређени број гласова различитих циљних група, је рачуница које одређене и структуре на Западу имају.
Да, они воле Вучића. Они подржавају ово што Вучић ради. Они желе да Вучић у овом правцу води и договоре око Косова и Метохије, и договоре око БиХ. Они то желе, али не желе да сва моћ буде у његовим рукама. Они би највише волели да тај председник буде из редова „жутих“, из редова Демократске странке, или неке Чедине, Чанкове… Они желе „контролни пакет“.
А „контролни пакет“ је друго име за нестабилност.
/…/

Не можете бити партнер са Изетбеговићем и СДА. Нема помирења са СДА и нема заједничких пројеката. СДА је име оне деструкције која спречава „бошњаке“ и Србе да буду заједно.

ИЗВОР: TOP NEWS

——–

30.3.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

 

2 replies »

  1. А Александар би волео да уђе као велики,попут Краља Александра,мада му је Тито ближи само да му понуде место да заседне на трону неке не дај Боже за Србе вештачке творевине која би нас дефинитивно уништила,ако се омакне ЕУ. Све добро извагати пре него што се оде у недељу на гласање.

    Свиђа ми се

  2. Дубоко размислимо јер овај господин Галијашевић је изгледа много јачи пријатељ,Републици Србској и Србији него многи на власти који нас воде задњих 70 година,није ово наивно дружење са шеицима,продаја земљишта,сам Београд на води можда и насељавање избеглица,промовише се југословенски језик,питање Рашке области,Војводине имајмо то у виду пронађимо праве који неће ни нашта пристати што није у Србском интересу.

    Liked by 1 person

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s