АКТУЕЛНО

Никола Матић: „Вести“ о протестима, извештаји, анализе и коментари у окупираној Србији


фото: PolitikaPlus

Интернет мреже су преплављене изјавама типа “ови што су на улицама, то су све Сорошеве банде плаћеника“ и сличним глупостима. А чији је плаћеник велики вођа? За кога он ради док потписује део по део предаје Косова и Метохије? На изборима су, какви год да су били, понуђене све опције: и НАТО, и Русија и национална. И шта је било? 45 % није гласало. Шта би они хтели, није ми јасно, нека се изјасне већ једном. А рећи да су сви грађани који су изашли на улице некакви Сорошеви плаћеници, је просто неозбиљно.

Истовремено, позивање у некаквим домаћим “анализама“ на мање или више познате руске аналитичаре и “блиске Путинове сараднике“, ме таман толико занима као и вести CNN-a. Заболе све њих и за Србију и за све нас. Сви имају неке своје интересе, када ћемо ми да дефинишемо наше?!

Колико се сећам највећи издајник је био баш у Москви и то на позив Путина пре неки дан, ако то није подршка њему, онда не знам шта је? Ј.бе луд збуњеног. Када ће Србима да дође из ду..та у главу да имамо све што нам треба да функционишемо сами: воду, плодну земљу, природна и рудна богатства, стручне људе, младост жељну рада и доказивања?! Шта бре булазните, какви бре грађански ратови и бакрачи?! Од када то и који то грађани на свим овим протестима имају дуге цеви и експлозивна средства? Чак и да им неко покуша да да такве ствари, већина не би умела ни да их користи, то су обични људи, наши суграђани. Боље да службе намењене за то одраде свој посао и да “одвоје жито од кукоља“, за то их плаћамо. Овакве “шокантне“, “језиве“, “стравичне“ и слично назване “вести“ треба читати у дебелим рукавицама и са запушеним носом. Неки изгледа зарађују лепе паре ширењем панике и дезинформација, интернет је преплављен оваквим будалаштинама.

Оно што ме посебно нервира и од чега ми је мука, су текстови, анализе, упозорења којекаквих бивших полицајаца, војника, обавештајаца, силних доктора права и осталих “стручњака“, који свуда виде некакве и нечије плаћенике и издајнике. Само једно мало подсећање, Србија има историјску традицију крвавих обрачуна са сопственим владарима и вођама, од Карађорђа до данас. Али, не тако давно отишли смо и огромни корак даље: дозволили смо да се наши крвници, убице нашег народа и разарачи наше државе обрачунају са нашим бившим председником, какав год да нам је био, био је наш и ако је неко требао да му суди то смо били ми, а не говњиви НАТО који нас је убијао и сатирао 78 дана! Где су тада били сви ти поносни патриоти, са својим стручним знањем из области безбедности, где су били да спрече оружани пуч од 5. октобра 2000-те?! Шта је било народе, јесмо ли заборавили пуне шлепере дугих цеви, калашњикове у Народној банци и другим институцијама Републике Србије? Јесмо ли заборавили издају врха војске, полиције и свих осталих безбедносних структура, сви заједно су дозволили оружани пуч и насилну промену власти, а све зарад обећања које им је дато да ће избећи Хаг?! И шта би са свим тим “душебрижницима“, силним полицијским и војним генералима и старешинама који издадоше ову државу и свог на изборима изабраног председника, какав гад да нам је био, сви мало по мало завршише баш тамо, у Хагу! И шта, данас треба да верујемо “анализама“ тих истих издајника, којима једино од руке иде тактизирање, шибицарење и лов у мутном. Шта су им данас обећали наши највећи британско/ватиканско/европски крвници из Четвртог рајха, боље знаног као ЕУ, када овако блате нашу младост и све остале који су ових дана на улицама и трговима Србије?!

Једина константа у Србији у задњих 17 година је невероватна количина некажњене издаје! Али, то није ништа неочекивано и чудно ако узмемо у обзир да у том периоду Србијом владају својеврсне намесничке владе. Да, поштовани суграђани, ако некоме још није јасно ова наша Србија је под све мање прикривеном окупацијом, која је почела од момента повлачења наше војске и полиције са србског Косова и Метохије. Овом државом влада ММФ и Светска банка, међународни банкарски картели и мултинационалне компаније, под будним оком Брисела, Лондона, Вашингтона и свете столице из Рима. А шта ми радимо? Од наше младости и суграђана нам се привиђају терористи и душмани. Јадни смо и бедни, неспособни да погледамо истини у очи. Мора да је нашим душманима право задовољство овако лако манипулисати са нама, да ли је могуће да смо као нација оволико недорасли и неозбиљни?

Никола Матић

(Коментари читалаца на сајту СРБски ФБРепортер)

—————-

5.4.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

 

5 replies »

 1. Овим коментаром желим да укажем на једну по мом скромном суду противречност у горњем тексту, а уколико нисам у праву волео бих да аутор текста аргументима то и покаже.
  Најпре да кажем да сам потпуно сагласан са сваком речи из цитата из горњег текста који следи.
  “Једина константа у Србији у задњих 17 година је невероватна количина некажњене издаје! Али, то није ништа неочекивано и чудно ако узмемо у обзир да у том периоду Србијом владају својеврсне намесничке владе. Да, поштовани суграђани, ако некоме још није јасно ова наша Србија је под све мање прикривеном окупацијом, која је почела од момента повлачења наше војске и полиције са србског Косова и Метохије. Овом државом влада ММФ и Светска банка, међународни банкарски картели и мултинационалне компаније, под будним оком Брисела, Лондона, Вашингтона и свете столице из Рима”.

