АКТУЕЛНО

Протести студената против изборних резултата у Београду, Новом Саду и Нишу (фото, видео)


УЖИВО Н1

На потезу између Дома Народне скупштине и Трга Николе Пашића студенти су, незадовољни изборним резултатима у 18 сати одржали протест грађана под називом „Протест против диктатуре“, а саобраћај је у том делу заустављен у оба смера.

Грађани су се окупили јер су, како кажу, незадовољни резултатима избора. Појединци су Скупштину гађали јајима. Поворка је од Трга скренула ка Светогорској, зауставила се испред РТС.

Студенти, који су се окупили на преко друштвене мреже Фејсбук, тврде са да су избори нерегуларни.
Они су узвикивали су пароле против премијера Александра Вучића.

Грађани, углавном студенти, организовали су се преко друштвених мрежа, а како је наведено на њиховој Фејсбук страници, протест нема екипу која је води.

За сада нема већих инцидената, ту је је и полиција.

Они позивају грађане да наставе са протестима, и да је то „прва битка у рату за бољу будућност“.

Ништа се не решава за један дан, а поготово не диктатура, поручили су организатори на Фејсбуку. Они су, такође, замолили људе да у мањим местима организују сличне догађаје уз помоћ друштвених мрежа.

Порушени су плакати који су стајали испред Скупштине, који су нас све подсећали на НАТО и злочине УЧК терориста на Косову и Метохији, са именима и фотографијама страдалих, убијених, отетих и несталих…

„ЗИД ПЛАЧА“ кад су се сви разишли поправљали су припадници „Ноћних вукова“ пише Њуз фронт

Протесте из часа у час пратио и сајт Курира (линк

Део окупљених је дошао до степеница Дома Народне скупштине док су са платоа одјекивали повици слични навијањима на фудбалској утакмици.
Један од ученика се преко мегафона обратио окупљенима и позвао их да сутра у 18.00 поново дођу на исто место и организују нови протесте. На глави је имао црвену војничку беретку, рекао је новинарима да се зове Сима Радовановић и да је из удружења „Чувари анђела“.
Учесници „Протеста против диктатуре“, после скоро четворосатног окупљања у центру Београда, почели су око 22 сата полако да се разилазе са платоа испред Дома Народне скупштине.

Протест и у Новом Саду

Пар стотина Новосађана окупило се данас поподне на протесту „Војводина против диктатуре“, где су исказали незадовољство, како кажу, највише због чињенице да половина њихових суграђана није изашла на изборе.

Протест су организовали преко друштвених мрежа, а највећи део окупљених чинили су млади, који кажу – не желимо да идемо из земље због изборних резултата, већ да припремимо терен за буђење људи на следећим изборима.

Млади су носили пароле на којима је писало „Ни керови више не лају АВ АВ АВ“, „Сви су опет спремни да се боре за сан“, „Хоћу културу нећу диктатуру“.

Идеја за протест се јавила синоћ, након што су објављени први резултати по којима су приватне агенције јавиле да је Александар Вучић однео убедљиву победу.

У Новом Саду се окупило неколико стотина грађана, углавном студената, који су реаговали због „нефер услова на изборима“, али и да би се „захвалили“ они који нису гласали, поручивши да ће „други круг трчати са Дантеом“.

Студенткиња Софија Балаћ поручила је да су се грађани окупили како би показали да постоје људи који се боре за праведну демократију и праведно друштво.

– Боримо се за изборе на којима нема украдених гласова, нити уцењивања грађана за глас. Овај скуп је само први корак у нашој борби за слободу мишљења, говора, слободу гласа, за слободу медија. Први кораци су увек мали, најпре треба почистити своје двориште, а затим кренути са улицом. Ово неће уродити плодом док се сви ми не активирамо и не кажемо наглас шта мислимо – додала је она.

***

***

РЕАГОВАЊА ПРЕКО ТВИТЕРА:

НАЈАВА ПРОТЕСТА У ЧАЧКУ, ПОДРШКА СТУДЕНТИМА У БЕОГРАДУ, НОВОМ САДУ И НИШУ

Студенти и средњошколци у Чачку најавили су преко друштвених мрежа да ће сутра протестовати у Чачку против диктатуре.

Како је наведено на друштвени мрежама ученици чачанских средњих школа и студенти окупиће се сутра у 12.45 часова на централном градском тргу у Чачку како би подржали колеге и другове у Београду, Нишу и Новом Саду.
„Ово је прва битка за бољу будућност“, поручили су чачански средњошколци на друштвеним мрежама.

***

ИЗВОР: агенције, ВЕСТИ, Н1, univerzitetskiodjek.com

———–

3.4.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. СРБИЈА СРБИМА ОСОБА ПО ИМЕНУ САСА ЈЕ ПРОТИВ ПРОТЕСТА ПОШТО ЈЕ У ПИТАЊУ шиптар фазлију муслију КОЈИ ЈЕ УНИШТИЈО СРБИЈУ ЖИВЕЛА СРБИЈА БЕЗ комунистичког издајничког шљама БЕЗ еу ватикана ислама масона ЖИВЕО ГОСПОДИН МИЛАН СТАМАТОВИЋ И СРБАДИЈА КОЈА ИМА ОБРАЗА ЧОЈСТВА ПОШТЕЊА ЗА СРБИЈУ ДО ПОБЕДЕ СССС

    Свиђа ми се

  2. Још како је серош жив одапиње и предњим и задњим, како је могуће? Народе нашто су спали, ти јадници који уопште незнају шта раде на улицама па докле бре више? Узмите се у памет немојте да наседате на сорошевске бљувотине!

    Свиђа ми се