  Дакле неспорно је како то и аутор текста каже да смо окупирана земља и да је окупатор успео 5.октобра да нам пучем наметне своју власт коју је претходно дуго припремао за улогу коју игра од 5.октобра до дана данашњег. Најбоље би било за све нас када би држава ову окупацију прогласила, али то није у интересу окупатора, па је јасно да окупациона намесничка власт од 5.октобра до данас то не сме да уради.
  У једној окупираној земљи каква је Србија власт поставља окупатор, што спада у неку врсту дефиниције окупације. У противном, када би власт постављао народ, која би радила у интересу народа, питање окупације и окупатора било би бесмислено, другим речима – то неби била окупирана земља. Најбољи показатељ ко поставља власт огледа се у томе коме је она одговорна. У Србији се то види, рекао бих из авиона. Народу који из године у годину живи све лошије сигирно није. Надам се да ово за оне који сматрају да смо окупирани, међу којима је и аутор текста, није спорно.
  Сада се поставља логично питање – па чему онда служе избори којих смо имали сијасет од 5.октобра до ових последњих, ако власт поставља окупатор. Одговор на ово питање лежи управо у чињеници да окупатор не дозвољава да се прогласи окупација. Њему је у интересу да народ живи у илузији да није окупиран, јер на овај начим далеко лакше са много мање отпора спроводи своје циљеве збок којих је окупирао земљу.
  Дакле избори су важни окупатору из два основна разлога:
  1. Да прикрију стварну окупацију земље
  2. Да народ изласком на изборе да легитимитет власти коју поставља окупатор.

  На овај начин су испуњени услови да окупатор уз најмање отпора спроводи циљеве окупације.

  Сада се враћам на почетак текста и цитат
  „На изборима су, какви год да су били, понуђене све опције: и НАТО, и Русија и национална. И шта је било? 45% није гласало. Шта би они хтели, није ми јасно, нека се изјасне већ једном.“
  Из цитата се да да закњичити да је Никола Малић љут на 45% бирачког тела што није изашло на “изборе.”
  У окупираној земљи нема избора. Отуда се оних 45% бирачког тела својим неизласком изјаснило да схвата исти оно што је схватио и Никола Малић – да је земља окупирана и да не желе да дају легитимитет власти коју поставља окупатор. Противречно је; по мом скромном суду, признавати да је земља окупирана и тражити да сви изађу на изборе и дају легитимитет власти коју поставља окупатор.

  Свиђа ми се

 2. „Juče je London Times objavio ovu čitulju:

  – Danas žalimo odlazak voljenog prijatelja Zdravog Razuma koji je bio sa nama mnoge godine. Niko ne zna tačno koliko je bio star s obzirom da je njegova krštenica davno zagubljena u birokratskoj crvenoj traci.

  On će biti zapamćen po tome što se držao dragocenih lekcija >Znati kad se skloniti sa kiše, >Zašto ko rano rani dve sreće grabi, >Život nije uvek fer, >Možda sam ja kriv.

  Zdrav Razum je živeo po jednostavnim ekonomskim pravilima >Ne troši više nego što zarađuješ i oprobanim strategijama >Odrasli, ne deca, vode stvari. Njegovo zdravlje je počelo naglo da propada kada su uvedene dobro zamišljene ali preopterećujuće regulative. Izveštaji o >6-togodišnjem dečaku optuženom za sexualno uznemiravanje
  zato što je poljubio devojčicu > o >Učitelju koji je otpušten jer je kaznio nevaspitanog učenika su samo pogoršali njegovo stanje.

  Zdrav Razum je izgubio tlo pod nogama kad su roditelji napali nastavnike jer rade posao koji su oni propustili da urade u disciplinovanju njihove nevaspitane dece.

  Propao je još više kad su škole morale da dobiju roditeljski pristanak da bi deci dali losion za sunčanje ili aspirin, ali nisu smeli da obaveste roditelje ako je učenica trudna i želi da abortira. Zdrav razum je izgubio želju za životom od kako je crkva postala biznis a kriminalci počeli da dobijaju bolji tretman od svojih žrtava.

  Zdrav Razum je prebijen otkad niste mogli da se branite od provalnika u sopstvenom stanu i provalnik je mogao da vas tuži za napad. Zdrav Razum se konačno odrekao želje za životom kad je jedna žena propustila da shvati da je kafa koja se puši vruća, prosula je u krilo i odmah dobila ogromnu nadoknadu.

  Zdrav Razum će biti ispraćen od njegovih roditelja Istine i Poverenja, od njegove supruge Diskrecije, od njegove kćeri Odgovornosti i njegovog sina Logike. Iza njega ostaju njegova 4 polubrata <Znam svoja prava,<Hoću odmah, <Neko drugi je kriv i <Ja sam žrtva. Pogrebu nije prisustvovalo mnogo njih jer je vrlo malo njih shvatilo da
  je otišao.

  Ako ga se ti još sećaš, prosledi ovu vest, ako ne, pridruži se većini i ne radi ništa."

  Драган Славнић

  Liked by 1 person

 3. Moram da upozorim sve studente i druge ljude koji budi išli na protest danas , da obrate pažnju na ovog mladog momka za koga se sumnja da radi za Srđu Popovića kreatora Otpora. Molim Vas da širite ovu informaciju dalje , da je vidi što više ljudi , ljudi moraju da saznaju na vreme.

  Свиђа ми се

 4. Коначно да прочитам један разуман чланак у вези протеста на улицама наших градова.
  И ја сам синоћ била учесник протестне шетње иако сам стара и тешко ходам. Доста ми је издаје, лажи и лоповлука. Некима очито одговара каљуга у коју је претворена наша земља, па критикују сваки покушај да се нешто промени.

  Liked by 1 person

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.